Tudom, hogy feleslegesen háborgok, de komolyan ezért fizetjük a TB-t?!
Az a baj kérdező, hogy valóban hiába reklamálsz a szülészeten, vagy bárhol bármelyik kórházban emiatt, mert nem érsz vele semmit. Bár kellően felháborító stílusban írt itt valaki, de tényleg feleslegesen akadsz ki az ottani dolgozóknak. Anyukám pl, nyugdíj előtt álló ápoló egy kórházban. Minden hónap elején kapnak egy listát, miből mennyit használhatnak egy nap, hogy hó végéig kijöjjenek az állam által küldött cuccbol.
Pl, napi 24 szem algopirint oszthatnak ki, és napi egy csomag 100 dbos gezlap használata engedélyezett az osztályon. Van egy kis füzet a szekrény mellett, oda be kell írni hogy xy ápoló kivett 3 szem lázcsillapitot, tehát ellenőrizve is van és muszáj betartani, különben ha valakit 30-án bevisznek mondjuk vakbel gyulladassal és nincs több fájdalomcsillapító, akkor atnezik a füzetet ki vett ki a napi limitnél többet, és bár nem tudom mi a következmény, de mindegy is.. Siralmas. És tudod anyunak is sokan nekiesnek, hogy miért nem cseréli már ki a gezlapot pl az ember kézen, nem teheti mert nem engedélyezték meg, meg mert mondjuk pont elhasznalta a többi betegre már azt a napi egy csomagot..
Sőt olyat is mesél, van amikor a saját taskajabol osztja a gyógyszerét, mert a kórházit nem adhatja oda, de mégiscsak fájdalmai vannak a betegnek, és nem ő az egyetlen ilyen ápoló, és nem ez az egyetlen kórház ami így működik.
És pl a szomszéd nyomdából hordják át az elrontott kis papírokat és annak a hátoldalára nyomtatjak a leleteket, mert havonta kapnak 500 db papírt, úgy hogy van 7 osztály mondjuk 50 ággyal szintenként, sürgősségi osztállyal.
Szóval ez így működik mostanában. Szörnyű helyzet, de amíg a kórház állami fenntartásáról él, addig ez így fog menni. A döntéshozó emberek meg nem tudják hogy ez milyen, min megy keresztül az ember ilyen kórházban, hisz ők a magánintézményeket veszik igénybe.
A kórház se tud mit tenni. Abból kell gazdálkodni ami van, ami nincs azt meg muszáj szólniuk hogy vigyed, a te "kényelmed" miatt, mert nem biztos hogy tudják biztosítani. Lehet hogy épp jut neked is szappan, de lehet hogy nem. Ha valamid nincs és nagy szükséglet, biztosan tudnak segíteni rajtad valahogy, de amíg megteheted hogy otthonról bevidd ami kell, ők a saját készletüket majd annak adják, aki sajna nem teheti meg hogy vigyen magával akármit a siralmas fizetése miatt pl.
Nem tudom mi lehetne erre a konkrét megoldás, pl az új puskás árából lazán vagy 5 kórházat lehetett volna korszerűsíteni, de hát ezt hiába mondod a kórház igazgatónak, nem ő rendelte el a stadion építését. :)
Én Kecskeméten szültem... Ott semmit nem kellett vinni csak popsitörlőt.. Minden más: kenőcs, hintőpor, pelenka, ruha adva volt... Ha kérted még tápszert is adtak ha úgy érezted nem evett eleget a babó, de mérleg is volt a szobában szóval akár még is lehetett mérni...
Még az étel is elég volt, sőt finom is... 😀
Az orvosok kedvesek voltak, a nővérkék meg aranyosak... Nekem nagyon pozitív volt a bent töltött 3 nap...
(4 hónapja szültem)
Milyen gusztustalan stílusod van kérdező!!
Te is itt éled ki a nagy hangodat a gyakorin..
Egyebként pedig, ha annyi eszed nincsen, hogy abba belegondolj, hogyha wc papírt adnának, vagy szappant, azt hányszor kellene pótolni egy nap, mert a kedves betegek egy része hazavinné. Én egy gyárban dolgozom irodai részlegen. Nap mint nap látom, hogy mennyi wc papír fogy vagy tűnik el, mert képesek letekerni és elvinni, hiszen ingyen van. Kinyomkodják műanyag flakonokba a szappant vagy épp a wc illatosítót is elteszik hiszen a wc-ben nincs kamera.
Valóban, az már bicskanyitogató hogy gyógyszert és kötszert kell magaddal vinned.
De ha vennéd a fáradtságot, és megnéznéd, hogy mennyibe kerül egy kisműtét is Magyarországon valójában, hozzávennéd a használt eszközöket, gépeket, sőt még a személyzet fizetését is, ami bár nevetségesen alacsony, akkor összeállna a fejedben, hogy nem a te kb bruttó 250.000 vagy esetleg 300.000 ezer forintos fizetésedből levont 3%-os természetbeni egészségbiztosítási járulékból ezt nem lehetne kifizetni. De ha még esetleg mérnök is vagy, és keresel bruttó 600.000 ft-ot, akkor sem jönnének ki a számok az ebből levonandó 18.000 ft-tal (3% ).
Végezetül pedig: Menj Amerikába, ott valóban azt látják el aki fizet, de azt magasabb színvonalon. Ellenben nem az itthoninak megfelelő összeget fizeti érte havonta. Különböző biztosítási csomagok vannak, amiben meg van határozva hogy xy műtét beletartozik-e a finanszírozásba vagy sem és fizethetnek érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!