Szopisztrájk, cumizavar, lustaság! Tévhit?
Elmentem tanácsadásra,és vizsgálatra!!!
Oltári nagy baromság,amivel tömik itt az emberek egymás fejét,amelyik baba szopizik az elejétől,nem fog bezavarodni!!!
Elapadt a tejem ,a babám 2 hónapos...nem azért mert lusta voltam szoptatni...a tejmirigyeim nem tudták megtermelni a megfelelő mennyiséget(3 óránként)...a babucim éhes maradt,így tápit kap(ott)...pedig küzdöttem egy hónapig fejéssel,szoptaníttal!!!
Nem kell figyelembe venni az itt okoskodó "tejcsárdákat",sokszor ez miatt rezelnek be az anyukák akik el vannak keseredve!
22:20-es vagyok!
Én is fejtem 3 hónapos koráig, de nem igazán itta meg...elrakni meg nem akartam, minek ha úgysem issza meg!
xStefix!
2 héten át 2 óránként szopott a picikém,+felkeltem éjszaka fejni...sajnos eredménytelenül!:(
Kedves Kérdező, nekem nem posztom megítélni, hogy ami veletek történt, az "jogos" vagy sem, hogy lehetett volna-e másképpen vagy sem. Ahhoz, hogy utólag ki lehessen deríteni, hogy vélhetően miért nem sikerült a szoptatás, ennél sokkal több kérdést kellene feltenni és sokkal alaposabb választ adni. Úgyhogy nem szeretnék semmi olyat mondani, hogy "igen, így már világos", de nyilván olyat sem, hogy "nem, ez így még nem indok". Mivel kevés az össz-információ, ezért egyikünk se mondhat tutibiztos véleményt. (Amit korábban írtam, azt azért és arra, amit összesen tudok rólad a kommentjeidből. Ez nyilván sokkal kevesebb, mint az egész történet az összes részlettel együtt.)
Viszont azt a véleményt továbbra is fenntartom, hogy egyik "oldalnak" (szopisok / tápisok) sem kellene ennyire kikelni a másik ellen. Illetve úgy gondolom, hogy azért, mert egyes anyukáknak rossz tapasztalataik vannak a szoptatásról, a szoptatási szakemberekről vagy bármi más témába vágóról, még nem kell az egészet sutba dobni, és főleg: nem kellene rossz hírét kelteni! Nagyon ártó tud lenni az ilyesmi a szopival küzdő anyukák és az őket segíteni próbálók számára is!
En nagyon orulok hogy sok hasznos informaciohoz hozzajutottam az LLL altal.
Ilyen pld.
igeny szerinti szoptatas(sajnos az elso gyereknel halgattam a vedonore aki azt mondta 2 oranal hamarabb ne szoptassak,szegeny picikem meg sirt hogy szopizni szeretne)
kereslet-kinalat kialakulasa
cumit,cumisugeget ne kapjon a baba
egyuttalvas
3-4 honapos baba surubben szopizhat mint egy ujszulott(meg voltam ijedve hogy az en babam nem hogy ritkabban 3-4 orankent kertek szopizni hanem 1,5-2 orankent,a vedono is azt mondta hogy ritkabban kellene mar,de aztan az LLL oldalan olvastam hogy ez anyatejes babaknal teljesen oke..
nagyon sok dolgot tudnek meg irni...a lenyeg nekem nagyon sokat segitett az LLL infok.
Viszont nem veszem szentirasnak,a magam es babam nyelvere forditom amit lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!