ikreket szoptatok és ha van felesleg egy örökbefogadott kislany kapja meg. Eleinte míg a picen voltak a fiaim, nagyon sokszor fejtem, naponta 2-3 alkalommal szaporito fejessel. Rengeteget ittam, iszok napi egy alkoholmentes sort vagy karamalmzot is.
Rengeteget segített a gyakori mellretétel, bar nálunk ez azért később következett be.
Szinten nagyon sokat segít, bár nehezen kivitelezhető az alvás, de legalább a pihenes.
Semmit!
2 évig szoptattam egy gyereket, az összes, amit tettem érte, az az igény szerinti szoptatás volt.
2 évig szoptattam. Nagyon sok tejem volt, ki is folyt mindig eleinte reggelre,pedig éjjel is szopott a lányom.
Először is nagyon vártam a szoptatást. Se anyum,se a húgom nem szoptatott, én nagyon akartam.
Sokat ittam,és sokat ettem. Mindent. Volt,hogy napi egy nagy tábla csoki lement, 1 fonott kalács, és másfélszer nagyobb adag kaják,mint a férjemé :)).
De nekem szerencsém volt,ehettem,mert folyamatosan fogytam szoptatás alatt. 75kg-ról 62-re.
Mindig hagytam szopni a lányom,megoldottam akárhol.
Nem fejtem sose..
Betartotta magától a 2-2,5 órákat két szopi között.
Valaki írta: ha az anya fáradt,és ideges,akkor nincs elég teje.
Nem igaz!! Nálam nem volt fáradtabb és idegesebb kismama...betegen született a lányunk,bejártuk vele az országot! És még most se tudják,mi (volt?) a baja,pedig már 3 éves.
1 éve nem szoptatok,de még mindig van tejem,ha megnyomom a mellem. Nem ezen múlik!!!!
De nem tudom,hogy min múlik. Szerintem senki sem tudja!!!!
A gyakori szoptatástól lesz több tej, tök mindegy mit eszel-iszol, a mellbimbót érő inger és a szoptatás/fejés számít.
A napi 2 liter tejfogyasztást felejtsd el (fentebb írta valaki), amúgy sem felnőtt embernek való a tehéntej, egy babának meg végképp nincs rá szüksége (anyatejen keresztül átmegy a tejfehérje-molekula, sok babának hasfájást okoz, a kevésbé szerencséseknek hasmenést, véres székletet, refluxot, orrfolyást, stb.)
Szerintem az h. valakinek eros a tejleado reflexe v sem, az adottsag.
Hogy mennyi tej van, az soktenyezos. Sokat kell enni, inni, pihenni (keveset stresszelni) es en ugy tapasztalom hogy a kezdeti fejeses szaporitas kivalthato suru mellretetellel. Lanyom 2hosan reggel 6ig aludt a kisagyaban, csappant a tejem. Most (4hos) koztunk alszik, 6x is rakeredzkedik, mocsarfaradt vagyok, cserebe boven van tejem es a baba is husika, szepen gyarapszik, szaporitani sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!