Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi lehet a baj? Nincs elég...

Mi lehet a baj? Nincs elég tejem vagy nem elég tápláló?

Figyelt kérdés
1,5 hetes kisbabám szinte mindig csak cicizne. Van,hogy kb 1 órán keresztül szoptatom,de még mindig éhes,hiába folyik már a tej a szájából. Tejem az van,mert amég az egyikből szopik,a másikból is folyik,de egész nap mégsem lehet a mellemen,és a vége felé már hiába nyomkodom,semmi nem jön belőle. Ilyenkor kap tápszert és egyből megnyugszik.
2019. jan. 24. 17:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Olyan szerintem sincs, hogy nem taplalo a tej, olyan sokkal inkabb, hogy nincs eleg. Bar azt irod latod h folyik a szajabol. Lehet h nem szivja ki csak az elotejet, a hatso zsiros tejet nem, ki tudja? Esetleg menjetek el szoptatasi tanacsadohoz, hatha segit es egy probat meger, de azert azt se eld meg tragediakent, ha tapszer (is) kell neki, mert attol te nem vagy rossz vagy rosszabb, mint aki esetleg problema nelkul tud szoptatni. Nagyon idegesito , amikor kb erezni a lenezest egy szoptatos anyuka szajabol a tapszeresek fele, mintha o feljebbvalo lenne... 🙄
2019. jan. 28. 06:18
 12/13 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem se adj tápszert. Az én kisfiam 2 óránként evett,de maga szoptatás mindig több volt,mint fél óra.

Én kaptam a védőnőtől egy mérleget és mérni kellett minden etetéskor előtte-utána.

Nekem kellett a tápi sajnos 2 hós korától,mert nem hízott annyit,mint kellett volna.

Viszont,a tápszertől rögtön hasfájós lett.

Tedd mellre ahányszor igényli,és ha rendesen hízik,ne adj tápszert. És másfél hetesen még olyan pici,hidd el,ez teljesen normális. Majd ha kialakult a kereslet-kínálat,akkor jobb lesz.

2019. jan. 28. 06:41
 13/13 Coffelia ***** válasza:

A masfél hetes baba nem csak evés céljából akar mellen lenni, hanem azért, mert az neki a biztonságos világ, a megnyugvás, a magzatvíz illata a bimbóudvaron, a meleg és a legnagyobb bőrkontaktus lehetősége. Az első hónapokban éppen ez a dolgotok, agyba-főbe cicizni, sokat és hosszan, amíg beáll a kereslet-kínálat. Es ez a kereslet-kínálat nem csak a táplálkozásra vonatkozik, hanem minden funkcióra, amit emellett a szopizás kielégít.

Egy ekkora babának akkora a gyomra, mint a hüvelykujjad körme, az anyatej pedig baroni könnyen emésztődik. Tehát secperc alatt tele lesz a gyomra, és már ürül is, tehát kéri az új adagot. A tápszertől azért nyugdzik meg, mert lassabban tudja megemészteni, tehát a gyerek elnehezül az emésztestől és elbóbiskol. De ne hagyd magad becsapni az anyatej bevonja a bélfalat, és segíti a bélbolyhokat a fejlődésben, készíti őket a nagyüzemi életre, a tápszer pedig ilyet nem tud, ráadásul itatni kell mellé vízzel is, ami még le is mossa a bélbolyhokról azt az anyatejet, ami pont a védelemre és a fejlesztésre kellene, hogy ott legyen.

A természet okos, tájékozódj és menj utána.

2019. febr. 1. 01:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!