Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az gáz ha nem akarok szoptatni...

Az gáz ha nem akarok szoptatni inkább lefejem neki a tejet?

Figyelt kérdés
Elég undorítónak tartom a szoptatást. Nem tagadnám meg az anyatejet a babámtól csak cumisüvegbe kapná. Persze a kórházban megpróbálkoznék vele, hiszen jobb lenne ha nem kellene tápszerezni. De aztán csak fejném, nekem ez így jobbnak tűnik, ezzel még a nyilvános szoptatást is elkerülhetem ami számomra nagyon zavaró. Nagyon elítélendő ez a dolog?

2019. júl. 2. 22:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
En fejni eldve alig tudtam, mert nem mindenkinek inditja be a tejleado reflexet, es amit sikerult is, azt is vagy 40 percig allalmankent, mikozben a babam 10 perc alatt elintezte, illetve kesobb meg kevesebb ido volt, en hagytam a francba a fejest. Eleve aki csak fej, annak minimum 2 orankenti fejest javasolnak a szoptatasi tanacsadok alkalmankent 20-20 percig mindket mellbol, es meg igy sem biztos, hogy sikerul, lehet, hogy ez is keves. Ejjel nappal meg 2 orankent 40 percig fejni... Es akkor meg a sterilizalast meg meg sem csinaltad. Akkor mar inkabb donor anyatej. De szules utan meglatod, hogy allsz majd hozza, sok mindenen tud valtoztatni, mikor ott sir a babad, es alig varod, hogy megnyugodjon, vagy mikor gyakran ebred, eleg cdak odafordulni, es szoptatas kozben mar alhatrok is vissza, nem helyette meg jarkalni, fejni, vagy akar tapszert melegiteni, addigra a gyerek meg ordit, teljesen felebred, ahogy te is, aztan jarkalhatsz vele, hogy megnyugodjon, egyen, visszaaludjon, utana meg aludj vissza te. Nekem most csak a gyerek pisilni ebredt 3-kor, es azota fenn vagyok...
2019. júl. 3. 04:21
 12/29 anonim ***** válasza:
48%

Ha neked így jó, csináld így. Nem fogok jönni a "ha meglátod a gyerekedet, minden rózsaszín lesz" szöveggel, mert ez kamu. A szoptatás kényelmetlen és fáj, nagyon. A fejés is fáj, és elmegy vele rengeteg idő. A tápszerezés meg macerás.

Felnőtt nő vagy, el tudod dönteni, neked melyik szempontok fontosabbak.

2019. júl. 3. 06:36
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
4hònaposan szopi sztràjkba kezdett a pici,akkor egy darabig fejtem.Rengeteg időt elvesz.De komolyan.Nem is tudtam a picivel foglalkozni,párom,anyósom vigyázott rà.éjjel nappal csak fejés_sterilizálás_etetés ment.nem volt egyszerű a szoptatás,de ez sokkal rosszabb volt
2019. júl. 3. 07:23
 14/29 anonim ***** válasza:
61%
12es: fájt a szoptatás az első max két hétben, akkor se nagyon, de azóta nem is érzem, és szerintem ez a normális.
2019. júl. 3. 07:26
 15/29 anonim ***** válasza:
46%
12es: neked csak az első két hétben fájt, én meg minden szoptatást végigbőgtem fél évig. Van ilyen is, olyan is. Kérlek, ne kérdőjelezd meg, hogy mi éreztem.
2019. júl. 3. 07:37
 16/29 anonim ***** válasza:

Én nem tudtam fejni, nem indult be rendesen a reflex. Szopizott simán 90-120 grammokat, fej nem tudtam többet 30-nál. Ráadásul nekem a szoptatás nem fájt, viszont a fejés nagyon.

Amúgy nekem a fejés sokkal gusztustalanabb volt. A sípot elintézte a babám 5-8 perc alatt diszkréten, fejéskor meg úgy éreztem magamat mint egy nagy tehén, ahogy ültem a kanapén és a a melleket gyömöszölve préseltem a tejet az alá tartott üvegbe.........hát ha valami, akkor ez groteszk és idegen volt számomra, gyűlölték "fejni magamat". Neked ez miért kecsegtetőbb?

2019. júl. 3. 07:59
 17/29 anonim ***** válasza:

"szopit"

"gyűlöltem fejni"

Bocsi de mindent átír a telefonom.

2019. júl. 3. 08:00
 18/29 anonim ***** válasza:
58%

"Elég undorítónak tartom a szoptatást"

Az jobb, hogy fejed magad? Tényleg az az igazán undorító. 2 óránként leülsz 40 percre és préseled a pucéran lógó melleidből a tejet. Ahogy befejezted, másfél óra és vetkőzhetsz meg fejni.

2019. júl. 3. 08:07
 19/29 anonim válasza:
49%
Pont így gondoltam. Már szülés előtt tartottam a szoptatástól, de azért a kórházban én is megpróbáltam... Otthon az első dolgom az volt, hogy bekapcsoljam a mellszívómat. 5 hónapja fejek, csak azt kapja a babám, nem kellett pótolni soha. Szerintem nem olyan vészes, mint ahogy azt sokan gondolják. Napi 7-szer fejek 30 percen keresztül. Dupla fejessel ez nyilván csak 15 perc lenne. Csatlakoztam egy fejéssel foglalkozó Facebook csoporthoz, így a csoporttagok és a saját tapasztalatom alapján azt mondom, hogy rendszeres fejes mellett nem apad el a tej, sőt, növelni is lehet a mennyiséget, ha már többet eszik a babád. Mindenkinek más a jó, a kényelmes. Nekem abszolút bevált a fejés, másnak a szoptatás. Majd eldöntöd, hogy neked melyik megoldás a jobb.
2019. júl. 3. 08:13
 20/29 A kérdező kommentje:
Uhh.. hát köszönöm szépen a válaszokat, kivéve a 4-esnek. Örülök azért, hogy más is érzett így rajtam kívül. Nem gondoltam hogy valóban ilyen időigényes de igazatok lehet. Most kicsit elbizonytalanodtam, de kétlem hogy a baba születése után jobban fogok vonzódni a szoptatáshoz. Viszont ha nem kapna tejet, pedig lenne tejem akkor lenne igazán lelkiismeret furdalásom.
2019. júl. 3. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!