Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az gáz ha nem akarok szoptatni...

Az gáz ha nem akarok szoptatni inkább lefejem neki a tejet?

Figyelt kérdés
Elég undorítónak tartom a szoptatást. Nem tagadnám meg az anyatejet a babámtól csak cumisüvegbe kapná. Persze a kórházban megpróbálkoznék vele, hiszen jobb lenne ha nem kellene tápszerezni. De aztán csak fejném, nekem ez így jobbnak tűnik, ezzel még a nyilvános szoptatást is elkerülhetem ami számomra nagyon zavaró. Nagyon elítélendő ez a dolog?

2019. júl. 2. 22:46
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
29-és köszönöm szépen! Jó végre pozitív példát is olvasni, remélem nekem is beválik majd. Tárolást hogy oldod meg ha mentek valahova? Vagy evés után mentek kis időre?
2019. júl. 3. 08:21
 22/29 A kérdező kommentje:
Bocsánat 19-esnek szántam.:)
2019. júl. 3. 08:22
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

Ez engem is nagyon foglalkoztat, mert nekem mire 3 hónapos lesz, addigra vissza kell menjek heti 2x6 órára dolgozni. Vihetem magammal a gyereket, ez nem probléma,de én undorodom a nyilvános szoptatástól. Nem vagyok rá hajlandó.

Viszont így a lefejt tejet kell adjam neki, vagy tápszert. Viszont ha nem tudom fejni? Vagy ha nem fogadja a tápszert? Vagy utána épp az anyatej nem kell neki?

Ami még elgondolkodtató, hogy folyamatosan azt olvasom, hogy az anyatejesek nem alszanak jól, állandóan felébrednek. A tápszeresek viszont végigalusszák az éjszakát. Nem tudom mennyi igazság van ebben, én emiatt tápszert nem akarok, de hátha a lefejt tejjel is jót aludna.

2019. júl. 3. 08:26
 24/29 anonim ***** válasza:
54%
Én komolyan kíváncsi vagyok, miért kecsegtetőbb az önfejés? Nekem olyan undi, természetellenes érzés volt Riskát játszani. Mitől érzed hogy jobb? Tényleg csak kíváncsi vagyok mert én fejni utáltam legjobban 😁
2019. júl. 3. 08:27
 25/29 anonim ***** válasza:
69%

Nem szeretek szoptatni, viszont a kisfiam imád szopizni, és neki meg akartam adni a legjobbat.

A fejés szerintem is undorítóbb. Mennyivel könnyebb az, ha elmentek, és keresned kell egy zárt, tiszta helyet, ahol fejni tudsz? Vagy ti nem is mentek el otthonról 1 óránál többet? Nekem nincs segítségem, viszont 2 tesó is van. Úgyhogy mindenki érdekében meg kellett találni a legjobb megoldást, ez pedig a szoptatás. Mindig van, steril, pont jó a hőmérséklete, az összetétele. 20 km-es körzeten belül minden pelenkázót tudok, ahol nyugiban meg lehet szoptatni a kicsit. Sose kellett padon ülve, vagy a pláza középen kicsapni a cickót a nagyközönségnek.

Mondjuk sok kisgyerekes rendezvényen voltunk, és láttam már anyukákat nyilvánosan szoptatni. Azt vettem észre, hogy senkit se érdekel. Engem se. Mondjuk azt megnézném, hogy a Normáfánál fogja valaki a kis mellszívóját, és sorban áll a mosdó előtt. 😂😂😂

Hasonló problémák miatt szokott az lenni, hogy gyorsan tápszeres lesz az a baba, aki lefejt tejet kap. Ez a legnehezebben kivitelezhető.

2019. júl. 3. 08:58
 26/29 anonim ***** válasza:
23. Ez így nem igaz, sok anyatejes babát ismerek, akik alszanak 10 órát, és tápszeres babákat, akikhez éjjel is 2-3 óránként kelni kell és etetni, na az mekkora szívás, hajnalok hajnalán bekeverni, várni hogy kihűljön, megetetni, büfi és altatás...
2019. júl. 3. 10:26
 27/29 anonim ***** válasza:
A szoptatás nekem se volt jó élmény, csillagokat láttam minden alkalommal, a végén meg pótolni kellett, mert nem volt elég. Aztán volt egy műtétem, ami után nem lehetett 24 óráig adni a babának anyatejet, ki kellett önteni, akkor rákaptam a fejésre, nálunk nagyon bevált, onnantól nem kellett pótolni tápszerrel, lehetett vele menni hosszabb sétára is, mert kiszámítható lett, hogy mikor eszik és átaludta az éjszakát. A fejés se volt macera, napközben 4-5x kb fél óra, éjjel ezért nem kellett kelni, előtte több idő volt a szoptatás. Végleg akkor hagytam abba, mikor 7 hónapos lett. Ha úgy indultunk valahova, hogy kérdéses volt, hogy visszaérünk-e az etetési időre, akkor vittem tápszert és vizet.
2019. júl. 3. 10:35
 28/29 anonim válasza:

"Tárolást hogy oldod meg ha mentek valahova? Vagy evés után mentek kis időre?"

Mindig evés után megyünk. Kb. 3 hónapos kora óta nagyjából ugyanakkor eszik a lányom, így könnyebb. Evés után elindulunk, ha 100%, hogy hazaérünk a következő evésre, akkor nem viszek tejet. Ha nem érünk haza vagy hosszabb ideig vagyunk el valahol, akkor kis hűtőtáskába teszem a tejet/tejeket és autós cumisüveg melegítőben melegítem. Viszont a hideg tejet 1 óra alatt melegíti fel, ezért jó tudni, hogy kb. mikor lesz legközelebb éhes, hogy addigra, vagy inkább előtte már megfelelő hőmérsékletű legyen. Ameddig nem állt be az etetések időpontja, addig kerestem olyan helyeket ahol mikróba tudják tenni nekem. Ha rövidebb ideig vagyunk valahol, akkor csúszik 1, esetleg 2 órát a következő fejés. Ha ennél többet kellene csúsznia, akkor a fejést is meg kell oldani, így a friss tejet is megkaphatja. A fejést egyébként ilyenkor kézi fejővel oldom meg úgy, hogy a lányommal kb. 10 percre bemegyünk egy pelenkázóba vagy egy félreeső helyen az autóban úgy, hogy eltakarom magam. 2-3 hét múlva kezdjük a hozzátáplálást, utána majd a kiváltott étkezések idején fogunk eljárni otthonról.

2019. júl. 3. 10:39
 29/29 anonim ***** válasza:
15, ne haragudj ha félreérthetően írtam, nem kérdőjeleztem meg, hogy neked fájt, csak azt írtam, hogy ha fáj, pláne ilyen sokáig, az nem normàlis, nem átlagos és nem természetes. Nem szabad másnak a te negatív példádból kiindulnia.
2019. júl. 3. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!