Félek a szüléstől, mit tegyek?
A párom nagyon szeretne már gyereket, és igazábol én is. Nem akarok túl későn szülni. (24vagyok) Viszont, ha arra gondolok, hogy amíg terhes vagyol, gyakran hányhatok, majd pedig őt ki is kell hordani, teljesen meggondolom magam, mert félek, ugye, hogy borzasztóan fog fájni, merthogy nagyon alacsony a fájdalom küszöböm. Meg, hogy milyen leszek ott lent azután, hogy kihordtam egy gyereket.
Illetve a császármetszésen is gondolkoztam, de anyu arra is aztmondta, hogy az se jobb, mert van egy csomo hátulütője. Szóval nem tudom mit csináljak, valaki volt ugyanígy, hogy félt a szüléstől?
A terhességem alatt egyszer sem hánytam, hányingerem sem volt, 0 rosszullét. Álomterhesség, mindenféle kellemetlenség nélkül, egy dekát sem híztam. A pocakom nagyon kicsike volt, terhesruha sem kellett és egyetlen csíkom sem lett. Gátvédelemmel szültem, nem volt vágás meg semmi. Rekordidő alatt regenerálódtam. A szex utána egyszer sem fájt és a férjem szerint pontosan olyan minden mint a gyerek előtt. Probléma és fájdalommentes volt a szoptatás is, jó volt a tecnikánk a kezdetektől pedig nem vettem igénybe semmilyen segítséget csak sokat olvastam a témáról. A testem még jobban is néz ki mint a gyerek előtt mert nagyobb lett a cicim, egy évig szopizott de már kb fél éve nem.
Én is rettegtem a terhességtől meg a szüléstől mert kb mostanában csak a siránkozás divat, hogy mennyire nehéz, mennyire rossz, mennyire fáj. Nos, vannak kivételek akiknek egyáltalán nem olyan kellemetlen mint a rémtörténetekben. Lehet, hogy neked is ilyen lesz. :) Miután a terhességem egy álom volt nem féltem a szüléstől sem, nagyon lazán kezeltem az egészet és szerencsére minden szuperül alakult.
Feleségemnek is alacsony a fájdalom küszöbe.
Mindig is epivel akart szülni. (mert amőgy mindketten szeretnénk gyereket)
Most hogy terhes, kialakult benne, hogy természetesen szeretné megszülni teljesen a gyereket. A szüléstől mér nem annyira fél. Helyette a szoptatstól. (hogy kisebesedik)
Ezek alapján a tanulság: Majd alakul az benned is, hogy hogy s mint, mindig lesz mitől félned. (a doki is megmondta a legrosszabb, ha a kismama elkezd internetet olvasni a témában. :D )
De az előttem szólóknak is igaza van, ha most, 24 évesen ennyire félsz, nyugodtan várjál vele még. Bennünk már nagyobb volt a vágy, így 30környékén.
Én is hasonlóan érzek a terhesség és szülés kapcsán, annyi különbséggel, hogy én a hüvelyi szülést nagyon veszelyesnek vélem a baba szempontjából.
Nagyon sok szülés közben sérült gyermekkel találkoztam már munkámból kifolyólag, és sok orvossal beszéltem erről, a többség azt mondta, hogy a babát nézve a programcsászár biztonságosabb.
Nyilván egy komplikációmentes hüvelyi a legjobb de senki nem tudja garantálni, hogy az lesz.
Olvass utána a gyengéd császárszülésnek, szerintem nagyszerű dolog, de nyilván magán így elég drága.
A császárról pedig annyit, hogy nekem idén kettő ismerősöm is sürgősségi császáros lett és egyikük se élte meg rosszul. Sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!