Ki milyen módszerrel (miben) és milyen adagokban fagyasztja le a lefejt tejet?
Szia!
Én 2 dl-es eldobható műanyagpohárban fagyasztottam le, persze miután gőzzel sterilizáltam. Egyébként 1 dl-t szoktam egy pohárba tenni.
Én vettem 10db Avent-os poharat, az Avent-os mellszívómhoz. (Hazsnálat előtt mikrós sterilizálóval fertőtlenítettem.) Amikor azok tele lettek, szépen kiborítottam egy zacsiba belőle a tejet (ha a pohár alját megnyomod, könnyen kijön belőle). A zacskóra ráírtam a dátumot. Azt viszont tanácsolom, hogy kis adagokban (max.1 dl) fagyaszd le, mert a kiolvadt tejcsit már nem fagyaszthatod vissza, tehát ha nem fogy el, ki kell dobnod, és kár lenn érte. Ha meg több kellene, hát veszel ki többet egyszerre. A hűtőben fagyasztás előtt és után 24 órát állhat a tej, a fagyóban pedig fél évig tárolhatod.
Még valami. Sok baba nem issza meg a fagyasztott tejet, az enyémnek sem kellett. Így többnyire főzelékhez, és tejpéphez tudtam felhasználni. A Tescóban (biztos máshol is) kapható olyan babagríz, és hétgabonás gabonapor, ami anyatejjel használható, mert nincs benne tápszer. Milupa Miluvit a neve, ha jól emlékszem, világoskék doboza van. Mindkettő gyümölccsel is ízesíthető. Bocs, a sok szövegért, csak tanács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!