Mi lehet a baj? Nincs elég tejem vagy nem elég tápláló?
Hat en megertem, hogy ettol kivagy, az en gyerekem is ilyen volt. En nem adtam neki tapszert, mert ugy tudom, sokkal lassabb a felszivodasi ideje, nehezebben emesztheto, es ezert “nyugszik meg”, mert gyakorlatilag “kiuti”/elfarasztja. Elvileg, ha beallt a kereslet-kinalat, jobb lesz. Az elso hetekben ez meg teljesen normalis. Az is lehet, hogy csak testkontaktusra vagyik, de a tej mennyiseget is most szaporitja fel, szinte folyamatosan novekedesi ugrasban van. Ha a testkontaktus miatt akar annyit szopizni, azon sokat segithet egy hordozokendo, amiben rajtad lehet sokat, erezheti a kozelseged.
Viszont, ha visszamehetnek az idoben, estenkent lehet, hogy adnek tapszert, hogy legalabb ejjel ne csungjon a mellen, es tudjak aludni. Azt viszont erdemes tudni, hogy minden alkalommal, amikor tapszert adsz, noveled az eselyet annak, hogy elapad a tejed. Szoptatasbarat eszkozbol erdemes amugy adni, ha el szeretned kerulni a cumizavart (tehat nem cumisuvegbol, hanem kiskanalbol, poharbol).
Ajanloma facebookon aSzoptatas kerdezz-felelek csoportot, vagy az lll.hu informacios vonalat, ott szakertok tudnak neked segiteni.
A sírás nem csak éhség miatt van. Lehet, hogy álmos, jön egy büfi/puki, kakilnia kell... Idővel tudni fogod, mikor mi a gondja, addig is viszont ha nem rég szopott, akkor először gondold végig, mi más gondja lehet, amin segíteni kell, és csak ezek kipipálása után érdemes újra mellre tenni.
A szájából folyik a tej, tehát biztos, hogy elég tejed van, hiszen nem tud/akár annyit nyelni, mint amennyi a szájába jut.
Az elsőnél én is ugyanezt csináltam. :)
Szia!
Ne csüggedj, nekem kellett egy hónap, mire annyi tejem lett, hogy már ne kelljen pótolni. Addig úgy oldottam meg, hogy a szoptatással kezdtem, aztán volt, amikor el kezdett sírni a kisfiam és utána tápszerrel pótoltam, amennyire még szüksége volt neki. A tápszert ő is pillanatok alatt benyomta. Másfél hét nem olyan sok idő. Az enyém is állandóan szopizott, nevettem is, hogy 2-3 óránként esznek a pici babák naponta 6-8 alkalommal. Szerintem nálunk napi 15-20 alkalom is volt. :D
Ne tápszerezd!
Ilyen pici baba még nagyon gyenge, nagy munka neki az evés. Belefáradt, elalszik közben, de éhes marad így felébred és újra kéri stb, amiből te csak annyit érzékelsz, hogy “egész nap a cicin lóg”. De ez most a természetes. Neki nem csak táplálék a cici, hanem biztonság, megnyugvás, mert a külvilág tök idegen. Lehet azért sír a mellében, mert csak komfortszopizna és zavarja, hogy jön a tej. Ha úgy véled éhes és az egyik melléd kiürült, tedd át a másikra, majd így cserélgesd, mert a tej szopi közben termelődik a másik ciciben is. Ha teheted vetkőzz le vele, bújjatok be a paplan alá és legyetek úgy, mert a bőr-bőr kontaktus is nagyon jó tejszaporító. Az is lehet, hogy a hasa fáj, szopi közben is állj meg böfiztetni, tornáztasd.
Tápszerrel könnyen túletetheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!