Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért mondják, hogy nincs...

Miért mondják, hogy nincs olyan, hogy "vizes tej" vagy nem tápláló tej, mikor a barátnőmnek majdnem meghalt a kisfia mert bizony neki az volt!?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 16. 20:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
3. vagyok azok alapjan amit irsz vérszegény gyanús is lehet a baba, ők alszanak nagyon sokat és nincs étvágyuk. az én babám is ezt csinálta 3 hónaposan és vettek tőle vért mert fogyott is, de aztán nem ez volt a baj. Lehet még ezer dolog ami a babánál jelentkezik, nála nem keresték azokat csak az anyánál? pl lehet tejfehérje vagy laktózérzékeny is, amitől szintén nem hízik a baba. az anyatej max akkor nem jó még mindig azt mondom ha kevés van belőle.Nekem is el kellett kezdeni 5 hósan a hozzátáplálást mert semmire nem tudták egyértelműen azt mondani hogy ettől vagy attól fogy, de az anyatejre soha senki nem gyanakodott, sőt mindig biztattak hogy ne adjam fel a szoptatást vagyis magát az anyatejet, pedig féltem is mert nem is fogadta el a babám semmi másból csak ciciből. Tápszert utálta üvöltött tőle. Most hogy hozzátáplálunk nem tudom mitől de javult a helyzet.
2012. ápr. 17. 14:29
 12/12 xStefix ***** válasza:
100%

Történt teljes, minden részletre kiterjedő kivizsgálás? A babán és az anyatejen is? Mert a tejet is be tudják vizsgálni, bár gondolom, térítés ellenében.

Szoptatási szakembert megkerestek ezügyben?

Csak mert ez lett volna a következő lépés (és valójában egyáltalán az alap dolog), miután két, szoptatási ügyekben vélhetően kevésbé járatos orvos (nem tudom, hogy gyerekorvos vagy szakorvos?) azt mondta, hogy a teje nem elég jó.

Ami nekem perpill eszembe jutott, az valamilyen emésztési probléma, mert ha a baba mérhető mennyiségeket szopik, de hosszabb távon sem hízik, az pl. azért is lehet, mert valamiért nem tudja megemészteni ill. felhasználni az anyatejet. Egyes allergiáknál szokott ilyesmi előfordulni. (De erről bővebbet egyelőre én se tudok; erre van a szopis szaktanácsadó.)

Kérdező, a leírásodból úgy sejtem, nem nagyon látsz bele a szakmai dolgokba, ami nem baj; de azt tudnod kell, hogy még ma is kisebbségben vannak azok az orvosok, akik akár csak a legalapvetőbb szoptatási információk birtokában lennének. És ez nem azt jelenti, hogy pl. nem szabad nekik hinni, mert megbízhatatlanok - egyszerűen azt, hogy sokszor ők sincsenek azzal tisztában, hogy is működik ez. (Az orvosok és a védőnők közül még inkább az utóbbiak azok, akik többet szoktak tudni ill. nyitottabbak a "továbbképződésre".)

Persze tisztelet a kivételnek, mert ők is vannak szerencsére.

2012. ápr. 17. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!