Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi lehet a baj? Nincs elég...

Mi lehet a baj? Nincs elég tejem vagy nem elég tápláló?

Figyelt kérdés
1,5 hetes kisbabám szinte mindig csak cicizne. Van,hogy kb 1 órán keresztül szoptatom,de még mindig éhes,hiába folyik már a tej a szájából. Tejem az van,mert amég az egyikből szopik,a másikból is folyik,de egész nap mégsem lehet a mellemen,és a vége felé már hiába nyomkodom,semmi nem jön belőle. Ilyenkor kap tápszert és egyből megnyugszik.
2019. jan. 24. 17:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Ne adj neki tápszert, ha szoptatni szeretnéd. Az eleje ilyen, nobstop lóg a melleden, de ez csak pár hét.
2019. jan. 24. 17:58
 2/13 anonim ***** válasza:
44%
Nincs olyan, hogy nem elég a tej, olyan meg végképp nincs, hogy nem elég tápláló. Olyan van, hogy nem kerül elég gyakran mellre a baba, vagy rosszul van mellre téve, vagy a baba nem jó technikával szopizik. Miért ne lehetne egész nap mellen a baba? Igenis lehet. Neked most az a dolgod, hogy összeszokj a kicsivel. Minden más MEGVÁR. Ha valami csoda folytán elalszik, spuri zuhanyozni, összedobsz valami villámgyors kaját, ha mákod van, meg is tudod enni. Ha nem, akkor eszel a következő alvás alatt. Ez ilyen. Használd ki, második babánál már úgysem lesz ilyen luxusod.
2019. jan. 24. 18:17
 3/13 anonim ***** válasza:
19%
Legjobb ha mérlegen megméred szopi előtt/után igy megkapod mennyit szopott. Rögtön választ kapsz minden kérdésedre.
2019. jan. 24. 19:44
 4/13 anonim ***** válasza:
56%

Hat en megertem, hogy ettol kivagy, az en gyerekem is ilyen volt. En nem adtam neki tapszert, mert ugy tudom, sokkal lassabb a felszivodasi ideje, nehezebben emesztheto, es ezert “nyugszik meg”, mert gyakorlatilag “kiuti”/elfarasztja. Elvileg, ha beallt a kereslet-kinalat, jobb lesz. Az elso hetekben ez meg teljesen normalis. Az is lehet, hogy csak testkontaktusra vagyik, de a tej mennyiseget is most szaporitja fel, szinte folyamatosan novekedesi ugrasban van. Ha a testkontaktus miatt akar annyit szopizni, azon sokat segithet egy hordozokendo, amiben rajtad lehet sokat, erezheti a kozelseged.

Viszont, ha visszamehetnek az idoben, estenkent lehet, hogy adnek tapszert, hogy legalabb ejjel ne csungjon a mellen, es tudjak aludni. Azt viszont erdemes tudni, hogy minden alkalommal, amikor tapszert adsz, noveled az eselyet annak, hogy elapad a tejed. Szoptatasbarat eszkozbol erdemes amugy adni, ha el szeretned kerulni a cumizavart (tehat nem cumisuvegbol, hanem kiskanalbol, poharbol).

Ajanloma facebookon aSzoptatas kerdezz-felelek csoportot, vagy az lll.hu informacios vonalat, ott szakertok tudnak neked segiteni.

2019. jan. 24. 20:09
 5/13 A kérdező kommentje:
Ma szinte egész délelőtt szoptattam. De még így is éhes volt. Van,hogy elkezd sírni a mellemen,és semmi mással nem tudom megnyugtatni,csak tápszerrel. Hiába nem akarok adni neki, a tejem egyszerűen nem kell neki. :'(
2019. jan. 27. 20:24
 6/13 anonim ***** válasza:

A sírás nem csak éhség miatt van. Lehet, hogy álmos, jön egy büfi/puki, kakilnia kell... Idővel tudni fogod, mikor mi a gondja, addig is viszont ha nem rég szopott, akkor először gondold végig, mi más gondja lehet, amin segíteni kell, és csak ezek kipipálása után érdemes újra mellre tenni.

A szájából folyik a tej, tehát biztos, hogy elég tejed van, hiszen nem tud/akár annyit nyelni, mint amennyi a szájába jut.

Az elsőnél én is ugyanezt csináltam. :)

2019. jan. 27. 20:40
 7/13 anonim ***** válasza:
55%
Hátha megnyugtat, ha csak logikusan végiggondolod: miért is lenne szüksége a babádnak bármi másra, mint a te tejed? Nem a te tested táplálta 9 hónapig? Na ugye! Csak higgy magatokban, próbáld meg tudatosítani, hogy ez biza ilyen lesz egy darabig, az első gyerek tényleg nagyon sokkoló tud lenni. De neki milyen sokk, hogy megérkezik a jó melegből, ahol az éhséget (!), hasfájást, emésztést, légzést nem ismerte, állandóan a megnyugtató közelségedben volt...az a csoda inkább, hogy egy újszülött képes egyedül is ellenni, nem csak rajtad (és cicin) lógva! :) kitartás! (3 gyerekes anyuka)
2019. jan. 27. 21:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne csüggedj, nekem kellett egy hónap, mire annyi tejem lett, hogy már ne kelljen pótolni. Addig úgy oldottam meg, hogy a szoptatással kezdtem, aztán volt, amikor el kezdett sírni a kisfiam és utána tápszerrel pótoltam, amennyire még szüksége volt neki. A tápszert ő is pillanatok alatt benyomta. Másfél hét nem olyan sok idő. Az enyém is állandóan szopizott, nevettem is, hogy 2-3 óránként esznek a pici babák naponta 6-8 alkalommal. Szerintem nálunk napi 15-20 alkalom is volt. :D

2019. jan. 27. 22:05
 9/13 anonim ***** válasza:
#8-as, es mennyi ido utan tudtatok elhagyni a tapszert?
2019. jan. 27. 23:05
 10/13 anonim ***** válasza:
47%

Ne tápszerezd!

Ilyen pici baba még nagyon gyenge, nagy munka neki az evés. Belefáradt, elalszik közben, de éhes marad így felébred és újra kéri stb, amiből te csak annyit érzékelsz, hogy “egész nap a cicin lóg”. De ez most a természetes. Neki nem csak táplálék a cici, hanem biztonság, megnyugvás, mert a külvilág tök idegen. Lehet azért sír a mellében, mert csak komfortszopizna és zavarja, hogy jön a tej. Ha úgy véled éhes és az egyik melléd kiürült, tedd át a másikra, majd így cserélgesd, mert a tej szopi közben termelődik a másik ciciben is. Ha teheted vetkőzz le vele, bújjatok be a paplan alá és legyetek úgy, mert a bőr-bőr kontaktus is nagyon jó tejszaporító. Az is lehet, hogy a hasa fáj, szopi közben is állj meg böfiztetni, tornáztasd.

Tápszerrel könnyen túletetheted.

2019. jan. 28. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!