Szoptatás alatt milyen főzelékeket s ételeket esztek?
A védőnőm mondta, hogy nagyon sok főzeléket és rántásos dolgot kell enni. Annyit tudok, hogy pl: babot, borsót, káposztát, brokkolit nem lehet enni. Csak az a gondom, hogy ha sok főzeléket együnk, a burgonyafőzeléken kívül nem tudom, mi van még amit meg lehetne enni. Sosem voltam főzelékes, s amiket ismerek, az mint tiltott azon az egyen kívül. Valamelyik nap kitaláltam, hogy csinálok finom főzeléket, s vett is a párom hozzá fagyasztott zöldséget, kimondottan finom főzelék alapot, de abban borsó is volt. Ettem belőle, de nagyon nyugtalan volt a kisfiam tőle, szerintem a borsó miatt, mert anyukám mondta nyugodtan ehetek borsó levest, azt készített nekünk, s másnap szintén nyugtalan volt a kicsi.
Még a gyümölcsökkel vagyok úgy, hogy mit lehetne mit nem, mert védőnőm mondta, se narancs, mandarin, banán, barack, s k betüs gyümölcsök. Csak szilvát lehet, körtét, almát és szőlőt. Italban is szőlő és almalé s ásványviz, semmi más. Néha teát veszek, s azt is iszom. De ezeken kívül mit lehet még enni, inni? A kávét felejtem el megkérdezni még a védőnőtől. Ti isztok? Én a 3 in 1-ben nescafét iszom. Azzal nem ártok a babának? Terhesség alatt azt tudom, hogy napi 2szer is lehetett inni, de szoptatás alatt nem tudom.
A körte is K betűs.
Észrevetted hogy fél oldalt írtál arról mire kell vigyázni?Elvileg semmit nem lehetne akkor enned.
Inkább azt az elvet kövesd,hogy ehetsz mindent,de amitől egy nap nyugtalan volt a babád vagy felfúj téged azt iktatsd ki,mert így éhen maradsz.
Szerinted a 3az 1ben kávékbanm mennyi a koffein?Főleg ha higítod?Semmi.
nyugodtan próbálj ki mindent,sztem csak a cigivel,gyógyszerekkel,alkohollal és a nagyon erős kávéval tudsz ártani,ezeket mindenképpen kerüld.
A rántásos dolgok? Nem valami haladó szellemű a védőnőd, hiszen már régen kiderült, hogy az nem valami egészséges. Inkább a lisztszórásos, vagy a saját anyagával való sűrítési módszereket ajánlják helyette. Vagy még inkább a párolt zöldségeket.
Egyébként a főzelékfélék közül ehetsz még tököt, cukkinit, sárgarépát. Kipróbálhatod a krémleveseket is, pl. zeller.
Nekem "szerencsém" van, mert cukordiétán voltam terhesség alatt is, szülés után is, így aztán nem kellett sokmindenről letiltani, én inkább ezt úgy nevezem diéta a diétában.
Amúgy tényleg hülyeség, hogy egyél sok főzeléket, mert a krumplin kívül egyszerűen nem tudsz miből főzni, max.talán a sárgarépa főzelék még, ami nem necces, de ízlés dolga, nem mindenki szereti, no meg a tök, kapor nélkül.
Amire különösen figyelj, a nátrium-benzoátos dolgok, ez szinte minden konzervben és savanyúságban benne van, nagy bánatomra, így aztán jómagam zöldségeket eszek az összes olyan kajához, amihez egyébként nagy adag savanyúságot szoktam enni...
17:13-as vagyok még:
azért nem kell éhezni azért, mert a k betűsek kilőve ( tény, hogy ezek a legfinomabbak, amiket nehezen kerül el az ember ), fehérjében gazdag ételeket érdemes enni, ezek közül szinte minden megengedett, a halat pl. kimondottan ajánlják is, minden formában, kivéve a szárazra sütöttet, mert az még neked is szorulást okozhat, ugyanez vonatkozik a többi húsra is.És ott vannak pl. a levesek is, húsleves, zöldségleves, krumplileves, fokhagymaleves, paradicsomleves, gulyásleves is, szerényen fűszerezve és kevés zsiradékkal, én ennek pörköltalapját is étolajjal készítem, pedig azelőtt zsírral főztem.
A körtét én is furcsáltam, azt ki is hagytam a gyümölcsök közül, így maradt az alma, amit nem igazán szeretek. Szilvát sem mertem enni. Még az ananász amit eszek.
A nátrium benzonátos dolgokkal miért kell annyira vigyázni? Azért kérdezem, mert savanyúságot én is eszek, nemrég kaptam a szüleimtől házi készítésüt s savanyú ubit is. A tököt sajna nem szeretem, így az kilőve. Egyedül a sült tököt eszem meg. Halam van itthon, de csak rántott halként szoktam felhasználni, ami kilőve, mert az tilos. Még a lisztes paprikás változatát ismerem, de az meg száraz. a rántásos dolgot én ugy értelmeztem a védőnő részéől, hogy pl. ha az ételhez rántást készítünk, az engedett, a rántott dolgokat ő sem ajánlotta. Bár a barátnőm szülést követően minden nap a kórházban sült burgonyát evett, rántott hússal.
Sprágakrémleves, gombakrémleves, burgonyakrémleves pl.
De szerintem nyugodtan kóstolgass mindenfélét (egyszerre ne sokat egyél belőle) és ha a babádnak gondot okoz, akkor hagyd ki pár hétre/hónapra. Pl a borsót már kihúzhatod, de lehet, hogy a karfiol nem okoz gondot.
Nekünk a kórházban is adtak karfiollevest és egyéb k betűs zöldségek is voltak. Nem minden baba érzékeny ám rájuk, ki kell tapasztalni. A gyümölcsökkel ugyanígy van.
K betüs zöldségek és brokkoli, hüvelyesek, hagymák, paradicsom,étkezési paprika is okozhat gázokat. Gyümölcsök közül körte és alma is csak pucolva, citrusok kilőve, meggy és cseresznye sem.
Nálunk is a kórházban babgulyás volt habár szerintem csak egész egyszerüen tesznek rá, és nem főznek külön.
Az is igaz, hogy én is tartom a diétát, de akkor is voltak/vannak gázok. Most 10 hetesek vagyunk, jobb a helyzet, de 2-3. héttől kb 8-9. hétig katasztrófa, szóval talán csak a gázok mennyiségét csökkenti, de ha vki hajlamos rá, akkor levegős lesz igy is ugy is. Óramutatóval megegyező pocaksimi altenyérrel, térdet pocakhoz tolni óvatosan, alkarra fektetni ugy h az altenyered essen a beleihez...ezek segithetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!