Az hogy valakinek kevés vagy rengeteg teje van az csak genetika?
Figyelt kérdés
2018. máj. 20. 12:23
1/8 anonim válasza:
Reszben genetika, reszben pedig attol fugg, mennyi inger eri a mellet, mert a tejtermeles kereslet-kinalat alapon mukodik, minel tobb inger eri a mellet, annal tobb a tej.
2/8 anonim válasza:
Meg persze nem árt rendesen étkezni is. Csipegetésből nem tud a test elég tejet gyártani.
3/8 anonim válasza:
Kis részben genetika csak. Nagyon ritka, hogy egy nőnek elégtelen a mirigyállománya, és emiatt nincs elég teje. Leginkább csak nincs elég inger, rossz a technika, cumizavaros a baba stb.
4/8 anonim válasza:
Nekem az elsővel kevés tejem volt, 4 hónap után fel is adta a szopizást. A második februárban volt 2 éves és még mindig van tejem! Ő soha nem látott tápszert. Semmit sem csináltam másképpen, bár az ELSÒ baba jóval többet volt cicin, nem értünk vele semmit!
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2018. máj. 21. 20:36
6/8 anonim válasza:
A genetika, az öröklődés kb a legkisebb arányban befolyásolja.
Anyukám sem engem sem a tesómat nem tudta szoptatni, ellenben mind én, mind a nővérem bőven tudtuk minden gyerekünket.
És fordított példát is tudok, szóval máshol kell keresni az okot.
Önbizalom, akarat, kitartás, meg az sem árt, ha a baba sem lusta, hanem az első napokban 0/24-ben cicin lóg és szívja is.
7/8 anonim válasza:
Megfelelően kell enni ez a kulcs! Gondolj bele napi 1,5 liter tejet kell előállítania a szervezetednek, ami nem kevés munka kell hozzá a kalória. Ahogyan előttem is írták, ha csak csipegetsz az nem vezet sehova. Illetve rengeteg folyadék én például 5-6 litert is megiszok, és így is szomjas vagyok állandóan.
8/8 anonim válasza:
Az en nagymamaim es anyukam se tudott 3 honapnal tovabb szoptatni 1 gyereket se, nekem meg mindannyiuknal kisebb is a mellem, megis mar 14 honapja szopizik a babam es sose kellett tapszer neki. Ebbol en arra gondolok, nem a genetikan mulik, hanem hogy ok orara szoptattak a nagykonyv szerint, en meg igeny szerint... Ami az elso hetek-honapokban gyakorlatilag a napnak a felet biztos elvitte, 12x is szopizott rosszabb napokon, es alkalmankent igen hosszan... Erre az "oseimnek" nem volt ideje, hogy ennyire massal se torodjenek, nekem szerencsem, hogy megtehettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!