Ha egy nőnek nagyon sok teje van annak van valami titka vagy csak egyszerűen genetika?
Genetika is, de a legtobbszor tesznek is erte. Szaporito fejes, suru mellre tetel, tejszaporitok.
Csak sajnos hatalmas a tudatlansag ebben az orszagban ezzel kapcsolatban is, azert tapszerez a nok 80 %-a.
Szerintem szerencse kell hozzá
Az első babám már a kórházban is kapott pótlást, 4 hónapos koráig küzdöttünk, de akkor elválasztotta magát, hiába volt állandóan cicin, hiába ittam/szedtem dolgokat... A második 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, most 16 hónapos, még mindig szopizik, pedig az ég világon semmit sem csinálok/csináltam másként!
Szerintem genetika is, gondolom, nem mindegy, mennyi tejmirigye van az embernek, és a kezdő sikerhez, hogy milyen alakú a mellbimbója.
Másrészt a babán is múlik, mennyire rajongó és nem-e koraszülött vagy aluszékony vagy netán pl. nyelvfékes... stb.
Harmadrészt, hogy anya mennyire készül a szoptatásra. Pl. tudja, hogy lehet, hogy csak a 4-5. napon lesz teje és ahogy addig ne adjon cumit és persze, hogy hogyan rakja mellre úgy, hogy ne fájjon. És később, hogy nem elég sokat inni és bogyókat szedni, hanem a lényeg, hogy a gyereket rakja annyiszor és olyan hosszan cicire, amíg az igényli.
Egyébként szerintem a tejtöbblet sem lehet jó dolog, egyrészt nagyon munkás fejni, másrészt megviselheti az anyai szervezetet, hisz a szoptatás sokszor pl. átmeneti csontritkulást és mindenféle hiányokat okozhat.
52 % os , ostobasagot beszelsz mint mindig. Minek kell itt trollkodni egy unatkozo gyermektelennek ?
Nincs hobbid ? Barataid ?
Ugyanezt az ostobaságot mondták csecsemősnővérek. Hozzátéve hogy szerintük nincs nő akinek szules után ne indulna meg a tejelválasztás, csak vagy szoptatnak rendszeresen(kimerito nagyon) vagy nem, és elapad
Plusz ujszulottet minimum 4 orankent kotelezo lenne szoptatni mert akkora a gyomruk mint egy cseresznye es amugy az eves emesztes ehseg ritmusa 3 ora.
De a szakemberek persze hülyék. Itt a gykn mindenki okosabb
Soha nem kommentalok amugy légből..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!