Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miképp tudnám feldolgozni,...

Miképp tudnám feldolgozni, hogy természetes úton szültem?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasni, hogy egyesek traumaként élik meg a császármetszést, nehezen dolgozzák fel stb. De mi van a másik oldallal, akik császármetszést szerettek volna, de mégsem az lett?

11 hónapja szültem hüvelyi úton és még mindig nem sikerült feldolgoznom. Egész terhességem alatt császárra készültem, fel se merült bennem, hogy van más opció is annyira bíztam benne. Indított szülésem volt, 8 órakor indították és nagyon hamar, 12 óra után pár perccel már meg is született a kisbabám. Nagyon jól bírom a fájdalmat, egy jajgatás vagy sóhaj se hagyta el a szám vajúdás és szülés közben. Viszont lelkileg nagyon kikészültem. Nem tudom rendesen megfogalmazni, de megalázva érzem magam, hogy természetes úton kellett szülnöm. Gyerekesen hangzik, de olvasni se bírok a hüvelyi szülésről annyira gusztustalannak tartom. Leírni is alig merem, és betegesen hangzik de teljesen úgy éreztem a szülőszobában mintha épp megerőszakolnának. Szégyent érzek miatta, hogy így kellett világra hoznom a gyerekem meg azért is, hogy én is ilyen módon születtem (ez már régen, tiniként is felmerült bennem többször). Munkatársaknak is azt hazudtam, hogy császárom volt, mert nem merem felvállalni. Utólag könnyű okosnak lennem, de fogadnom kellett volna orvost és elintézni a császárt. Eleinte reménykedtem benne, hogy idővel jobb lesz, elmúlik ez az érzés, de 11 hónapja nem volt olyan hét, hogy legalább egyszer ne jutott volna eszembe, de a heti több alkalom a gyakoribb. Most pedig naponta ezen kattogok, mert lassan itt az első születésnap, ami nagyon felerősíti bennem ezt. Készülődés, tervezés közben folyton előjönnek ezek a gondolatok. Tudom, hogy ostoba vagyok, hiszen itt van egy egészséges, gyönyörű baba akit imádok és úgy összességben minden rendben van az életemmel, és ezek mellett is szégyenként tekintek a szülésemre és még a mai napig ezen agyalok.

Volt már valaki hasonló helyzetben? Mikor múltak el ezek az érzések? Mitől lett jobb? Bármilyen tippet szívesen fogadok és köszönök.

2019. dec. 13. 10:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
87%

Én meg azt gondolom, hogy az érzések letagadása nem változtatás, hanem hazugság.

Simán megtartok egy külföldi tantermi előadást vagy egy szemináriumot, bemegyek, felszállok bárhová, de NEM SZERETEK. Ha egyszerre több ember tekintete rám irányul, úgy hogy még nem indult meg velük a kommunikáció, csak néznek, akkor félek.

Ezen nem lehet változtatni, semmilyen pszichoterápia mellett nen fogom azt gondolni, hogy egy csoportnyi ember veszélytelen dolog, főleg hogy racionálisan sem gondolom ezt, még ha racionàlisan nyilván nem a buszra felszállásnál feltételezek tàmadást.

Pszichoterápia, de leginkább az élettapasztalat arra jó, hogy kihozd a legtöbbet abból ami vagy, nem arra, hofy bemagyarázd magadnak, hogy más vagy.

2019. dec. 13. 18:53
 22/24 khniki ***** válasza:
87%
Szakember segítségére fix, hogy szükséged van. De addig is, gondolj arra, hogy a babáddal nagyon jót tettél a természetes szüléssel, hiszen amíg áthaladt a szülőcsatornán, megkapott rengeteg, számára nagyon fontos baktériumot! Ez sokkal jobb neki, mintha császár lett volna!!
2019. dec. 13. 19:46
 23/24 anonim ***** válasza:
25%
Majd pont az fog szakemberhez fordulni, aki az ilyen fóbiája ellenére arra nem volt képes hogy orvost fogadjon hogy császárral szüljön.
2019. dec. 13. 19:56
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
Megkérdezhetem hogy ez az egész milyen hatással van a szexuális életedre?
2019. dec. 13. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!