Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hónapos 3 hetes a kisfiam....

3 hónapos 3 hetes a kisfiam. Nem elég a tejci, a tápszert nem fogadja el, öklendezik tőle. Nem kezdhetném el a főzelékeket?

Figyelt kérdés
A tejem biztosan nem elég, szopizik, minden szopi után kifejem, azt még nekiadom üvegből és még úgy se elégedett. Nyugtalan, nem fejlődik, keveset alszik. Gyakrabban mellre teszem, de úgyse elég neki. A tápszert meg teljesen elutasíja, pedig már többfélét kipróbáltunk. Ilyen esetben el lehet kezdeni a hozzátáplálást előbb?
2010. jún. 20. 09:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én erőltetném még azt a szopit legalább 3-4 hétig

Mit jelen hogy nem fejlődik?

Gondolom még 2 hetente méri a védőnő.

Mennyit hizott?

2010. jún. 20. 09:47
 2/13 A kérdező kommentje:
Egy hétig egy helyben állt, aztán 10 dkg-ot felődött. Nem is annyira ez zavar, nem baj, ha nem hízik havi egy kilót, csak sajnos nyugtalan, vigasztalhatatlanul sír, ha éhes. Hiába teszem a cicimre, miután nem jön neki belőle elengedi és sír. Kifejni se tudok akkor már belőle használható mennyiséget. Én is erőltetném a szopit, de sajna a babám egész nap üvöltene. Eddig legalább éjszaka aludt, viszont az utóbbi napokban felkel éjjel is és korog a pocija. Szopik és alig tud visszaaludni. Nem tudom, hogy mitévő legyek.
2010. jún. 20. 09:57
 3/13 anonim ***** válasza:
Az én kislányommal is ez van,ő 14hetes. Nem nagyon akar szopizni,igaz nekem van tejem de akkor sem kell neki. Minden etetés már egy szenvedés,neki is nekem is. Állandóan feszül és nyűgös sokat sír alig alszik. Nekem nem akar felírni a doki tápszert,mert van tejem. Két hét múlva megyünk kórházba,megfigyelésre hogy miért nem akar szopizni és miért ilyen nyűgös. Egyébként én már adtam neki krumplit almát és répát,nagyon szépen megette.
2010. jún. 20. 09:58
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem lesz semmi baja, ha elkezded. Nekem a védőnő azt javasolta, hogy gyümölcsleveket és gyümölcspépet adjak először. Nagyon szereti. Nekem rengeteg tejcsit visszahányt,nem zárt rendesen a gyomorszája, már minden lehetőséget kipróbáltunk, de nem használt. Ezért kellett elkezdeni a kóstoltatást. Mi éppen 4 hónaposak voltunk amikor elkezdtük. Először reszelt almát adtam neki, sosem felejtem el azt a széles mosolyt az arcán :-) Persze ugyanúgy szopizik mellette. Most lesz 6 hónapos.

2010. jún. 20. 12:34
 5/13 anonim ***** válasza:

Utolsó

attól,hogy nem zár a gyomorszája, egyáltalán nem kell a szilárd étel,

Szopi előtt kiskanállal 30ml ar-es tápszer és bennm,arad a tejcsi.

Végigcsináltam, mégis 8 hónapig CSAK anyatejes volt a babám.

Szóval szerintem ne kezdd el mert nem most lesz allergiás, hanem később gyomor és emésztőszervi bajok...

Egyél kalóriadúsan, sok hal, fehérhús, stb...

Ha kell,akkor szoptass egész nap

Kell majd 2-3 nap, mire helyreáll a kinálat,de NE ADD FEL!

Meg rossz islesz, mert nyűgös lesz,de csak ha Te nem akarod már annyira hozzátáplálni,akkor próbáld ki ezt!

Hosszútávon hidd el megéri, hisz mást ehet egész életében de anyatejet csak MOST

2010. jún. 20. 12:51
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia!Szerintem nyugodtan elkezdheted.Anno 20 évvel ezelőtt másképp csinálták a szüleink, hamarabb volt a hozzátáplálás és semmi gond nem volt.Az én öcsémnek hordtuk régen az anyatejet három hónapos koráig mert anyunak nem volt teje.De az anyatejet folyton vissza bukta szegény a tápszertől meg öklendezett.Így akkor anno anyu feles tejbe reszelt kekszel etette, ami akkoriban elfogadott volt.Három hónaposan már kapott összetört krumplit húsleves levével leöntve.Sőt onnantól a bolti tejcsi mellé egyre többször főziket, zöldség és gyümipürét.Fél évesen már majdnem mindent megevett amit mi is.Ma már huszonéves felnőtt férfi és soha semmi baja nem volt a gyomrával, az étkezéssel.

Nekem egy három hónapos kisfiam van de én anyatejet adok neki de ha elkezd fogyni akkor minden további nélkül elkezdünk kóstolgatni és nekilátni a főziknek, gyümi püréknek.

2010. jún. 20. 21:03
 7/13 anonim ***** válasza:
Hogy adod neki a tápszert? Nem lehet, hogy a cumi nem tetszik neki? Nekünk ez volt. Amióta találtam egy megfelelőt, azóta issza a tápszert is.
2010. jún. 20. 21:14
 8/13 anonim ***** válasza:
mi mikor elkezdük a tápit,azt mondta az orvos,mivel az anyatej édes,atápi keserű,lehet nem kell neki,akkor rakjak bele egy pici cukrot,majd ha már elfogadja,elhagyhatom.nem volt rá szükség,megette anélkül is,de hátha neked jó.
2010. jún. 20. 22:25
 9/13 xStefix ***** válasza:

Fogzás???

Először szoptatás-erőltetés, utána tápszer-erőltetés és csak legvégső esetben hozzátáplálás! Egy másik topikban épp hosszan írtam róla, hogy miért nem jó a korai hozzátápi.

2010. jún. 21. 17:23
 10/13 xStefix ***** válasza:
A 20 évvel ezelőtthöz annyit, hogy dehogynem meg lett az eredménye, nézd csak meg az eüs betegség- és allergia-statisztikákat... A felvilágosult tudósemberek már akkor is tudták, hogy mit hogyan (kellene), csakhát hozzánk mindig később jutnak el a fontos információk. :(
2010. jún. 21. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!