Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van esély rá, hogy ha hazamegy...

Van esély rá, hogy ha hazamegyünk és pótlást kap minf a ketten aludhatunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 4 napos babámmal 4 napja vagyunk a kórházban. Előtejem volt de 24 órája már semmi sincs a cicimben, védőnő és a csecsemősök segítségével egy nap többször (minimum 5-szor) is mellre teszem, már ügyesen szopizik, kitartó, de nagyon éhes. Gyerekorvos nem ad neki pótlást, mert a, tud szopizni, b, nem fogyott “még csak 400 grammot” és c, nem elég alacsony a vércukra

Az egyik cicin elvan 30-40 percet aztán kezd zokogni, utána még a másik cicin is maximum 10 perc és vígasztalhatatlanul ordít belázasodásig. Van nálam tápszer, de nem adnak hozzá melegvizet, mert nem indokolt. Egyébként se tudom mennyit adhatnék neki, mert a dobozon csak 3 hetes kortól van feltüntetve az adag. Szerintetek, ha végre hazamehetünk és otthon adok neki tápszert (ne értsetek félre, AKAROM szoptatni és innentől is mellre akarom tenni sűrűn, de szeretném, ha végre jól lakna) akkor jól lakottan elalszik majd?

2018. márc. 3. 05:18
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
25%

Az a tápszer ami nálad van az nem lehet jó tápszer mert 0 hótol kell adni. Ami 3 hetes kortól van az nem a kezdö tápszer. A kezdö tápszeren Start van.

Ha a baba nem nagyon sír és el van a cicin akkor ne aggodjál nem sokára beindul a tejed.

Nekem mindkét babámnál óriási probléma volt, hogy 2-3 órával a szülés után úgy ordítottak mint akit nyúznak. Mindkét esetben ajánlották, hogy elötápszert adjak, mert több órán keresztül nem hallgattak el... Az elsö babámat nem tudtam igazán szoptatni, de a másodiknál azért sikerült, pedig ö is kapott az elsö napokban tápszert.

2018. márc. 3. 08:25
 12/34 A kérdező kommentje:

1: Azt írtam minimum 5-ször. Minimum. Annyiszor teszem rá, amennyiszer lehet, állandóan elviszik őket tőlünk. Jó annak akivel 24 órában 20 órát vele volt. De 20 órát amúgy se lenne rajta, semmi értelme, hogy a véres, sebes, üres cicit rágja és dobálja ki a szájából percenként és közben ordítson.

2: Négyen vagyunk egy szobában, a többiek is szeretnének aludni.

3: Látogatási tilalom van. Nem fog a férjem zabkekszet hozni, mivel semmit se tud hozni, igazi, normális, tápláló ételt sem, nemhogy zabkekszet.

4: Nem hiszem el, hogy attól, hogy egyszer eszik 10-20 ml tápszert majd nem lesz tejem, mert soha többet nem lesz cicin. Miért jó egy ordító (azt már nem is kommentálom aki abba kötött bele, hogy másodjára zokogással helyetesítettem ezt a szót) baba? Kinek jó az? És az, hogy most születtél meg, de napok óta nem eszel, de minden nap megszúrnak, hogy már elég rosszul vagy e?

5: Azért, hogy egy pillanatra magamra is gondoltam bocsánatot kérek. Megbántam. Azt szeretném csak, ha a babám nem éhezne és aludna, mert egy örök korforgás, hogy éhes, fogy, ettől rosszul érzi magát, attól ordít, attól belázasodik, emiatt nem mehet haza, amitől az anyukája ideges, ettől nincs tej, amitől éhes..

Köszönöm annak a nagyon kevés embernek aki igazából segíteni akart és nem csak a szoptatás mellett tartott rövid kampánybeszédet és főleg köszönöm a második válaszolónak! Minden jót nektek!

Ui: Első babámmal másik kórházban szintén nem volt tejem, végig kapott pótlást cumiból, utána mégis 18 hónapig szoptattam.

2018. márc. 3. 08:25
 13/34 anonim ***** válasza:
38%

Feleslegesen hisztizel nekünk.

Hisztizz a csecsemősnek, hogy JOGOD VAN 20 órát a babáddal tölteni. Nincs olyan, hogy beviszik, ha te nem akarod.

Két szoptatás között ilyenkor fejni kell. Ez ilyenkor minden kórházban oda is adják a picinek. Be tudod adni a csecsemőosztályon.

Most mi hiába írjuk, hogy adass neki tápszert, akkor se fognak.

Más is aludna? Szegényke... viszik a babákat, és nem tud aludni a tiédtől? Brühühü... Kézcsókolom, szülészeten vagytok, nem hotelban!

Kapd össze magad!

Elvileg tudsz szoptatni.

