Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Félek a szüléstől, mit tegyek?

Félek a szüléstől, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A párom nagyon szeretne már gyereket, és igazábol én is. Nem akarok túl későn szülni. (24vagyok) Viszont, ha arra gondolok, hogy amíg terhes vagyol, gyakran hányhatok, majd pedig őt ki is kell hordani, teljesen meggondolom magam, mert félek, ugye, hogy borzasztóan fog fájni, merthogy nagyon alacsony a fájdalom küszöböm. Meg, hogy milyen leszek ott lent azután, hogy kihordtam egy gyereket.

Illetve a császármetszésen is gondolkoztam, de anyu arra is aztmondta, hogy az se jobb, mert van egy csomo hátulütője. Szóval nem tudom mit csináljak, valaki volt ugyanígy, hogy félt a szüléstől?

2019. aug. 28. 10:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%
Na idehallgass... Igen, fáj, a császárt meg sok ismerősöm brutálisan élte meg. Egy van, aki tök jól viselte. A hányinger a legkevesebb meg a szülés. Utána jön a neheze. Én azt mondom hogy amíg nem érzed erre késznek magad, addig akkor inkább ne vágj bele ilyesmibe. És odalent jobb mint valahw mióta szültem. Persze a szülés utáni első 10 alkalommal fájt, de utána jobban szerettem, mint azelőtt 😁
2019. aug. 28. 10:50
 2/17 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem keress egy szakembert. Azért valasztani a csaszart, mert felsz a szülestől, gyerekes. Ha valós a felelmed, a szakember majd ugy is segit.
2019. aug. 28. 10:54
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
Én is azt mondom, mint az első válaszoló. Míg a terhesség velejárói félelmet/undort keltenek benned, akkor te még nem vagy készen rá.
2019. aug. 28. 10:55
 4/17 A kérdező kommentje:
Igazábol a fájdalomtól félek. De attól ugy alapjáratban rettegek.
2019. aug. 28. 10:57
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem valamilyen szinten attól mindenki fél. Viszont akkor olyan nagy adag hormon szabadul fel, hogy eszedbe sem fog jutni a félelem, csak az, hogy mindjárt a karodban tarthatod.
2019. aug. 28. 11:00
 6/17 anonim ***** válasza:
40%

A terhességem alatt egyszer sem hánytam, hányingerem sem volt, 0 rosszullét. Álomterhesség, mindenféle kellemetlenség nélkül, egy dekát sem híztam. A pocakom nagyon kicsike volt, terhesruha sem kellett és egyetlen csíkom sem lett. Gátvédelemmel szültem, nem volt vágás meg semmi. Rekordidő alatt regenerálódtam. A szex utána egyszer sem fájt és a férjem szerint pontosan olyan minden mint a gyerek előtt. Probléma és fájdalommentes volt a szoptatás is, jó volt a tecnikánk a kezdetektől pedig nem vettem igénybe semmilyen segítséget csak sokat olvastam a témáról. A testem még jobban is néz ki mint a gyerek előtt mert nagyobb lett a cicim, egy évig szopizott de már kb fél éve nem.

Én is rettegtem a terhességtől meg a szüléstől mert kb mostanában csak a siránkozás divat, hogy mennyire nehéz, mennyire rossz, mennyire fáj. Nos, vannak kivételek akiknek egyáltalán nem olyan kellemetlen mint a rémtörténetekben. Lehet, hogy neked is ilyen lesz. :) Miután a terhességem egy álom volt nem féltem a szüléstől sem, nagyon lazán kezeltem az egészet és szerencsére minden szuperül alakult.

2019. aug. 28. 11:01
 7/17 Derwer ***** válasza:
90%

Feleségemnek is alacsony a fájdalom küszöbe.

Mindig is epivel akart szülni. (mert amőgy mindketten szeretnénk gyereket)

Most hogy terhes, kialakult benne, hogy természetesen szeretné megszülni teljesen a gyereket. A szüléstől mér nem annyira fél. Helyette a szoptatstól. (hogy kisebesedik)

Ezek alapján a tanulság: Majd alakul az benned is, hogy hogy s mint, mindig lesz mitől félned. (a doki is megmondta a legrosszabb, ha a kismama elkezd internetet olvasni a témában. :D )

De az előttem szólóknak is igaza van, ha most, 24 évesen ennyire félsz, nyugodtan várjál vele még. Bennünk már nagyobb volt a vágy, így 30környékén.

2019. aug. 28. 11:02
 8/17 anonim ***** válasza:
24%

Én is hasonlóan érzek a terhesség és szülés kapcsán, annyi különbséggel, hogy én a hüvelyi szülést nagyon veszelyesnek vélem a baba szempontjából.

Nagyon sok szülés közben sérült gyermekkel találkoztam már munkámból kifolyólag, és sok orvossal beszéltem erről, a többség azt mondta, hogy a babát nézve a programcsászár biztonságosabb.

Nyilván egy komplikációmentes hüvelyi a legjobb de senki nem tudja garantálni, hogy az lesz.

Olvass utána a gyengéd császárszülésnek, szerintem nagyszerű dolog, de nyilván magán így elég drága.

A császárról pedig annyit, hogy nekem idén kettő ismerősöm is sürgősségi császáros lett és egyikük se élte meg rosszul. Sőt.

2019. aug. 28. 11:07
 9/17 anonim ***** válasza:
81%
Amúgy a szüléstörténetekre ne adj! Felesleges magadat rémisztgetni azokkal, mert nincs két egyforma terhesség, és szülés sem. Én kettőt szültem. Az első terhességemet végighánytam, viszonylag gyorsan meg is szültem, de egy mészárszékhez tudtam volna hasonlítani, mert sok vért veszítettem, emiatt transzfúziót is kaptam, lassan gyógyultam, hetekig gyenge voltam, és a szex is fájt több mint egy évig. Akkor azt mondtam, soha többet. Aztán elhalványultak a rossz emlékek, és bevállaltuk a másodikat. A 6.és a 8. hét között hánytam, utána mint ha elvágták volna. A szülés kb. annyi ideig tartott mint az első, de nem voltak vészesek a fájások, nem szakadtam, varrni sem kellett, és egyáltalán nem éreztem fáradtnak magam szülés után. Még a szülőágyon voltam, mikor úgy éreztem, simán kitakarítanám az egész lakást. Semmim nem fájt, 2 nap múlva simán guggoltam, harmadik nap otthon takarítottam. Majd kicsattantam az energiától. Szóval nem lehet tudni mit dob a gép. Felesleges előre parázni ezért.
2019. aug. 28. 11:10
 10/17 anonim ***** válasza:
59%
Amíg nagyobb a félelem, mint a vágy, addig ne hagyd magad rábeszélni, mert ezt, még ha császár lesz is, nem fogja más helyetted megcsinálni, akárhogy okoskodjatok és fizessetek érte. És egy baba nem marad sokáig az, hanem egy életre szól, nem úgy (bocsi), mint egy kiskutya. És hát kipróbálni sem lehet, rögtön élesben megy. És nem azon múlik, milyen ügyes vagy erős vagy, vagy mennyire "pozitív a gondolkodásod", van, aki 10-et simán kipotyogtat, más meg egybe is belerokkan és előre nem fogod tudni, te melyik leszel. Ha majd annyira akarod, hogy a B verzió kockázatát is bevállalod, csak szerethesd és ne őrülj bele abba, hogy kihagytad az életedből, na akkor vágjatok bele. Egyébként mindenki fél, akinek van egy kis esze :), de hát "a bátorság nem a félelem hiánya", mondják a bölcsek.
2019. aug. 28. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!