Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a fájdalmaktól!...

Nagyon félek a fájdalmaktól! Ti hogy viseltétek? Tényleg ennyire szörnyű ahogy az le van festve?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fájdalmas a vajúdás, a szülés,és az utána következő hetek esetleg hónapok?!Nagyon szeretnék már gyereket és úgy néz ki talán össze is jött.De borzalmasan gyenge vagyok és nagyon rosszul viselem a fájdalmakat.Félek hogy nem nekem való a szülés,ha tényleg ilyen iszonyatos fájdalmakkal jár.:(
2010. júl. 16. 19:37
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Én 2éves császárral szültem,de borzalmas volt,nem a műtét,persze ott fájt nagyon a fájdalom csillapító-gerincbe,utána 6órán át semmi.a homokzsák a pocimon rendesen jól esett,egyáltalán nem fáj,mert mire leveszik akkor érzed csak magadat.Nekem a seb nem fájt,de az izmok ahogy szétrángatták ,nah az fájt.ez volt a legrosszabb és kb 6hét volt mire rendbe jöttem,5hónap után mondtam azt,hogy jól vagyok...1hónap múlva szülők és remélem most sikerül természetesen,de látod a fájdalom ellenére én is vállalkoztam a másodikra,mert megéri és nem kárpótolja semmi a babádat és ezt a fájdalmat ki lehet bírni.35hetes kismama
2010. júl. 17. 00:42
 22/28 anonim ***** válasza:
Én érzéstelenítés nélkül szültem. Szerencsém volt, hamar ment. Életem legcsodásabb élménye volt,bármikor bevállalnám újra :)
2010. júl. 17. 02:32
 23/28 anonim ***** válasza:

Régen azért szültek a nők,mert nem volt védekezési módszer és a lábukat szét kellett tenniük akár akarták akár nem. Megszakítás és fájdalomcsillapítás meg nem volt, ergo kénytelenek voltak szülni.

Mindenki azt mondja,hogy fáj az de ki lehet bírni és milyen csodálatos a vége.Hát ez szerintem olyan sablonszöveg és hihetetlen is.Én csak fél napot vajúdtam de az egyetlen dolog ami segített az a hosszas figyelemelterelés és az,hogy a párom folyamatosan magához ölelt.Volt,hogy már sírtam a fájdalomtól,olyankor jól esett,hogy magához ölelt és szoríthattam őt.A vége császár lett,tehát megúsztam úgymond és el is felejtettem már a fájdalmat, de azért félek egy újabb szüléstől.

Jó ha tudod azért,hogy a fájdalomcsillapítás nagyon jó, tehát kérd bátran és akkor nem lesz gond:)

2010. júl. 17. 09:36
 24/28 anonim ***** válasza:
Ha úgy állsz hozzá, hogy fájni fog az a legrosszabb. Nem az a pár óra fájdalom a lényeg, hanem a csoda, amit cserébe kapsz. Aki képes arra, hogy teherbe essen az szülni is képes. Egyébként is a szülés a legjobb biznisz, hiszen melyik fájdalomért kapsz egy csodás gyermeket, aki 100x szebbé teszi majd az életed???
2010. júl. 17. 13:03
 25/28 anonim ***** válasza:
én teljesen természetes úton szültem érzéstelenítés meg minden nélkül, gátmetszésem sem volt. nem mondom, hogy nem fájt, de simán ki lehetett bírni! ne aggódj, mi nők erre vagyunk kitalálva!
2010. júl. 17. 18:52
 26/28 anonim ***** válasza:

Nem kell olvasgatni a sok hülyeséget! Minden szülés más, és nagyban hozzáállás kérdése. Hidd el nem kell félni semmitől, csak a babádra gondolja a kis gyönyörűségre akit nemsokára a kezedbe foghatsz. Én nem féltem abszolút, gyors volt a szülésem, de nem volt probléma mentes és persze fájdalom mentes sem, de akár minden nap ujjra csinálnám. Imádtam azt a pillanatot. Délután szültem de éjjel végig a pici lányomat kellett hurcolnom, mert nem indult meg a tejem pótlást meg csak nehezen akartak neki adni és ha nem a folyosón sétáltunk fel üvöltötte az egész osztályt, vágtak meg repedtem is, de másnap reggel én már rendesen tudtam ülni, kemény széken nem, de nem a gátsebem miatt hanem az aranyerem miatt!

Most ezzel nem azt mondom hogy mindenki csak eltúlozza és abszolút nem fog fájni, de sok függ a hozzáállásodtól!

2010. júl. 17. 23:30
 27/28 A kérdező kommentje:
Köszi:) Akkor fő a bátorság és a pozitiv gondolkodás.Amúgy hallottam egy módszerről,hogy valamilyen agykontrollhoz hasonló módszerrel már lehet fájdalom mentes vagy kicsi fájdalmakkal kisérő szülés.És állítólag már több száz nőnek bejött.Ti hallottatok erről? Lehet benne igazság?!
2010. júl. 18. 11:01
 28/28 anonim ***** válasza:
A 9 hónap a szülésre is felkészít.Én már nagyon vártam a vége felé,hogy megszülessen!41.héten szültem és reménykedtem,hogy ne kelljen indítani.Nem kellett.Fájni bizony fájt,de kaptam epidurált.Nagyon sokat segített!Amikor túl voltam rajta az a kis sebfájdalom már meg se kottyant és csak 1-2 hétig kellemetlen.Ne félj,minden rendben lesz:)
2010. júl. 22. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!