Hány perces fájásal hivtatok mentőt?
Negatív komentett nem kérek
Nem nincs kocsink . És biztonságosabbnak látom a mentőt mint a taxit .
Aki azt mondja, hogy a mentő nem azért van, annak megsúgom, hogy nálunk a kórházban és a nőgyógyászaton is mentőt javasolnak.
Mivel nem abban a kórházban szültem, ahova tartozunk, így autóval mentünk.
65 km 50 p
5 percesekkel indultunk.
A körzeti kórház 23 km
5 percesekkel hívnék mentőt a 2. Gyerekhez.
/ lehet kelleni is fog... van autónk.. de napközben egyedul vagyok otthon, a férjem 40 p míg hazaér/
Nem arra van a mentő, hogy fokozatosan erősödő fájásoknál taxinam hasznàld.
Rohamosan jelentkező fájásoknál jogos, de fokozatosnàl ez kb a lopás kategória.
Ha akkora hirtelen gyorsulás van, a taxi útvonalára is lehet mentőt hívni.
De ha egy megye 3 autója mind taxira pénzt sajnáló kismamákat furikázik, akkor az összes infarktusos és balesetes meghal, mire a szomszéd megye autója átér.
Ha felhívod a mentősöket, úgyis kikérdeznek.
Majd ők eldöntik, hogy indokolt-e kiküldeni a mentőt, vagy elég taxizni.
Én második gyereknél, elfolyt magzatvízzel, kocsi nélkül,3-4 perces fájásokkal egyértelműnek tartottam a mentőt.
Ha elfolyik a magzatviz a kórházban is a mentőt mondjak. Persze ha van autó és közel lakik az ember akkor nem. De ha messzebb lakik akkor már mentő. Mert ott azért szakszemélyzet van. Lehet azonnal be tudjak kötni az antibiotikumot is. Illetve ha előreesne a köldökzsinór tilos ülni, állni. Azért egy mentős csak kompetensebb, mint apa a vízvezeték-szerelő vagy bankár.
Fajasokkal nekem nem jutna eszembe mentőt hívni, de persze amúgy miért ne nem tilos.
Igen, elfolyt magzatvízzel 3 perces fájasokkal jogos a mentő.
Azért, hogy 10 perces fokozatosan erősödő fájásnál sajnálod a lóvét a taxira, arra nem jogos.
A mentőnek túl sok köze nincs a tébéhez, áttételesen persze van, de ez az ellátas rászorultsági alapon jár, sürgősség szerint.
Nem küldenek a kismamához más autót mint a szívrohamhoz, pontosabban van orvosos/mentőtisztes autó (roham vagy esetkocsi) és van mentőápolós autó (mentőgépkocsi).
Megindult szüléshez vagy más szülédzeti vészhelyzethez èppúgy esetkocsi kell mint a szívrohamhoz, más kérdés, hogy ha a környék 1db esetkocsija épp van valahol, akkor a szívrohamhoz és a szüléshez is mentőgépkocsi fog menni. Ha azok is valahol vannak, akkor majd megy valahonnan valaki egyszer.
Nemsürgős/szakfelügyeletet nem igénylő szàllításhoz semmilyen omszos mentő nem indokolt.
A diszpécser viszont nem mer nem küldeni autót, és hát a kedves leendő anyuka ha rátesz egy lapáttal és hazudik egy kicsit, akkor nem is teheti meg, hogy nem küld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!