Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » "Ne adj neki tápszert! " -...

"Ne adj neki tápszert! " - nem felelőtlen dolog ilyen tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Már többször tettem fel szoptatással kapcsolatban kérdést, de mindig akadt valaki, aki ezt tanácsolta anélkül, hogy bármi köze lenne a kérdésnek a pótláshoz, ill. ismerne engem és a babát.

És igen, az én gyerekem sajnos tápszert is kényszerül kapni, mert ha megfeszülök sincs elég tejem, ami van, azt viszont szeretném fenntartani. Nem fogom a babám éhes sírását hallgatni napokig, csak mert "szuper" anya akarok lenni, aki csak azért sem nyúl a táphoz.

Had döntse már el az anya a gyerekorvos, védőnő segítségével - ők ugyanis személyesen ismerik az anyát és a babát, hogy kell-e. (Ha ők is úgy látják, hogy gyakori szopival orvosolható a dolog, akkor hajrá!!!)

Ha másnak is van hasonló "bosszúsága", szomorúsága, ide leírhatja.

(Igen, szerintem felelőtlenség ismeretlenül ilyen tanáccsal dobálózni, főleg kezdő, tapasztalatlan anyukáknak, mert nem lehet tudni mi az oka a kevés tejnek!!!)

2010. jún. 15. 10:36
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
85%
Van rengeteg kérdés, amit rosszul raknak fel a kérdezők, és millió fontos infóról nem tudnak a válaszolók . Nekem az a bosszúságom, hogy a ki kérdez, miért nem teszi fel normálisan a kérdést. Ez vonatkozik a szopatatásra, stb. Így akik válaszolnak, arra válaszolnak, amit tudnak, és remélem a legjobb tudásuk, szándékuk szerint.
2010. jún. 15. 10:46
 2/33 anonim ***** válasza:
63%

Nem értem, most mit szeretnél. Igazad van, te ismered a babádat és a helyzetet, de ismeretlenül kérsz tanácsot ezen az oldalon, nem közlöd a tényeket, akkor miért várod, hogy a válaszolók ismerjék a körülményeket? Hidd el senki nem rosszindulatból írja, hogy ne nyúlj tápszerhez, csak legvégső esetben! Tény, hogy ha tápszert adsz, akkor csökken a tej mennyisége. Ha fent akarod tartani, akkor minél több inger kell érje a melledet, de senki nem úgy gondolja, hogy éheztesd a gyereket. Te kértél segítséget, hogy a tejedet fent tudd tartani, erre meg nem lehet azt válaszolni, hogy akkor adj neki tápszert.

Ha szakszerű tanácsot akarsz hallani, miért itt kérdezel, hiszen nem tudod ki fog válaszolni. A válaszolók többsége jóindulattal javasolja a dolgokat, ahogy a tápszer elhagyását is, szerintem nem kellene ennyire felháborodnod, hiszen igazuk van.

Igen, inkább döntsön a gyerekorvos, és a védőnő, de akkor tőlük kell megkérdezni, nem pedig itt az oldalon.

És vajon miért lenne felelőtlenség azt tanácsolni egy anyukának, akinek kevés a teje, hogy szoptasson minél többször, mert attól nő a mennyiség? Hiszen ez tény!

Tényleg nem bántani akarlak, de miért bántod azokat a válaszolókat, akik csak jót akarnak?

2010. jún. 15. 10:48
 3/33 anonim ***** válasza:
100%
Ne törődj csak magaddal, tudod te mi a jó nektek.. nekem sem volt elég tejem és a szoptatás is nehézkesen ment mert az egyik bimbóm sajna befelé forduló..babó nem tudta kiszívni és nem is törte magát..tehát ami tejem volt azt fejtem..de mivel szopási inger nem érte így elég kevéske volt..gyerkorvos ezért írt ki anyatejet..mivel három hónapos koráig a babának jár ha az anya nem tud szoptatni ilyen vagy más problémák miatt..betegség, gyógyszerek stb..szóval hetente háromszor hordtam a tejet az anyatejgyűjtőböl és mellette adtam a tápszert pótlásnak és fejtem is azt a kevés tejet ami még jött a cicikből..nyugodt voltam, hogy ott a tápszer és bármikor amikor szükséges hozzá tudok nyúlni..ugyanis töltöttkáposztát nem adhatok neki ..nem?? Sokan támadtak a környezetemben emiatt, hogy milyen nő vagyok én, hogy nem próbálom szoptatni..de próbáltam és nem ment..nem viccből irattam fel az anyatejet...anyós is csak a fejét nógatta..én meg mondtam neki, hogy takarodjon haza..és örüljön, hogy az unokája nem éhezik , hanem szépen fejlődik és jól táplált..tehát kb le kell szarni a sok szuperanyukát akik csak azt tudják elképzelni, hogy csak a ciciből táplált baba az egészséges..Soha nem volt a pótlástól problémánk..egészséges a mai napig ..okos, talpraesett kisfiú lett belőle..
2010. jún. 15. 11:01
 4/33 anonim ***** válasza:
80%
általában azok tanácsolják hogy ne adj tápszert akik nem kerültek ilyen helyztbe és csak az hallják hogy jaj az rossz lesz. de fogalmuk sincs róla hogy mennyit örlődik az anyuka eleve az egész tejkérdésen hogy elég-e nem éhes, az anyuka mindent megtesz és nem elég a tej. ezt a legkönnyebb mondani.
2010. jún. 15. 11:04
 5/33 anonim ***** válasza:
85%

