Miért gondolják annyian azt, hogy ők majd előbb szülnek
a kiírtnál?
Inkabb csak biznak benne. Turelmetlenek, varjak a veget, latni akarjak a babat.
Igy viszont figyelik a “jeleket” es elhiszik/remelik, hogy hamarabb jon a baba es nem kesobb a kiirtnal.
Szerintem eleg normalis erzes.
En nem vagyok turelmetlen ember, dolgoztam is sokaig, igy nem unatkoztam terhesen, de azert 38 het utan mar minden nap orultem volna a szulesnek. :)
2018. febr. 6. 15:12
2/16 A kérdező kommentje:
Nem, konkrétan egy fórumban olvasom, hogy 10 első szülőből legalább 8 azt hiszi, hogy majd ő előbb fog szülni. Nem reméli, hanem hogy szerinte biztos, hogy már csak 2 hét, stb, közbe meg 35 hetes. Meg írja az egyik, hogy elment a nyákdugó, erre hamarosan 90%-uk írja, hogy nekik is, meg hogy folyamatosan jönnek apró darabok, 1-2 hétig is akár. Nem értem, ez a népbutítás mire jó...
Akkor viszont ok ott egymast buzditjak, talan kicsit “hergelik” is. Bennuk van a versenyszellem.
2018. febr. 6. 15:24
Én azért gondoltam, mert anyukám is előbb szült engem és a 4 tesómat is. Végül 40+6-on indítottak... 😂
2018. febr. 6. 15:37
Én azért gondoltam az első babánál, hogy kiírtnál hamarabb fog jönni, mert voltak jelei.
- Minden ultrahangon legalább 1 héttel nagyobbnak jósolták
- Nyákdugóm teljesen elment a 34. héten (nem csak apró darabkák)
- Anyukám engem és a tesómat is 38. hétre szült
- 36. hétre leszállt a hasam
36+2 napra született a lányom, a 36. heti UH-t követő napon, mikor már 3 kg-ra becsülték.
Amúgy téged miért zavar az, hogy azt gondolják hogy korábban fognak szülni? :)
2018. febr. 6. 15:41
Én azért gondoltam mert kicsit sem volt problèma mentes a 3 ik trimeszter,hamar kinyilt a méhszáj+30 ik héten már 3 as stádiumban éret volt a méhlepèny.És az orvos is mondta hogy azért birjam ki legalább 36 hétig.De igy is 39+2 re lett meg a lányom.
2018. febr. 6. 15:48
7/16 A kérdező kommentje:
Igen, valószínű, bebeszélik egymásnak. Én úgy voltam az elsővel, hogy nem én beszéltem be magamnak, hanem pont az orvosom nem hagyott ezzel békén, de én már 36 hetesen 1, 37 hetesen meg 2 ujjnyi voltam, szóval mérget akart venni rá, hogy előbb szülök, így még jó, hogy bevettem... persze nem szültem előbb, hanem később. Viszont az más, ha vannak arra utaló jelek, bár az sem garancia. Nem zavar, hanem nem értem, miért nem gondolja kb egyik sem azt, hogy később szül? Mert ugyanannyi esély van arra is. És ezek között olyanok is vannak sokan, akiknek semmi erre utaló jel nincs... nagyon nagyot fognak csalódni többen is, dehát nem hisznek nekem!
Én most fogok szülni először. Azért gondolom, hogy előbb a kiírnál, mert az utolsó menstruációm csak kimaradt, nem akkor fogant a baba, de (szinte) kizárt, hogy egy hónappal később, mert minden uh-n két héttel nagyobbnak mondják, a kiírt dátum mégis pontosan 4 héttel van később, mint ami akkor lenne, ha az utolsó menstruáció dátumával számolnak. Az uh-kon kapott lapon a szülés várható ideje mindig előrébb van, mint a kiírt nap. Ezen kívül kezd elviselhetetlen lenni a terhességem, fáj mindenem, vizesedik mindenem, ami eddig nem (anyukámnak és nagymamámnak is csak az utolsó 1-2 héten kezdett vizesedni a tenyere, talpa) folyton görcsölök, mintha megjönne. Reménykedem benne, hogy nem kell még egy teljes hónapot így töltenem, ezért remélem(!), hogy előbb fog jönni. Valamint anyukám és anyósom is folyton azt mondja, hogy “ááá, már biztos nincs annyi”
2018. febr. 6. 16:25
Én azért gondoltam, hogy hamarabb, mint amiért a 4-es. Anyukám nővéremet és engem is a 38. héten szült, valamint minden paraméterünk egyezik. Magasság, alkat... Bejött, 38+4-en szültem és a baba is akkora lett, mint amennyivel én születtem (3,4 kg).
2018. febr. 6. 16:44
Mert a statisztika azt mutatja, hogy a szülések döntő hányada a 40. hét előtt történik. Sot 10%-uk sajnos a 37. hét elott. En nem bíztam benne es nem surgettem, nem vártam, de a statisztika az objektív, számokat mér, nyolcszor nagyobb esely van ra, hogy valaki 40. het elott szül mint utana
2018. febr. 6. 16:48
Kapcsolódó kérdések: