Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha egy nőnek nagyon sok teje...

Ha egy nőnek nagyon sok teje van annak van valami titka vagy csak egyszerűen genetika?

Figyelt kérdés

2017. júl. 2. 08:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

Nem genetika!

Igazából minden nőnek van teje.

Én vagyok az élő példa h nem genetika,mivel édesanyámnak és a két nővéremnek rengeteg teje volt,én valahogy"selejtes"lettem.volt nekem is d az elejétől fogva nem kellő mennyiségű,pótlás kellett.

A titok a sok folyadék,terhesvitamin szedés(ez a dobozon is van),görögszénamag,urtica urens,tejszaporito tea,karamalz(sokan dicsérik) és a legfontosabb a sok mellretétel(szopi után fejés-szaporító fejés-)

Én végig próbáltam mindet de hiába :/

2017. júl. 2. 13:51
 12/15 anonim ***** válasza:
80%
Sztem nem genetika. Barátnőm első babàjat alig tudta szoptatni, bármit csinált nem volt teje. Rá 1 évre, elég gyorsan jött a másik, annyi teje van h még az elsőnek is jut, és semmit sem csinál másként! Talán a hormonok vagy nem tudom.
2017. júl. 2. 20:18
 13/15 anonim ***** válasza:
55%

Függ a tejmirigyek mennyiségétől, a hormonoktól és attól, hogy mennyit szopizik a baba vagy mellette mennyit fej az anyuka. Ha valakinek egy betegség miatt alacsony a prolaktinszintje (ezt sajnos nem tudják mesterségesen előállítani), akkor kevés lesz a teje. Ha kevés a tejmirigye és fejletlen a melle (nem minden kis mell fejletlen!!!), akkor is valószínűleg a hormonokkal van a baj, amik meggátolták, hogy serdülőkorban rendesen kifejlődjön a mell és benne a tejmirigyek (ha van egy kevés tejmirigy, akkor is lehet szoptatni, csak akkor gyakrabban kell mellre tenni a babát). Lehet valakinek nagy mellben is kevés tejmirigye és kicsiben is sok.

Viszont ha azt nézzük, hogy a hormonproblémákra való hajlam általában öröklött, akkor a genetika is befigyel.

2017. júl. 6. 14:15
 14/15 anonim ***** válasza:

szerintem genetika is, nálunk a családba nagymama, anyukám és nekem sem volt sok tejem, tápszer is kellett.

De nyilván vannak technikák amivel lehet a tej menyniségét növelni, de nem biztos hogy mindenkinél bejön. Szeritnem ez is olyan mint a szülés, valaki simán természetes úton szül több gyereket van akinél több gyerek életmentő császárral születik, nem lehet pálcát törni senki felett.

2017. júl. 25. 15:54
 15/15 anonim ***** válasza:
68%
Anyukámnak és a húgomnak nem volt teje. Én 16 hónapja szoptatok. Se bogyók,se fejés,semmi...viszont: sok víz,rengeteg kaja,és irdatlan mennyiségű csoki :). Ja,és folyamatosan fogyok ennyi kaja mellett is. De tejem van szerencsére,már kb 7 hós terhesen csepegett. Genetika? Nem hiszem.
2017. júl. 25. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!