Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ezzel a módszerrel mennyi idő...

Ezzel a módszerrel mennyi idő alatt indulhat be jobban a tejem?

Figyelt kérdés

Kevés volt neki a tejem,ezért pótoltam tápszerrel.A gyerekorvos tanácsára most elkezdem óránként mellre tenni és semmi tápszer.Sokáig kell ezt csinálni,mert elég nehezen viseli a babám?Vagy elég hamar beindul jobban a tejcsi?

4 hetesek vagyunk

Tapasztalatok?

2011. febr. 23. 11:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kb. egy hét alatt. De attól, hogy folyamatosan mellre teszed még mást is kell tenned. Folyamatosan fejj, akár óránként, bármennyi is jön le. Így stimulálod a melled. Próbáld ki az alkohol mentes sört illetve vegyél laktoherb teát az sokat segít.
2011. febr. 23. 11:36
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Most harmadjára próbálkozok :(

Elsőnél egy napig bírtam,vagyis inkább a kisfiam.Annyira megunta,hogy nem jön a tejcsi,hogy már el sem fogadta a cicim.Másodjára meg én buktam ki a folyamatos sírásoktól,sajnáltam hogy éhes.

Szedek homeós bogyót +néha egy alkoholmentes sört is megiszok.Remélem most bírni fogjuk mind a ketten.

2011. febr. 23. 11:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első válaszolóval egyetértek. Gyakran tedd mellre a babádat, fejj, amikor csak lehet, idd a laktoherbet.

Az jutott eszembe, hogy ha adsz mást, tápszert a picidnek, próbáld pohárból adni, hogy ne szokjon rá a cumisüvegre.

Nálunk a kórházban a csecsemős nővérek is csak így adtak anyatej-pótlást annak, akinek szüksége volt rá. Tudom, macerásabb, de ez hátha csak átmeneti dolog!

Hajrá! :)

2011. febr. 23. 13:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia,nagyon együttérzek veletek!Én végigcsináltam ezt.Két gyermekem van,az első babám kis súllyal született és nem volt hajlandó kínlódni a tejért,ő egyátalán nem szopott.Második gyermekem cicifüggő volt,ő meg nem fogadta el a cumisüveget.Sajnos alkalmanként max. 110 ml tejem volt és az elején még ennyi sem,mindig mikor már elég lett volna,akkor pont fejlődési ugrás volt és nagyobb lett az igénye.Próbáltam én is az óránkénti szoptatást,de mindig nyűgös volt és sírt,mert aludni nem tudott rendesen,ráadásul éhes volt állandóan.Én azt csináltam,hogy fejtem óránként és vettem szoptanít készüléket,azzal adtam a pótlást is,kénytelen voltam,mert nem fogadta el a cumit.Éjszaka két óránként keltem,mert akkor több tejem volt és az éjszaka fejt tejet is elraktam másnapra.Így volt elég a tej.Sajnos én olyan anyuka vagyok,akinek a sok fejéstől sem gyarapodott a teje,én aztán mindent megtettem és szopott is a gyermekem és anyatejes volt,de iszonyat sok mindent megtettem érte.13 hónapos koráig szopott,aztán saját magát választotta le.Nagyon nehéz időszak volt,mégis sajnáltam,mikor abbahagyta.A szopizás gyönyörű kapcsolat anya és gyermeke között.Neked kitartást kívánok!Próbálj ki több módszert is,mindenkinek magának kell rájönni melyik a célravezető.
2011. febr. 23. 13:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló vagyok,még esetleg kipróbálhatod azt is,hogy egy napig ki sem keltek szinte az ágyból.Mellé bújsz és ott vagy a közelében és akkor kap cicit,amikor csak akar.összebújtok,együtt alszotok és szopiztok,így lehet,hogy szó szerint egész nap cicin lesz.Ezt tanácsolta nekem is a védőnő,kipróbáltuk,mindkettőnknek jót tett,de sajnos így sem volt soha elég a tejem.Kitartást!
2011. febr. 23. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!