Van esély rá, hogy ha hazamegyünk és pótlást kap minf a ketten aludhatunk?
Sziasztok! 4 napos babámmal 4 napja vagyunk a kórházban. Előtejem volt de 24 órája már semmi sincs a cicimben, védőnő és a csecsemősök segítségével egy nap többször (minimum 5-szor) is mellre teszem, már ügyesen szopizik, kitartó, de nagyon éhes. Gyerekorvos nem ad neki pótlást, mert a, tud szopizni, b, nem fogyott “még csak 400 grammot” és c, nem elég alacsony a vércukra
Az egyik cicin elvan 30-40 percet aztán kezd zokogni, utána még a másik cicin is maximum 10 perc és vígasztalhatatlanul ordít belázasodásig. Van nálam tápszer, de nem adnak hozzá melegvizet, mert nem indokolt. Egyébként se tudom mennyit adhatnék neki, mert a dobozon csak 3 hetes kortól van feltüntetve az adag. Szerintetek, ha végre hazamehetünk és otthon adok neki tápszert (ne értsetek félre, AKAROM szoptatni és innentől is mellre akarom tenni sűrűn, de szeretném, ha végre jól lakna) akkor jól lakottan elalszik majd?
Ismerős helyzet.
Sokszor rakd cicire ne csak 5ször hanem ahányszor csak sír.
Ahol én szültem ott se nagyon akartak adni tápszert de azért is kértem. Nehogy már arra váratok hogy rossz legyen a cukra... Az első gyerekemnél volt a cukrával problèma érdekes ahogy kapott egy kis tápszert jól lett. Nagyon ez a mindenáron de a gyerek kárán is a szoptatás eröltetése van.
Az a baj ha nagyon fogy a baba nem engednek majd ki. Követeld a tápszert vagy add oda magad egy milumil Ha start tápot nyugodtan adhatsz háziorvos is valószínű azt írja dmben is van. Kérd meg a párod vigyen be langyos babavizet. Ha 4 napos a baba 40 mlt kéne ennie adj neki 30ml vízhez 1 adagolókanál tápszert.
Akkor ebből nem lesz szoptatás. A baba megtanulja, hogy az üvegből jön a táp, jóllakik, a cicin felesleges tornászni, mert "üres".
Nem éri onnantól inger a melled, sose lesz tejed.
Annyi a probléma, hogy nem volt még tejbelövellés. Többször kell mellre tenni. Az "akár ötször is" kevés! Ilyenkor az a normális, ha 0-24-ben csüng rajtad. Így beindulna a tej, és jóllakna. Ettől még készülj úgy, hogy a következő hónapokban nem leszel kipihent. Elhiszem, hogy fáradt vagy. De könyörgöm: 4 napos újszülött mellett nem szempont, hogy "végre indketten aludhattok". Ez a babával jár.
A szoptatás alatt olyan hormonokat termel a tested, ami ebben is segít! Éberebben alszol, hogy felkelj, ha mocorog. Szoptatás alatt mindketten elálmosodtok. Gyorsan össze fogtok úgy hangolódni, hogy az éberebb és a mélyalvás időszaka ugyanakkor lesz.
Kérd meg a férjed, hogy vigyen be zabfalatok kekszet, két doboz Karamalzot, és igyál legalább 2.5 litert! Segít, hogy beinduljon a tej!
Ha nincs tej nincs mit tenni marad a tápszer.
Nem akarlak elkeseríteni de ez a mindketten jól alszunk majd csak hiú ábránd...
Napi 5x? Dehát az borzasztó kevés! Nekem a kórházban 24-ből 20 órát a mellemen volt a kislányom. 4. napra ömlött a tej, most 3 hónapos, ha az egyiken van, a másikból is folyik. 😄
Ha tápszert adsz neki, akkor nem fog beindulni a tejed. Most az a dolgod, hogy ülj/feküdj az ágyon és tömködd a baba szájába a melled. Aztán ha beindul, akkor már több nyugi lesz, jóllakik, alszik, majd kel, ha újra éhes.
Igény szerint szoptasd. Az elején mehet minden nyekkre mellre, aztán pár hét és meg fogod ismerni az éhes sírást. Nekünk az első hónap volt olyan, hogy néha óránként jött szopizni. Aztán szépen lassan beállította magának. Nappal 2-3 óránként eszik, este 6-kor, 7-kor és 8-kor is, az utolsóba bealszik és reggel 6-ig meg se nyekken. 😊
Tarts ki éd ne tömd tápszerrel, nem lesz semmi baja! 😊
Az 5 valóban kevés, én is valószínű ezzel szúrtam el. Nem is lett tejem.
Persze, ha adsz majd neki tápszert, jobban lesz, mert jóllakik.
Viszont az alvást felejtsd el, az az amit biztosan nem fogsz jó ideig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!