Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ki milyen módszerrel (miben)...

Ki milyen módszerrel (miben) és milyen adagokban fagyasztja le a lefejt tejet?

Figyelt kérdés
2008. okt. 29. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én fagyasztottam le jégkockakészítő nejlonzacsiban is, de gyakran előfordult, hogy nem jól volt összehegesztve, és folyatott. A párom szerzett valahonnan pici, lezárható nejlonzacsikat (nem tudom, hol lehet kapni ilyet, valaki majd biztos megmondja), azokban is nagyon jó volt. 100 ml-es adagokban tettem a fagyasztóba, ráírtam a dátumot, és kész. Vannak tejgyűjtő poharak is (pl. Avent), ez nagyon szuper, de elég húzós az ára. Van, aki sima műanyag kávéspoharakat használ, ez is jó. Ezt mondjuk én főzelék lefagyasztására használtam.
2008. okt. 29. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 2 dl-es eldobható műanyagpohárban fagyasztottam le, persze miután gőzzel sterilizáltam. Egyébként 1 dl-t szoktam egy pohárba tenni.

2008. okt. 29. 16:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én vettem 10db Avent-os poharat, az Avent-os mellszívómhoz. (Hazsnálat előtt mikrós sterilizálóval fertőtlenítettem.) Amikor azok tele lettek, szépen kiborítottam egy zacsiba belőle a tejet (ha a pohár alját megnyomod, könnyen kijön belőle). A zacskóra ráírtam a dátumot. Azt viszont tanácsolom, hogy kis adagokban (max.1 dl) fagyaszd le, mert a kiolvadt tejcsit már nem fagyaszthatod vissza, tehát ha nem fogy el, ki kell dobnod, és kár lenn érte. Ha meg több kellene, hát veszel ki többet egyszerre. A hűtőben fagyasztás előtt és után 24 órát állhat a tej, a fagyóban pedig fél évig tárolhatod.

Még valami. Sok baba nem issza meg a fagyasztott tejet, az enyémnek sem kellett. Így többnyire főzelékhez, és tejpéphez tudtam felhasználni. A Tescóban (biztos máshol is) kapható olyan babagríz, és hétgabonás gabonapor, ami anyatejjel használható, mert nincs benne tápszer. Milupa Miluvit a neve, ha jól emlékszem, világoskék doboza van. Mindkettő gyümölccsel is ízesíthető. Bocs, a sok szövegért, csak tanács.

2008. okt. 29. 18:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, és a jótanácsokat is.
2008. okt. 31. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!