Ha egy nőnek nagyon sok teje van annak van valami titka vagy csak egyszerűen genetika?
Nem genetika!
Igazából minden nőnek van teje.
Én vagyok az élő példa h nem genetika,mivel édesanyámnak és a két nővéremnek rengeteg teje volt,én valahogy"selejtes"lettem.volt nekem is d az elejétől fogva nem kellő mennyiségű,pótlás kellett.
A titok a sok folyadék,terhesvitamin szedés(ez a dobozon is van),görögszénamag,urtica urens,tejszaporito tea,karamalz(sokan dicsérik) és a legfontosabb a sok mellretétel(szopi után fejés-szaporító fejés-)
Én végig próbáltam mindet de hiába :/
Függ a tejmirigyek mennyiségétől, a hormonoktól és attól, hogy mennyit szopizik a baba vagy mellette mennyit fej az anyuka. Ha valakinek egy betegség miatt alacsony a prolaktinszintje (ezt sajnos nem tudják mesterségesen előállítani), akkor kevés lesz a teje. Ha kevés a tejmirigye és fejletlen a melle (nem minden kis mell fejletlen!!!), akkor is valószínűleg a hormonokkal van a baj, amik meggátolták, hogy serdülőkorban rendesen kifejlődjön a mell és benne a tejmirigyek (ha van egy kevés tejmirigy, akkor is lehet szoptatni, csak akkor gyakrabban kell mellre tenni a babát). Lehet valakinek nagy mellben is kevés tejmirigye és kicsiben is sok.
Viszont ha azt nézzük, hogy a hormonproblémákra való hajlam általában öröklött, akkor a genetika is befigyel.
szerintem genetika is, nálunk a családba nagymama, anyukám és nekem sem volt sok tejem, tápszer is kellett.
De nyilván vannak technikák amivel lehet a tej menyniségét növelni, de nem biztos hogy mindenkinél bejön. Szeritnem ez is olyan mint a szülés, valaki simán természetes úton szül több gyereket van akinél több gyerek életmentő császárral születik, nem lehet pálcát törni senki felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!