Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van esély rá, hogy ha hazamegy...

Van esély rá, hogy ha hazamegyünk és pótlást kap minf a ketten aludhatunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 4 napos babámmal 4 napja vagyunk a kórházban. Előtejem volt de 24 órája már semmi sincs a cicimben, védőnő és a csecsemősök segítségével egy nap többször (minimum 5-szor) is mellre teszem, már ügyesen szopizik, kitartó, de nagyon éhes. Gyerekorvos nem ad neki pótlást, mert a, tud szopizni, b, nem fogyott “még csak 400 grammot” és c, nem elég alacsony a vércukra

Az egyik cicin elvan 30-40 percet aztán kezd zokogni, utána még a másik cicin is maximum 10 perc és vígasztalhatatlanul ordít belázasodásig. Van nálam tápszer, de nem adnak hozzá melegvizet, mert nem indokolt. Egyébként se tudom mennyit adhatnék neki, mert a dobozon csak 3 hetes kortól van feltüntetve az adag. Szerintetek, ha végre hazamehetünk és otthon adok neki tápszert (ne értsetek félre, AKAROM szoptatni és innentől is mellre akarom tenni sűrűn, de szeretném, ha végre jól lakna) akkor jól lakottan elalszik majd?

2018. márc. 3. 05:18
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem nincs gond a tápszerrel. Mi kaptunk a kórházban is, persze próbálkoztunk nélküle, de a sárgaság miatt is fontos lett, hogy elég folyadékot kapjon. Soha sem kapott egy teljes adagot, mindig csak annyit, hogy ne maradjon éhes, de a következő szopira megéhezzen. Kb. 2 és fél hónapig kapott időnként pótlást, aztán végül beállt a kereslet-kínálat.Lassan 6 hónapos és azóta is csak anyatejes. Mèg egy doboz tápszert se fogyasztottunk el, de nagyon sokat segített. Nem vagyok a tápszerrel tömés híve. Sok szenvedés árán, kitartással jutottam el oda, hogy szoptatni tudjam a fiam, de sosem hagytam volna éhezni. A cumisüvegtől se lett cumizavaros. Amikor lehetőséged lesz rá, próbáld ki, hogy először szoptatod,aztán, ha éhes marad, kevés tápszerrel pótolod. Nem biztos, hogy minden alkalommal szükség lesz rá. 10-20 ml tápszer is sokat számít.Ettől még nem fogja elutasítani a cicit. Remélem, hamarosan megindul a tej és nem lesz gond!Jó babázást!
2018. márc. 3. 23:55
 22/34 anonim ***** válasza:
21%
A látogatási tilalom nem abból áll, hogy ember nem léphet a kórházba. Érdekes, nekem akkor is tudtak hozni bármit. Lesétáltam a büfébe, ott találkozunk.
2018. márc. 4. 07:14
 23/34 anonim ***** válasza:
44%

Nem biztos hogy olyan jól van a kérdező hogy büfébe sétáljon. Első szúlés után hetekig az első utcáig nem bírtam elsétálni olyan gyenge voltam vérszegénység miatt.

Amúgy az ő dolga én javaslom hogy cici után egy kis tápszert kapjon nem néhány etetéstől lesz cumizavaros.