De sokan -a kérdésekből ez derül- ki feleslegesen és túl hamar adnak és sok orvos is paráztatja szülőket.

Pl ha nem hízott a gyerek havi 1 kilót, már pánikolnak...állandóan mérnek, hogy mennyit eszik.

2010. jún. 15. 11:14
 6/33 anonim ***** válasza:
63%

Linkeld be kérlek a kérdésed, mert ez így teljesen értelmezhetetlen.

Mi volt a kérdésed és melyek voltak a válaszok, amik ezt kiváltották benned?

2010. jún. 15. 11:16
 7/33 anonim ***** válasza:
77%
Én csak a saját nevemben tudok írni. Rengeteget kínlódtam a szoptatással, nem adtam neki tápszert, és kihúztuk a 6 hónapot, megváltás volt a hozzátáplálás. Utána is napi 3* szopizott a lányom. Komolyan, szerintem kevesen küzdenek ennyit a kizárólagos anyatejes táplálásért, mint én. Így én már írtam ilyet, hogy próbálj megtenni mindent, hogy ne kelljen tápszer, vagy valami hasonlót... ÉS csak a saját tapasztalatom alapján írtam azt, hogy igenis lehet küzdeni, és sikerülhet! Ezt olyan bíztatásnak szántam....
2010. jún. 15. 11:16
 8/33 anonim ***** válasza:
82%
Én szoktam írni ilyen kérdésre, hogy ne adj tápszert, saját tapasztalat, sajnos. Egy hónapig vért izzadtam, mert könnyelműen nyúltam érte, így a kisfiam egyre kevesebbet szopott, én meg fejtem, mint egy gép, hátha, de a tej egyre kevesebb lett, végül már kb. annyi volt benne, ami egyszeri evésre elég. Iszonyú fárasztó volt, aztán a védőnő mondta, hogy kár a tápszer, hiszen lenne tej, próbálkozzunk. Hát próbálkoztunk, nem volt könnyű, sokáig kapott pótlást, de kiskanállal, meg pohárból, így lassan visszaállt a cicire. Egy éves lesz lassan, és még mindig szoptatom, tehát az akkori tejcsökkenés kizárólag a tápszernek volt betudható. A saját kálváriám miatt szoktam javasolni, hogy csak legvégső esetben nyúljon valaki a tápszerért, és akkor is valami szoptatásbarát módszerrel pótoljon, mert a tej csak akkor fog rendesen termelődni, ha a baba által elég inger éri az agyat, hogy termeljen. A szerencséseknél a fejés is elég a mennyiség fenntartására, nekem nem volt ilyen szerencsém, és sajnálom magunkat azért az egy havi kínlódásért, aminek csak az volt az oka, hogy túl gyorsan nyúltam a tápszerért.
2010. jún. 15. 11:18
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

előz

Az én lányom 4 kilóval születt, 11 hónapos koráig havi fél kilót hízott, ez így volt ,amikor csak szopott(6 hóig), és utána is. Most 15 hónapos és 11.17 kiló.

Lehet valaki azért adott volna neki tápszert, mert csak fél kilót hízott, én nem adtam, mert nem volt éhes és volt tejem.

De olvastam már olyat, hogy orvos mondat valakinek kb ennyi hízásra, hogy kevés, az enyém nem.

Van aki azért ad, hogy aludja át az éjszakát.

Minden ember más, aki azt írja, hogy "ne adj tápszert", nem arra buzdít, hogy éheztetsd a gyerekedet, hanem hogy ne add fel hamar aszoptatást és csak jóindulatból teszi.

Minndenkinek maának kell eldönteni, hogy mit csinál.

Szóal ez sok mindentől függ.

2010. jún. 15. 11:20
 10/33 anonim ***** válasza:
előző a 11:14-es voltam
2010. jún. 15. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!