Nagyon félek a fájdalmaktól! Ti hogy viseltétek?
Tényleg ennyire szörnyű ahogy az le van festve?
Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fájdalmas a vajúdás, a szülés,és az utána következő hetek esetleg hónapok?!Nagyon szeretnék már gyereket és úgy néz ki talán össze is jött.De borzalmasan gyenge vagyok és nagyon rosszul viselem a fájdalmakat.Félek hogy nem nekem való a szülés,ha tényleg ilyen iszonyatos fájdalmakkal jár.:(
császárral szültem,de nem fájt,inkább érzékeny volt a sebem és ugy közlekedtem mint a lassitott felvétel....de már minden a régi,csak egy cérnavékony csik maradt:)
2010. júl. 16. 20:11
12/28 A kérdező kommentje:
:) az jó,bár az elhízás a hegek nem nagyon érdekelnek...csak a fájdalom:) De ezek szerint elviselhető...:)
2010. júl. 16. 20:29
13/28 anonim válasza:
Harmadik vagyok. en szlovakiabol vagyok nalunk meg nem nagyon mukodik a gatvedelemmel a szules igy nalam fel sem merult. nalam is ez volt az egyik dolog amitol legjobban feltem. de mikor megszuletett a kis angyalkam megkerdeztem a doktornotol hogy gatmetszesem van. es mondta, hogy persze. szolval ennyire nem is tudtam hogy mikor tortent. sajnos engem bent is kellett varrni de hidd el semmit nem ereztem. igen, a pisileskor csip egy kicsit, de ezt kivedheto ugy hogy zuhanyzas kozben pisilsz. en jartam szulesfelkeszitore es nekunk ott tanacsoltak hogy ha pisilni kell nyugodtan menyunk el zuhanyozni es kozben senki nem fog szolni erte.
2010. júl. 16. 20:36
14/28 anonim válasza:
Én se birom a fájdalmat egyáltalán.De szülés nem mondom hogy nem fájt,sőt elenkezőleg nagyon fájt.(A dokit még melegebb éghajlatra is elküdtem mikor fájás közben vízsgált...)de csak adig fájt még a buksija ki nem jött.Igaz nálunk voltak problémák már nagyon régóta vajudtam és nagyon elfáradtam a vége az lett hogy 2 doki segített kinyomni...De megérte most az eszemmel tudom hogy nagyon fájt de azon vagyunk hogy legyen tesó:)
ja 10hós a fiam.
2010. júl. 16. 20:41
15/28 anonim válasza:
Császároztak.Lehetett kérni fájdalomcsillapítót, én rögtön kikértem az egész napi adagom.Persze rámparancsoltak, hogy csak reggel-délben-este lehet bevenni.Én csak vártam vártam a nagy fájdalmat, de nem jött:-)Kcsit húzott a seb, ennyi.Mikor pakoltam össze a kórházban, akkor vettem észre, hogy egy db fájdalomcsillapítót sem vettem be:-)
2010. júl. 16. 20:44
16/28 anonim válasza:
Olyan fájdalom, amit még sosem éreztél, és nem is tudtad, hogy létezik ilyen.
2010. júl. 16. 20:59
17/28 anonim válasza:
én azt hittem, hogy jól tűröm a fájdalmat, de vajúdás alatt bizony néha megingott a hitem ebben, főleg amikor már 2 perceseim voltak és az ágyon fetrengtem és csak azt tudtam kántálni hogy "meghalok, meghalok"
DE!! Életem legeslegeslegeslegcsodálatosabb élménye volt a szülés, és a baba világrajötte után 10 perccel már semmi sem fájt és a mai napig nem is tudom visszaidézni, mennyire is volt fájdalmas!
Teljes gátvédelem mellett szültem - sikeresen érzéstelenítés nélkül.
Ki fogod bírni Te is! :)
2010. júl. 16. 21:30
18/28 Andika001 válasza:
nézd nekem volt császár is,spontán szülés is gátmetszéssel.nálam jobban kevesen félnek a fájdalomtól,de túl éltem.a szülőszobában elmúlik a félelem izgalom jön helyette,hogy láthatod a babát.fáj mindkettő pár napig utána,de túl éled és megéri:)
2010. júl. 16. 22:00
19/28 anonim válasza:
Igen, elég fájdalmas. Én is nagyon féltem a szüléstől, de megpróbáltam nem gondolni rá, elképzelni úgysem tudtam volna. Szerintem a vajúdás a legrosszabb, bennem még mindig azok a fájdalmak élnek leginkább. A szülés maga annyira nem is maradt meg bennem - mármint amikor kibújt a picike -, pedig szegénykémet vákuumozták is, de azt én már nem is éreztem, mint ahogy a gátmetszést sem. Az tényleg igaz, hogy amikor megérkezik a kicsike, abban a pillanatban megszűnik a fájdalom. Utána nekem három-négy napig nagyon fájt mindenem, még azt is meggondoltam kétszer, hogy megforduljak-e az ágyban. De ez pár nap alatt elmúlik, és ott marad az a kis drágaság, aki miatt megéri mindezt végigszenvedni. Én legközelebb kérnék epidurális érzéstelenítést. Amúgy a barátnőm már másnap törökülésben ült az ágyán, úgyhogy ilyen is van :-)
2010. júl. 16. 23:09
20/28 anonim válasza:
Abszolult de nem fáj hüvelyi szülés után a pisilés.
Nekem még a szülés is elviselhető volt,pedig mondta a párom hogy 150-160 as görbe is volt már az nst papíron.
Én összességében teljes mértékben meg vagyok elégedve a szülésemmel és most a kistesót várjuk.
Minden az agyban dől el és persze a fájdalom küszöb sem mindegy hogy ki mennyire bírja a fájdalmat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!