Az gáz ha nem akarok szoptatni inkább lefejem neki a tejet?
Ez engem is nagyon foglalkoztat, mert nekem mire 3 hónapos lesz, addigra vissza kell menjek heti 2x6 órára dolgozni. Vihetem magammal a gyereket, ez nem probléma,de én undorodom a nyilvános szoptatástól. Nem vagyok rá hajlandó.
Viszont így a lefejt tejet kell adjam neki, vagy tápszert. Viszont ha nem tudom fejni? Vagy ha nem fogadja a tápszert? Vagy utána épp az anyatej nem kell neki?
Ami még elgondolkodtató, hogy folyamatosan azt olvasom, hogy az anyatejesek nem alszanak jól, állandóan felébrednek. A tápszeresek viszont végigalusszák az éjszakát. Nem tudom mennyi igazság van ebben, én emiatt tápszert nem akarok, de hátha a lefejt tejjel is jót aludna.
Nem szeretek szoptatni, viszont a kisfiam imád szopizni, és neki meg akartam adni a legjobbat.
A fejés szerintem is undorítóbb. Mennyivel könnyebb az, ha elmentek, és keresned kell egy zárt, tiszta helyet, ahol fejni tudsz? Vagy ti nem is mentek el otthonról 1 óránál többet? Nekem nincs segítségem, viszont 2 tesó is van. Úgyhogy mindenki érdekében meg kellett találni a legjobb megoldást, ez pedig a szoptatás. Mindig van, steril, pont jó a hőmérséklete, az összetétele. 20 km-es körzeten belül minden pelenkázót tudok, ahol nyugiban meg lehet szoptatni a kicsit. Sose kellett padon ülve, vagy a pláza középen kicsapni a cickót a nagyközönségnek.
Mondjuk sok kisgyerekes rendezvényen voltunk, és láttam már anyukákat nyilvánosan szoptatni. Azt vettem észre, hogy senkit se érdekel. Engem se. Mondjuk azt megnézném, hogy a Normáfánál fogja valaki a kis mellszívóját, és sorban áll a mosdó előtt. 😂😂😂
Hasonló problémák miatt szokott az lenni, hogy gyorsan tápszeres lesz az a baba, aki lefejt tejet kap. Ez a legnehezebben kivitelezhető.
"Tárolást hogy oldod meg ha mentek valahova? Vagy evés után mentek kis időre?"
Mindig evés után megyünk. Kb. 3 hónapos kora óta nagyjából ugyanakkor eszik a lányom, így könnyebb. Evés után elindulunk, ha 100%, hogy hazaérünk a következő evésre, akkor nem viszek tejet. Ha nem érünk haza vagy hosszabb ideig vagyunk el valahol, akkor kis hűtőtáskába teszem a tejet/tejeket és autós cumisüveg melegítőben melegítem. Viszont a hideg tejet 1 óra alatt melegíti fel, ezért jó tudni, hogy kb. mikor lesz legközelebb éhes, hogy addigra, vagy inkább előtte már megfelelő hőmérsékletű legyen. Ameddig nem állt be az etetések időpontja, addig kerestem olyan helyeket ahol mikróba tudják tenni nekem. Ha rövidebb ideig vagyunk valahol, akkor csúszik 1, esetleg 2 órát a következő fejés. Ha ennél többet kellene csúsznia, akkor a fejést is meg kell oldani, így a friss tejet is megkaphatja. A fejést egyébként ilyenkor kézi fejővel oldom meg úgy, hogy a lányommal kb. 10 percre bemegyünk egy pelenkázóba vagy egy félreeső helyen az autóban úgy, hogy eltakarom magam. 2-3 hét múlva kezdjük a hozzátáplálást, utána majd a kiváltott étkezések idején fogunk eljárni otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!