Elvileg/remélhetőleg a férjem visz majd be, de mi a helyzet ha hírtelen kell menni, és Ő nincs itthon? Mentő / Taxi?
Figyelt kérdés
És mi a helyzet ha itthon van és dugó van? Ilyenkor lehet vagy másfél óra is beérni. A taxi úgy tudom nem köteles elvállalni az embert, a mentő meg a legközelebbi korházba visz ( Én nem abban tervezem szülni ) Van valami más szolgálat (betegszállító/mentő) aki oda visz ahova kérjük? Tudom, nem olyen gyorsan mennek általában a dolgok, és nem is akarom túlparázni a témát, csak jobb felkészültnek lenni.2009. márc. 15. 20:16
1/10 anonim válasza:
Engem is ez foglalkoztata. Annyit tudok, hogy ha az orvosodtól lérsz igazolást, hogy abban a kórházban szülsz amiben Ő van, akkor a mentő odavisz, nem pedig a körzeti kórházba.
2/10 anonim válasza:
Vannak magán betegszállító cégek, meg kell kérdezni őket, de a mentőt is meg lehet kérdezni, ha választott helyed van akkor elvisznek e oda, ha időbe szólsz, esetleg plusz pénzért, de dugó ide vagy oda, az nem megy olyan gyorsan. 6-7 óra a vajúdás, azért fogod már előtte érezni, amikor kezdődik. A fájások után 10 ujjnyira kell tágúlni.
3/10 anonim válasza:
Ha fogadott orvosod v szülésznőd van, írjanak a kiskönyvedbe egy kérelmet a mentősök felé. Így abba a kórházba fog vinni, ahol szülni akarsz.
Amúgy elvileg a másfél órás dugó alatt nem fogsz megszülni (remélhetőleg).
Hívj fel egy pár taxis céget, kérdezd meg tőlük, h ilyen esetben vállalnak-e.
Nincs vmi ismerős, szomszéd, aki esetleg bevinne, ha szükséges?
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, akkor kérek majd ilyen bejegyzétst a kiskönyvbe a dokitól ( biztos ami biztos alapon ) Meg akkor próbálok felhívni előre magán betegszállítókat is, hogy hogy megy ez náluk. Remélhetőleg úgyse lesz ilyenekre szükség, de azért valahogy megnyugtatóbb számomra. Mondjuk a férjem azt mondja, nem fog vidékre leutazgatni a jövő hét végétől ( az utolsó két hétben ), meg Apumra is számíthatok... csakhát Ő is mire ideér... és még innen a korház... Jó, nyilván csak nagyon ritka hogy sűrgős legyen beérni... és nem lesz rá szükség, de azért jó felkészülni szerintem.
2009. márc. 15. 20:44
5/10 anonim válasza:
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy mentőt akkor lehet hívni ha már kitolási szakasz van!!?? Elég érdekesen néztem rá, no mint első babát szülő anyuka, hogy döntsem el, hogy az mikor van.
6/10 A kérdező kommentje:
Hát ez elég furán hangzik hogy csak akkor lehet hívni mentőt... Nekem a védőnő azt mondta hogy pl. magzatvíz elfolyásnál célszerű lehet kihívni, főleg ha messze a korház... Holnap utánakérdezek a szülésznőnél majd...
2009. márc. 15. 21:42
7/10 anonim válasza:
Nekem a szülésfelkészítő tanfolyamon azt mondták a dokik, hogy nyugodtan hívjak mentőt, köteles kimenni. És nagyon fognak sietni, mert ők félnek, hogy ott fogsz megszülni.
8/10 anonim válasza:
A mentő köteles kimenni, ha szülésről van szó. Nem csak akkor, ha már nagyon előrehaladott Elég nehéz megítélni nem csak egy először szülő kismaminak, de még többedik szülés esetén is). Az a baj, hogy elég kevés a mentő, így sürgősségi sorrendben mennek ki a hívások esetén. Nálunk abba a kórházba visznek, ahová kéred (30km-es körzetben 2, 60km-es körzetben +2 kórház van). Azért az orvos igazolása nem árt, hiszen így tudják a mentősök, hogy a kórház biztosan fogad. Szerintem rákérdezhetsz a betegszállítókra is, de úgy tudom ók a beutalóval rendelkezőket tudják csak szállítani ( a beutalón szereplő adatok kellenek ahhoz, hogy az állam fizessen nekik). Remélem, nem lesz ilyen gondod és a férjed tud bevinni a kórházba! Könnyű, problémamentes szülést!
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Du-án megyek úgyis NST-re, akkor majd rákérdezek a szülésznőtől is a dolgokra...
2009. márc. 16. 13:16
10/10 A kérdező kommentje:
Ja és persze én is remélem hogy a férjem visz majd be, és nem kell ilyenekben gondolkodni majd. Nektek is minden jót kívánok!
2009. márc. 16. 13:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!