2018. márc. 3. 08:45
 14/34 anonim ***** válasza:
43%
Már ahogy a többiek is megírták, napi öt az borzasztó kevés , nem napi ötször hanem folyamatosan, 23 órát legyen a melleden, úgy fogja beindítani magának a tejtermelést. Itt már most négy naposan elrontod az egészet, én nyolc hétig !! nem adtam fel!
2018. márc. 3. 08:51
 15/34 anonim ***** válasza:
70%
Ha egy újszülött belázasodna, akkor már a PIC-en lenne. Úgyhogy ne túlozz.
2018. márc. 3. 08:52
 16/34 anonim ***** válasza:
65%

Most olvastam a legutolsó kommentedet kérdező, hát ha ennyire tudod, akkor hisztizz csak tovább, de akkor mi a francért kérdezel minket???

Értsd már meg , hogy ilyenkor fog beindulni a tejtermelés ez így működik! Napok, néha hetek kellenek hozzá, bocs hogy jót akarunk a gyerekednek, de tudod mit én nem is írok többet mi a francért foglalkozzak más gyerekével…

2018. márc. 3. 08:54
 17/34 anonim ***** válasza:
75%
Én is azt hittem nem kap elég tàpszert nincs elég tejem és ezért sír ennyire nonstop a szobatàrsam babài ettek aludtak persze, hogy erre gondol az ember. Utána amikor itthon pótoltam tàpszerrel sem lett jobb a helyzet. Van egy doki Dr Karp aki megírta hogy igen is vannak babàk akik lelkileg nincsennek felkészülve a kinti létre. Biztosítani kell neki ami odabent volt. Pólya +fehér zaj, cici vagy cumi. Nàlunk ez szüntette meg a nonstop síràst plusz diéta meg tàpszervàltàs a laktóz és tejalergia miatt. Ha nàlatok nem àll fent érzékenység próbàld meg becsomagolni egy próbát megér én sem gondoltam, hogy jobb lenne de bejött! Ha otthon adod neki a pótlást próbàld meg pohàrból, mert cumisüvegből fent àll a veszélye, hogy cumizavaros lesz. Tàpszert egyébként szoktak kiírni mire mentek
2018. márc. 3. 09:17
 18/34 anonim ***** válasza:
23%

Az én első fiam ahogy írtam a cukrával gond lett tápszertől nem hiszen végre evett azt lehagytam hogy amúgy infúzión kötött ki “hála” a bármi áron szoptatásnak és szőrnyű volt kilógó csövekkel látni és minden étkezésénél szúrták a cukra miatt... szóval szerintem nem ez a babák érdeke... ettől mèg lehet tej én is tudtam szoptatni de az első pár napban nem. Szerintem otthon jobban megy majd neked is.

Kitartás.

2018. márc. 3. 09:49
 19/34 anonim ***** válasza:
49%

Szia:)

Mi úgy voltunk, mint ti.Gondolom császárral szültél,ha igen akkor tejed lehet csak másfél hét múlva lövell be(nekem legalábbis annyi idő kellett) addig meg kell ennie a babának valamit.

Próbálj szerezni svéd poharat(állítólag sima pohárból is tudnak ,,inni" de azt nem próbáltam),vagy ha van energiád akkor kiskanállal öntsd a szájába a tápszer, így nem szokja meg, hogy cumisüvegből iszik.Én se gondoltam volna, de tényleg nagyon hamar át tud szokni a baba a ,,könnyebben jön" üvegre.

Amúgy valószínűleg jobban alszik majd tele hassal.De lehet nem olyan baba lesz mint a könyvekbe írják, hogy eszik -alszik..Nálunk ilyen időszak sose volt.

Ne idegeskedj!Én halál ideg voltam az elején és attól még kevesebb volt a tejem.

Amúgy nem biztos, hogy az éhségtől sír.Annyi sok új inger éri egyik napról a másikra, hogy akár attól is lehet ,,rosszkedvű".

2018. márc. 3. 09:58
 20/34 anonim ***** válasza:
21%
Az első babámat és engem jól megszívattak ezzel az idióta hozzáállással. Amikor besárgult és infúziót kellett neki adni akkor meg szégyellte a pofáját az összes. De tápszert még így sem írtak fel... Másodszor már tojtam a szabályokra. Vittem mam cumisüveget mert az mikroban sterilizálható, meg cumit. A kórházi gyerekorvos még be is szólt érte, de hamar leépítettem. Érdekes módon őt már tápszer recepttel adták haza. Egy darabig még kínlódtunk a vegyes táplálással aztán a tüdőgyulladásomra kapott antibio segített eldönteni a kérdést. Piszok dühös vagyok ettől amikor éheztetik a babákat. Más kórházakban meg azért hisztiznek az ősanyucik, hogy hogy merik tápszerrel etetni a csecsemősök az éhes babákat. Az anyának kellene (jogában is áll) dönteni és az eü személyzetnek ezt maximálisan tiszteletben kellene tartani, mi több támogatni. A harmadik gyerekem ilyen kórházban született (ha kértem etették, ha nem kértem tiszteletben tartották, nem volt hiszti ha pár órára beadtam a csecsemőosztályra). Bárcsak mindenhol így lenne.
2018. márc. 3. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!