Mentő vagy taxi?

Figyelt kérdés

Akinek nincs autója, mivel megy be a kórházba, amikor elérkezik az idő?

Indoklással együtt :)

2020. jan. 12. 09:01
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
21%

Nekem vérzéssel indult a szülés, nem sok jött igaz, de annyira megilyedtem azonnal mentőt hívtam (azért ebből bármi lehetett volna, akár fel is erősödhet).

A másik meg, vidéken laktunk. Taxi? Lett volna vagy 30 ezer forint. Oké ne a gyereken spóroljunk, de azért a mentő mégis biztonságosabb egy szülés előtt álló nőnek és sokkal olcsóbb (csak ad az ember a mentősöknek is).

2020. jan. 12. 10:53
 12/36 anonim ***** válasza:
81%
A kórház 5 percre van tőlünk, így taxi. A szülés sem életveszélyes helyzet ( előreeső köldökzsinór, stb. nyilván nem számít bele), így taxi. Ha pedig messzebb lettünk volna és nem fér be anyagilag, ismerőst/rokont kérek meg.
2020. jan. 12. 11:11
 13/36 anonim ***** válasza:
83%

"A másik meg, vidéken laktunk. Taxi? Lett volna vagy 30 ezer forint. "

Tudod, hogy mennyibe van egy mentő fenntartása???

2020. jan. 12. 11:16
 14/36 anonim ***** válasza:
79%

11!

Vérzéssel jogosan hívsz taxit.

Az, higy videken élsz, marhára nem jogosít fel amúgy ők nélküli mentozesre. Nem az állam problémája, hoyg te oda költöztél és nicns kocsid.

2020. jan. 12. 11:25
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Aki a taxit valasztja, legyen "B"-terve is, mert sok taxis ha meghallja, hogy szülő nő telefonal, nem vallalja...
2020. jan. 12. 11:31
 16/36 anonim ***** válasza:
82%

2.babámnál volt aktuális ez a téma. Vajúdtam, anyósom hívta a mentőt, azt mondták, 1-2 óra.... így taxi lett belőle.

(A harmadiknál nem volt jelentősége, ctg-re mentünk csak, mikor a doki mondta, ne menjek már haza, megindították.)

2020. jan. 12. 11:44
 17/36 anonim ***** válasza:
20%

Lehet, hogy nem dolga a mentőnek (???), de ki dönti el a telefonhívás alapján, hogy valóban szükséges-e? A diszpécser? A szülő nő honnan tudja, hogy van baj vagy nincs (főleg első gyereknél, amikor amúgy is stresszelnek a legtöbben). Nekem nem volt rá szükségem, mert autóval mentünk, de! Ha nem lett volna, valószínűleg mentőt hívtam volna. Tél volt, este, hideg, előtte sok csapadék esett, minden csúszott. Nem véreztem, semmi extra nem volt a fájásokon kívül. Ezzel akkor elhajtottak volna? Ebben az esetben a gyerekem minden valószínűség szerint nem élte volna túl. A kórházban kiderült, hogy farfekvéses, lábtartással született végül, extrém gyorsan, természetes úton (nem volt idő a császárra).

Nagyon remélem, hogy soha nem szorulok a fentieket kinyilatkoztató "mentős" segítségére. Elhiszem, hogy nincsenek megfizetve, de ez nem indok a taplóságra. NEM a szállítandó páciens tehet róla.

2020. jan. 12. 11:51
 18/36 anonim ***** válasza:
62%

Ez is hülyeség. Ha adott helyen a Józsi ettől parázik, küldik a Bélát helyette.

Amúgy taxis ismerősöm járt úgy, hogy már nem értek be, és neki kellett segédkezni, mert a nő a kocsiban megszült.

2020. jan. 12. 11:51
 19/36 anonim ***** válasza:
66%

Én is hallottam már olyat, hogy a taxi nem vállalt vajúdó nőt.

Hiába írja a mentős, hogy nem ez a dolga, pedig de, ez is, hiszen ha nem lenne, nem küldenének mentőt vajúdó nőhöz. Viszont a Zsuzsis példa amit írt igaz és jogos.

2020. jan. 12. 12:01
 20/36 anonim ***** válasza:
87%

17!

Külföldön pl nem diszpécser hanem triage szakápoló fogadja a hívásokat és egy keretrendszer alapján dönt

2020. jan. 12. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!