2018. márc. 4. 17:56
 24/34 anonim ***** válasza:
Tény, hogy nem pàr etetéstől lesz cumizavaros, de én pl azt sem tudtam, hogy ilyesmi létezik, csak amikor a fiam màr nem akart cicizni...jó lett volna, ha legalább a védőnő megemlítette volna
2018. márc. 4. 18:04
 25/34 anonim ***** válasza:
49%
Kaptatok azóta? Milyen tápszered van? Segítek, ha írsz, akár priviben. Én is császáros voltam, az én lányom se evett 2 napig, csak üvöltött. 2. este egy idősebb csecsemős volt, aki közölte, hogy nem érdekli ez az új divat-dili, és hozott neki tápszert, mert nála ne sírjon azért egy baba se, mert éhes (úgy értve nála, hogy az ő műszakja, 0-24ben velünk lehettek). Érdekes módon jóllakott és 5 órát aludt egyhuzamban utána.
2018. márc. 4. 18:13
 26/34 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem ez az ajánlás, és alapvetően igyekeztem mindent úgy csinálni a kisebbik fiamnál, ahogy "kell" ahhoz, hogy legyen tejem. Amúgy lett is, 15 hónapig szoptattam, sosem kapott tápszert és még tejleadó is voltam, szóval nálam bevált, hogy javarészt tartottam magam az ajánlásokhoz. De azért néha volt olyan helyzet, amikor ettől el kellett térnem. Például a kórházban, amikor két napos volt. Az első napot jól viselte, elég volt neki az előtej, meg az, hogy egész nap cicin volt. Második napra elfogyott a türelme, éjjelre már szünet nélkül csak üvöltött, töke tele volt vele, hogy a cicimet kínálgatom, ha egyszer nem jön belőle tej. Úgyhogy én akkor úgy döntöttem, hogy annak nincs értelme, ha egy szemhunyásnyit sem alszik, csak ordít egész éjjel, attól nem lesz hamarabb tejem, hiszen a cici sem kellett neki akkor már. Úgyhogy kértem neki pohárban vizet, és megitattam. Nem tápszert, csak vizet, fél decit, meg se itta az egészet, csak pár kortyot ivott belőle az éjszaka folyamán, de legalább volt annyi folyadék a gyomrában, hogy egy kicsit tudott aludni. Utána már volt türelme a cicin is próbálkozni. Másnapra belövellt a tejem, és semmi probléma nem volt a továbbiakban.
2018. márc. 4. 18:18
 27/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális, segítő hozzászólásokat, az emberséges szempontokat és külön köszi azoknak, akik nem kezdtek el lesüllyedni a mit rinyálsz, mit hisztizel, nem hotel, minek kérdezel szintre. Utolsó reggelre megkaphattuk végre a pótlást, mert minden értéke rossz lett, a vércukra is leesett (hála istennek és milyen szuper, hogy ezt meg kellett várni ugye) Délután hazajöhettünk, 20 ml tápszert kapott az ajánlás szerint másnap délutánig 3 óránként, aztán valószínűleg az itthoni nyugodt körülményeknek, evésnek köszönhetően megérkezett a tejem. Most már minden oké, nem utasítja el a cicit hiába nem cumi, mindenki boldog és ami a legfontosabb, senki sem éhes

Egyébként igen, császáros voltam és nem, nem tudtam lesétálni első 2 nap a büfébe, vagy a földszintre, vagy akárhova, de hiába is mentem volna, mivel a portát nem léphette át senki, de azért köszi ezt a tanácsot is

A tápszer amit felírtak (valaki kérdezte) Beba Pro Ha Start volt

2018. márc. 5. 09:55
 28/34 anonim válasza:
31%
5x....nekem a 7 hónapos babám nem is tudom hányszor szopizik 1 nap..(úgy h már hozzátáplálok 1 hónapja). 3 hónapos volt amikor számoltam akkor 10-12x 1 nap. Ne viccelj már h 5x!!! Az nagyon kevés. Ahogy egy válaszoló is írta egésznap szopiznia kell. A szoptatás meg nem is csak evés szüksége van rá. A sírás szopi után még a büfì!! Büfiztess minden evés után sokáig. Ja és nyugi az én babám még mindig 2x eszik Éjszaka. Nyugodt alvás akkor lesz ha kamasz lesz 😂😂
2018. márc. 5. 20:05
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

a portát nem léphette át senki

vicc.

2018. márc. 5. 20:08
 30/34 anonim ***** válasza:
Utolsó, ebben mi a vicc? Amíg látogatási tilalom volt, nálunk is így volt, csak az mehetett be, akinek ott volt "dolga" (szülni ment, osztályra felvett beteg volt, vizsgálatra érkezett, stb), hozzátartozó nem mehetett be, aki meg bent volt, nem mehetett ki.
2018. márc. 5. 22:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!