Mentő vagy taxi?
Akinek nincs autója, mivel megy be a kórházba, amikor elérkezik az idő?
Indoklással együtt :)
Kirobbantottam itt egy vitát, nem volt ilyen célom.
Nekem nincs jogsim még, autónk sem, nem apellálok arra, hogy valaki szívességből vigyen be, így szívesen fizetek azért a szolgáltatásért, ami erre való.
A taxi volt az első gondolatom és efelé hajlok, de volt olyan eset, amikor rosszullétkor taxival mentem be, mert úgy éreztem, ez azért nem halálos veszély. Na a kórházban lecsesztek, miért nem mentőt hívtam.
Szerintem az lesz, hogy felhívom a mentőket, ha ott tartok, elmondom mi a helyzet, és tanácsot kérek...Szerintem ha magzatvíz folyik, nem fogok taxival vergődni, ha vér van, akkor pláne.
Fájásokkal érdekes ez a dolog, mert nem is akarok bemenni korán, csak 5 percesekkel, viszont onnantól akár be is gyorsulhat :) próbálok észen lenni. Nem akarom se foglalni a mentőt, pláne feleslegesen használni, de magunkat se veszélyeztetném.
A mentőbe eljöhet egyáltalán velem a kísérőm?
Erről a betegszállításról tud írni többet, aki felvetette? Előre kérem, de időpontot hogy tudok neki megadni?
Amúgy egyetlen kórház van a környéken, a városban, így ez nen kérdés, hogy hova visznek.
A pénz nem érdekel, csak a lehető legjobb megoldás az adott helyzetben.
A mentőben nem lehet veled kísérő, max ha kisgyerek a beteg és a szülő megy vele.
A betegszállítás esetedben nem működik. Árra lett kitalálva, ha pl Kati néni elesett, eltört a combcsontja és kontrollra kell mennie. Ilyenkor ugye eleve előre meg van adva az idopont az orvosnál. Ezzel felhivod a mentoket -van sima tekefonszamuk, tehat nem a visszahívás-es ők adnak egy kb időpontot a felvételre. Ez azt jelenti, hiigy mondjuk Kati néninek 10re van időpontja az orvosnal, ők meg azt mondják, 7 és 9 között jönnek. Visszafele ugyanez.
Neked valóban az a megoldás, ha felhívod a mentőket és ők majd eldöntik, sürgős eset vagy e, vagy megfelelo a taxi.
"Nagyon remélem, hogy soha nem szorulok a fentieket kinyilatkoztató "mentős" segítségére. Elhiszem, hogy nincsenek megfizetve, de ez nem indok a taplóságra. NEM a szállítandó páciens tehet róla."
Jah, hogy nem elég, hogy hülyeség miatt le van foglalva a kocsi, de még az ember mosolyogjon is hozzá és legyen kedves Mariskával, aki autó nélkül a pusztában szül, pedig 9 hónapja volt elintézni, hogy kórház közelben legyen a végére.
Nyugi, nem fogunk találkozni, már otthagytam a melót. Ép elmével ezt senki nem csinálja sokáig.
Látszik is rajtad.
Mit is képzeltem, hogy fel merek tenni itt egy kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!