Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért mondják, hogy nincs...

Miért mondják, hogy nincs olyan, hogy "vizes tej" vagy nem tápláló tej, mikor a barátnőmnek majdnem meghalt a kisfia mert bizony neki az volt!?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 16. 20:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%

Van olyan,én még nem hallottam, hogy azt mondták volna hogy ilyen nincs.

Azt viszont megkérdezhetem, hogy ebbe miért halt bele majdnem a barátnőd kisfia,mert ilyet viszont még nem hallottam?

2012. ápr. 16. 20:25
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Kicsit többet kéne tudni arról, hogy mi történt a barátnőddel és a kisfiával, mert nyilván valamilyen probléma volt a szoptatás körül, amit nem sikerült megoldani, és ebből majdnem baj lett, de ettől z nem változtat azon, hogy az anyatej minősége mindig tökéletes a baba számára. (Állaga változó, van "vizesebb" előtej" és "sűrűbb" -zsírosabb hátsó tej.
2012. ápr. 16. 20:26
 3/12 anonim ***** válasza:
Ugy gondolom ahogy a masodik irja talan max az lehet hogy a vizesebb elotejbol tobbet szopizik a baba ezert nem lakik annyira jol, de ha jol mukodik a szoptatas akkor az anyatej a baba szamara tokeletes osszetetelu, hacsak az anya nem von meg magatol fontos tapanyagokat, vagy nem mergezi magat valamivel. De ilyenkor is inkabb a mennyiseggel lehet baj szerintem nem az osszetetellel
2012. ápr. 16. 21:42
 4/12 sumergo ***** válasza:
Engem is érdekelne, hogy ebbe hogy halt volna bele a kicsi? (Remélem ez a kifejezés inkább barokkos túlzás volt, és nem a valóság!)
2012. ápr. 17. 07:52
 5/12 alaszka ***** válasza:
Ránézésre az én tejem is olyan mint mondjuk a tehéntej jól felhigítva vízzel, legalábbis az eleje ilyen. Kislányom havi 1 kg-okat hízott ettől a vizes összetételű tejtől is. Szóval szerintem ez hülyeség, hogy ez ne lenne tápláló. 10 hónapos, 11 kg, és sosem kapott tápszert. De hogy halt bele majdnem? Inkább nem az volt hogy nagyon kevés volt, vagy sokat aludt a baba és nem evett? Ezt tudom elképzelni.
2012. ápr. 17. 08:45
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem túlzás,majdnem belehalt.Hiába szopott (mérték mérleggel,ml-ben megvolt,de olyan volt mintha vizet szopott volna) nem hízott,és állandóan aludt.Kórházba is kerültek,a gyerek lefogyott,és ott közölte a doktornő,hogy ebbe bele is halhatott volna.A barátnőmnek meg első gyereke volt,és azt hitte az a normális ha a baba csak alszik,meg "eszik". Tápszert kellett adnia,amitől meg hízott,és már nem volt problémája.

Azért tettem fel a kérdést,mert sokaktól olvasom,hogy olyan nincs meg az anyatej mindig tápláló,de az a doktornő megállapította,hogy sajnos nem!És jó lenne,ha ezt mindenki tudná,nehogy tragédia legyen belőle!

2012. ápr. 17. 08:45
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem fejni kellett a tejet, mert a kisfiam nem tudott szopizni. Az elején a hűtőbe tett tej tetején vastag zsír réteg (1-2cm) volt. Utána bár a mennyiség megmaradt, a tej vizes jellegűvé vált, nem volt rajta zsír. A fiam hiába evett pár hetesen 800-900 ml-t belőle, állandóan éhes volt. Így át kellett térni tápszerre. Nem hiszem, h. a fejés miatt volt, mert akkor az elején se lett volna zsíros. Nem diétáztam, normálisan ettem. Bár ő nem került életveszélyes állapotba, de egyértelmű volt h. kevés vagy inkább nem elég zsíros neki a tej.
2012. ápr. 17. 09:24
 8/12 alaszka ***** válasza:
Az enyém is éhesnek tűnt, merthogy volt hogy óránként is szopizott. De sokat hízott, hozzáteszem én sem vagyok egy tejcsárda, 47 kg vagyok, és sosem fejtem. Én nem nagyon értem, hogy ez hogy történhetett, főleg, ha rendszeresen mérték, és még hízott is eleinte. Azt tudom elképzelni, anélkül hogy bántanám a barátnődet, hogy aluszékony volt a baba, mert ilyen van az első hetekben, és nem ébresztette fel enni legalább 3 óránként. A lényeg, hogy jó vége lett, és mostmár hízik rendesen.
2012. ápr. 17. 11:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Sokat gondolkodtm, mit írhatnék erre a kérdésre. Nyilvánvalóan sárga volt a barátnőd babája, és ezért kerültek ilyen helyzetbe, nem a teje miatt. Az anytej ugyanis a babák ízlésére formálódik, főként az első tehekben sokkal zsírdúsabb, amikor még csak az kolosztrum és az anyatej közötti átmenetről van szó, az szinte teljesen zsíros. Az utolsó válaszoló is beeeshetett abba a hibába, mint oly sokan, nem tudta az egész mellét kifejni (az szinte lehetetlen is, ugyanis a mellszívó 10 perce kb annyira stimulálja a mellet, mintha a baba 1-2 percet szopott volna), és azt hitte, hogy vizes a teje - illetve az is volt, mert a hátsó, zsírdús tej mindig bennmaradhatott. Vannak estek, amikor jobb a tápszer, az ő esetében például, amikor is a fél napot át kellett volna fejnie és emiatt a babáját hanyagolta volna el. NEm kell minden esetben a kizárólagos szoptatásra törekeedni, ha annak a baba látja kárát., mert kevesebb ideje lesz rá az anyjának, vagy az anyuka lelke-teste belebetegszik pl, de ettől függetlenül szerintem az anyatejre nem lehet azt mondani, hogy meghalhat tőle egy gyerek. Egy gyerek a fél- és információhiánytól kerülhet életveszélyes állapotba vagy az elhanyagolástól, bántalmazástól, de nem attól, ha szoptatják.

Remélem, a kérdező barátnőjének a babájával minden rendben. :)

2012. ápr. 17. 11:16
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen,már minden rendben vele,viszont ne haragudj de nem értek veled egyet.Nem volt besárgulva a babája,és két orvos állapította meg,hogy nem tápláló a teje!!!!Vagy már az orvosokat is megkérdőjelezitek? :(
2012. ápr. 17. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!