Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért félnek annyian a császár...

Miért félnek annyian a császártól?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom, hogy jajj csak a császártól mentsen meg az Isten!

Én császáros voltam, jobban féltem a hüvelyitől mint a császártól. Nekem semmi bajom tőle, utána egyből tudtam egyedül járni. Felkelni is, kb 3 napig volt kicsit korlàtozottabb a mozgásom mostmar olyan mintha semmi nem történt volna. 5 hete császároztak. Szerintem sokkal jobb és fajdalommentesebb mint amilyen egy hüvelyi szülés lehet.

2019. nov. 3. 12:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%
Mert a császármetszés egy nagy hasi műtét, aminek meg vannak a kockázatai
2019. nov. 3. 13:32
 12/24 anonim ***** válasza:
85%

Senki nem ijesztgette a kérdezőt, ráadásul leírta, hogy túlvan rajta, pár nap alatt jól érezte magát. Akkor mi ijesztgetni való van a válaszon, amit valaki írt?

Teljesen változó! Ugyanúgy, mint minden szülés. Van, akinél 3-4 óra alatt megszületik a baba, van, aki jóval hosszabb ideig vajúdik.

Két lányom van. Az egyik hüvelyi úton szült, a másik (8 hete) sürgősségi császárral úgy, hogy előtte majdnem 24 óráig vajúdott a szülőszobán. Nem vicc, tényleg. Még mindig nem az igazi, belázasodott, mert a belső varrat begyulladt. Írtam jó és rossz példát is. Teljesen emberfüggő, kinél miképp zajlik a baba világrajövetele.

Szerintem mindenki a környezetében tapasztaltakat írja, senki nem ijesztget senkit, csak a tényeket közli.

2019. nov. 3. 13:37
 13/24 anonim ***** válasza:
92%

Én is császáros lettem végül, és senkinek sem kívánom. Napokig alig bírtam felállni, és mikor hetekkel később megemeltem mózessel a babát egyből éreztem hogy valami nem jó, nem sokkal utána már ömlött is belőlem a vér...

6 hét telt el, még mindig vannak napok mikor annyira fáj a gerincem ahová kaptam a szurit hogy egyszerűen nem bírok kiegyenesedni.

Elhiszem hogy neked ilyen nem volt és gyorsan felépültél. Viszont nem vagyunk egyformák, nem egyformán gyógyulnak az emberek sajnos.

2019. nov. 3. 13:38
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Értem, van aki később gyógyul fel belőle. Nekem az injekciót nagyon vékony tűvel adták igazából az sem fájt egy percig sem. De nem nagyképűsködni szeretnék ne értsétek félre biztosan szerencsém volt. Sajnálom akiknek rosszabb volt és pokolként élték meg :(
2019. nov. 3. 13:46
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én a gerincbe szuritól félek borzasztóan. 2 természetes szülésem volt. Én rengeteget szenvedtem a gàtsebbel mind2x. A császàros szobatársaim nálam sokkal fürgébbek voltak.pedig mondtam nekik először, h szóljanak, ha kell valami, én biztos könnyebben mozgok. Aztán ők ugràltak nekem mindenèrt. Ülni nem tudtam 2hétig abszolút. A kocsiban is térdeltem, mikor mentünk haza a kórhàzból.
2019. nov. 3. 13:59
 16/24 anonim ***** válasza:
89%
Én még csak most fogok szülni. Csak életmentő esetben megyek bele a császárba. Inkább vajúdok több órát, de semmi kedvem a több napig/hétig tartó felépüléshez. Kétszer műtöttek laparoszkóposan, ami csak három-négy lyuk volt és nekem már az is rossz volt 1-2 napig. Semmi kedvem, hogy elvágják a hasizmomat teljesen. Plusz császárnál nagyobb az esélye, hogy nem tartják be az aranyórát (most biztos írnak majd többen, hogy nekik megvolt... Nem érdekel, mert más oldalról meg olyan sztorikat hallottam,ahol meg volt beszélve és mégsem valósult meg. Nagyobb esélyét látom természetes szülés után, hogy nem viszik el egyből). Plusz a természetes szülésnek számomra van egy spirituális üzenete, ahogy ketten megküzdünk egymásért. Biztos, hogy fáj, de inkább csak így mint császár után.
2019. nov. 3. 14:12
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

Hát en tuti le leszek pontozva. A csazsaron elott sosem ertettem ez a jaj csaszarral szultem szomoru vagyoj dolgot. Es igen alap esetben ha anya es baba is jol van fizikailag es lelkileg akkor mindegy hogyan jott a vilagra.

DE sajnos kevesen tudjak h a csaszar noveli a szules utani depressziora az eselyeket es nehezitheti a kotodest a babahoz. Én atestem ezen senkinek nem kivanom. Nem sokkakkal fordul elo de van ilyen is! Fizikailag kb meg se kottyant maga a mutet abban szerencsem volt.

2019. nov. 3. 14:36
 18/24 anonim ***** válasza:
91%
Én meg jobban félek a hüvelyitől. El is mondom miért: a környezetemben szinte mindenkit császároztak, kutya bajuk nem volt mire hazajöttek. Ellenben pl anyám 20 év után is az aranyerével szenved. Csomó horrorsztorit olvasok a mai medikalizált protokollról. Mire számíthatok úgy, hogy nincs pénzem magánkórházban magándokival és magánszülésznővel szülni? Indításra, oxitocinra, vágásra, hasbakönyöklésre, lábkikötözésre, meg kb harcra a szülőszobán a jogaimért. El kell olvasni pár statisztikát arról, hogy mire számíthatok a kórházban. Hát erre.
2019. nov. 3. 14:40
 19/24 anonim ***** válasza:
87%
Pont annyira fèltem tőle, mint a hüvelyitől. Második gyereknèl a császártól, mint ismeretlentől fèltem jobban.
2019. nov. 3. 16:02
 20/24 anonim ***** válasza:
81%

Mert műtét, mert 2 évet ajanlott várni a teherbeeséssel utana..

Ahogy a terdműtetemtől is féltem, ettől is.

Plusz..mivel semmi sem indokolja, akkor azt nelenti, hogy komplikáció miatt lesz császár.

A hüvelyivel 1,5 őra múlva múlva senki nem mondta volna meg, hogy szültem

10 császárosból 7-8 mást állít, mint te kérdező, vagy az egyik válaszadó..

Unokatesómnak pl minden frontra 5 év után is fájnak a hegei

2019. nov. 3. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!