Félek a szüléstől, mit tegyek?
A párom nagyon szeretne már gyereket, és igazábol én is. Nem akarok túl későn szülni. (24vagyok) Viszont, ha arra gondolok, hogy amíg terhes vagyol, gyakran hányhatok, majd pedig őt ki is kell hordani, teljesen meggondolom magam, mert félek, ugye, hogy borzasztóan fog fájni, merthogy nagyon alacsony a fájdalom küszöböm. Meg, hogy milyen leszek ott lent azután, hogy kihordtam egy gyereket.
Illetve a császármetszésen is gondolkoztam, de anyu arra is aztmondta, hogy az se jobb, mert van egy csomo hátulütője. Szóval nem tudom mit csináljak, valaki volt ugyanígy, hogy félt a szüléstől?
1. Varj meg az egesszel
2. Torodj bele
(Ott lent meg ugyanolyan ,mint eddig. Csaszarnal meg lehet erzeketlen lesz a fel hasad)
Terhességem alatt végig vertem a mellem,hogy biztos nem fáj az úgy,főleg nekem nem,mert magas a fájdalomküszöböm..
Hát lebiggyedt a szám a szülőszobán 😁 nem viccelek,azt hittem ott meg fogok halni...de túléltem!!!
Én 8hete szültem.
Semmi rosszul létem nem volt,a végén vizesedtem és felszedtem 18kilót,de kb ennyi. Szülés után -12kilóval jöttem haza.
A szülés fáj de azért annyira nem hidd el!
Rettegtem tőle de ott már nem féltem.
Kötelező volt az Eda mert korábban jött a baba de állítom rosszabb volt mint a szülésXD
1óra volt a kitolás és kinn is volt.
Nekem utólag derült ki eltört a keresztcsontom..
De még így is megérte!
Én is féltem a szüléstől,pláne hogy a terhességem utolsó több,mint 2 hónapját a terhespatológián töltöttem. Nekem az segített úgymond,hogy részletesen utána jártam,kérdeztem,olvastam mindennek.
Na,erre nem tudtam természetes úton megszülni, 12 óra vajúdás után császáros lett a babám,én meg komplikáció miatt majdnem ott maradtam. Végül minden rendben lett a szuper orvosoknak hála. 6 órán át nem mozogtak a lábaim, amikor meg felállítanak..hát az nem volt kellemes..utána mikor lekerültem a gyermekágyasra,csak irigykedtem azokra az anyukákra,akik hüvelyi úton tudtak szülni. Fájt nekik is a gátseb (már akinek volt),de hozzám képest vígan ellátták a babájukat,jöttek-mentek. Nekem meg azt is meg kellett gondolnom,érdemes-e lefeküdnöm,mert fájdalmas minden mozgás,nem csak a felkelés. Mindennel együtt viszont ezért a gyönyörű kislányért,aki akkor világra jött,háromszor ennyi fájdalmat is kibírnék. Ahogy mosolyog,ha meglát, kárpótol mindenért..
Nem lebeszélni akarlak a programcsászárról meg a szülésről,csak azt próbálom mondani,hogy a test jobb esetben tudja mi a dolga, nem véletlen van így. Viszont csak a másik kedvéért szerintem se vállalj gyereket, mert a szülés tényleg csak töredéke annak,amivel egy bébi jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!