3 hónapos 3 hetes a kisfiam. Nem elég a tejci, a tápszert nem fogadja el, öklendezik tőle. Nem kezdhetném el a főzelékeket?
Én erőltetném még azt a szopit legalább 3-4 hétig
Mit jelen hogy nem fejlődik?
Gondolom még 2 hetente méri a védőnő.
Mennyit hizott?
Szia!
Szerintem nem lesz semmi baja, ha elkezded. Nekem a védőnő azt javasolta, hogy gyümölcsleveket és gyümölcspépet adjak először. Nagyon szereti. Nekem rengeteg tejcsit visszahányt,nem zárt rendesen a gyomorszája, már minden lehetőséget kipróbáltunk, de nem használt. Ezért kellett elkezdeni a kóstoltatást. Mi éppen 4 hónaposak voltunk amikor elkezdtük. Először reszelt almát adtam neki, sosem felejtem el azt a széles mosolyt az arcán :-) Persze ugyanúgy szopizik mellette. Most lesz 6 hónapos.
Utolsó
attól,hogy nem zár a gyomorszája, egyáltalán nem kell a szilárd étel,
Szopi előtt kiskanállal 30ml ar-es tápszer és bennm,arad a tejcsi.
Végigcsináltam, mégis 8 hónapig CSAK anyatejes volt a babám.
Szóval szerintem ne kezdd el mert nem most lesz allergiás, hanem később gyomor és emésztőszervi bajok...
Egyél kalóriadúsan, sok hal, fehérhús, stb...
Ha kell,akkor szoptass egész nap
Kell majd 2-3 nap, mire helyreáll a kinálat,de NE ADD FEL!
Meg rossz islesz, mert nyűgös lesz,de csak ha Te nem akarod már annyira hozzátáplálni,akkor próbáld ki ezt!
Hosszútávon hidd el megéri, hisz mást ehet egész életében de anyatejet csak MOST
Szia!Szerintem nyugodtan elkezdheted.Anno 20 évvel ezelőtt másképp csinálták a szüleink, hamarabb volt a hozzátáplálás és semmi gond nem volt.Az én öcsémnek hordtuk régen az anyatejet három hónapos koráig mert anyunak nem volt teje.De az anyatejet folyton vissza bukta szegény a tápszertől meg öklendezett.Így akkor anno anyu feles tejbe reszelt kekszel etette, ami akkoriban elfogadott volt.Három hónaposan már kapott összetört krumplit húsleves levével leöntve.Sőt onnantól a bolti tejcsi mellé egyre többször főziket, zöldség és gyümipürét.Fél évesen már majdnem mindent megevett amit mi is.Ma már huszonéves felnőtt férfi és soha semmi baja nem volt a gyomrával, az étkezéssel.
Nekem egy három hónapos kisfiam van de én anyatejet adok neki de ha elkezd fogyni akkor minden további nélkül elkezdünk kóstolgatni és nekilátni a főziknek, gyümi püréknek.
Fogzás???
Először szoptatás-erőltetés, utána tápszer-erőltetés és csak legvégső esetben hozzátáplálás! Egy másik topikban épp hosszan írtam róla, hogy miért nem jó a korai hozzátápi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!