Mit tegyek? Nagyon félek a fájdalmaktól. Meg a burok repesztéstől. Mit tegyek?
Szió!
Én is nagyon félek...
De a burokrepesztésre, akivel beszéltem mind azt mondta, hogy nem fáj egyáltalán, attól nem kell félni.
Amúgy miért gondolod, hogy majd nem megy el a vized magától?
Én azzal doppingolom magam, hogy a légzésre figyeljek majd, meg amit a szülésznő, és a doki mond, azt úgy tudjam csinálni, mert akkor könnyebb lesz.
De mostanában nagyon sokan hamar, és relatíve könnyen megszülnek..hátha mi is közéjük tartozunk majd. :-)
Én próbálom magam lenyugtatni, mert ha bepánikol az ember akkor állítólag sokkal nehezebb, mert begörcsölnek az izmok még jobban, meg agyilag sem tud odafigyelni, elforgácsolja az erejét a félelem...:-((
Szóval addig próbálok nem gondolni rá, ergó homokba dugom a fejem, és csak élvezem, hogy a kicsi rugdos a hasamban, mert az jó érzés, és majd a cél előtt pedig koncentrálok: légzés, doki, szülésznő, és mindjárt kész is vagyunk. :-D
Minden jót Neked, és könnyű szülést!
37 hetes
a burokrepesztes n em faj, lanyok, mindig csak arra koncentralni a baba igyis ugyis kint lesz es azt csinalni amit a doki es a szuleszno mond:)
konnyu szulest
Amitől féltek, az be is következik. Bevonzzátok.
Arra gondoljatok mindketten, hogy az a baba nem marad bent, ha megindul a szülés. Vagy természetes úton, vagy császárral, de megszületik és a karjaitokban tarthatjátok.
Fájni fog, még valószínű soha életedben nem éreztetek ekkora fájdalmat, DE itt olyan "végeredmény" lesz, aki mindent kárpótol.
Emellett pedig szülés után közvetlenül eufóriában lesztek a hormonok miatt.
Figyeljetek a dokira, a szülésznőre, de legfőképpen magatokra. A fájdalom hatására teljesen magatokba "szálltok" majd, olyan, mintha megszűnne hirtelen minden, csak Ti lennétek meg a baba.
Csodálatos élmény volt nekem, remélem Nektek is az lesz!
Sziasztok!
Hát szerintem nálam senki nem félhetett jobban a szüléstől!
Első baba, nem volt fogadott doki, szülésznő (amit nem is bánok!).
A burokrepesztést egyáltalán nem lehet érezni, kellemes meleg, mikor elönt a magzatvíz. A vajúdást oxitocin injekciókkal segítették, de így is csak 1 órát tartott az az igazi, falat kaparós fájdalom. Nem kértem fájdalomcsillapítót, amit utólag sem bánok, szinte elrepült az az egy óra.
Amin meglepődtem, hogy a kitolásnál annyira nem voltam magamnál, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak, szóval annyira sikerükt kikapcsolni az agyamat, szinte teljesen más dimenzióba voltam, hogy egyáltalán nem fájt!
Sőt, a doki a lábam között telefonált (le kellett beszélnie a szilvesztert), de nem emlékeztem rá, később mondta a párom. Csak arra figyeltem, hogy iszanyat erővel nyomjak.
Csináltak gátmetszést, az sem fájt.
Na szóval, én kellemeset csalódtam, fele ennyira sem volt vészes, mint amire számítottam.
Amit tehetsz:
* ne nézz, ne olvass születéstörténeteket
* ha valaki pusztán jóindulatból paráztat, állíts le, vagy egyik füleden ki, a másikon be
* a légzéstechnika a vajúdás során sokat segít, gyakorold!
Remélem tudtam segíteni! Könnyű szülést, és egy csodaszép, egészséges kisbabát!
"Amitől féltek, az be is következik. Bevonzzátok." Ez nagyon igaz.
A burokrepesztés amúgy nem fáj egyáltalán, csak utána, arra meg lehet kérni fájdalomcsillapítást. Kérjél edát, és akkor szundíthatsz is vajúdás közben.
Első vagyok, köszi a Nekem is szóló válaszokat! Megpróbálom megfogadni! :-)
Kedves kérdező!
Megnyugodtál kicsit?
Üdv:37 hetes
igen!sokkal!még nem vagyok terhes...de a pánik már rajtam van!nagyon szépen köszönöm a válaszokat!mindenkinek könnyű szülést és egészséges babát! képeket majd lehet küldeni:D
15/L
a 37 hetes km vagyok. .-)
Te kis huncut, azt hittük, hogy babás vagy, de a korodat látva, jobb, hogy még nem. :-)
Még Neked ezen nem kéne agyalnod, nagyon odébb vagy még tőle, de végülis nem baj, ha rákészülsz lelkileg.
Vigyázz magadra, még várj 10 évet a gyerekvállalással, addig pedig szórakozz, és élvezd a fiatalságodat!
szióka, minden jót!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!