Elment a tejem. Megvisel, bűntudatom van, de nagyon. Más hogyan élte ezt meg?
6 hós baba anyukája
Még sokáig szerettem volna szoptatni...
Uccsó előtti vagyok. Tudom, hogy én csak egy példa vagyok a sok közül, de nekem nem ez a tapasztalatom. Tökéletesen csináltuk mi a hozzátáplálást, sosem választottam le semelyik étkezésről, "nem váltottam ki" szoptatásokat, mindig csak a szoptatás UTÁN kínáltam étellel, mégis nagyon hamar, 8 hónaposan leválasztotta magát a babám. Egyik ismerősöm szintén így járt, pedig ők 8 hónaposan még csak ott tartottak, hogy egy nap 1x ettek gyümölcsöt, szóval tényleg nem lehet azt mondani, hogy el lett sietve.
Közben meg az összes ismerősöm, akinek babapiskótát rágcsált a babája fél évesen, 3-4 hónaposan kezdték a hozzátápit, a mai napig szopik a babája, 2-2,5 évesen is.
Én elhiszem, hogy a szakkönyvek mást mondanak, de úgy tűnik, hogy én csak a kivételekkel vagyok körülvéve :(((
Tulajdonkeppen mi is tortent?
Talan lehet meg rajta valtoztatni?
Sajna már nem lehet.. Teljesen elapadt. Egy csepp sem jön..
Köszi a hozzászólásokat mégegyszer!
06.06-osnak: A szakkönyvek írnak mást is. :) Pl. azt, hogy 8-10 hónapos körül is van egy ilyen "alig szopós" időszak, amit sok érintett anyuka tévesen elválasztódásnak tud be, pedig általában csak átmeneti szopási sztrájkról van szó. (Ha kellő kitartással és némi "erőltetéssel" tovább szoptatják a babát, akkor jó esély van arra, hogy újra visszaszokik a szopásra.) Arra most nem emlékszem, hogy a konkrét ok le volt-e írva az adott könyvben, amit olvastam.. A saját tudásom alapján úgy gondolom, hogy egyrészt az idegrendszer további fejlődése, másrészt a hozzátáplálás megkezdése=az új ízek "izgalma" miatt válik időszakosan kevésbé érdekessé a szopizás a babák számára. A megoldás pedig ugyanaz, mint egyéb szopási sztrájkok esetén.
Szóval igény szerinti szoptatás ÉS hozzátáplálás esetén kicsi a valószínűsége, hogy egy 1 évesnél fiatalabb baba el akarná magát választani.
Persze kivételek mindig vannak és ha ti azok vagytok, annak (gondolom) sajnos te sem örültél annyira. :(
Mindezt nem kötözködésnek írtam le, csak fontosnak tartom, hogy a személyes történetek mellett időnként objektív vélemény is leíródjon. Remélem, nem haragszol. :)
Hát, sajnálom, hogy mi így jártunk :(
Igen, olvastam én is ezekről, amiket írtál, mármint, hogy sokáig ki kell tartani, erőltettem, nagyon sok ötletet kaptam szoptatási tanácsadótól, visszafogtam a szilárd ételt stb. , de egy idő után már mindenki széttárta a karját és azt mondta, hogy hát így jártunk, el kell fogadni. Én is olvastam ezt az egy év alatt nem választja le magát dolgot, dehát mégis van ilyen. Én azt hiszem kijelenthetem, hogy majdnem idegösszeomlás lett belőle, így utólag már tudom, hogy fölösleges volt.
Nem, nem vettem kötekedésnek :)
Hogy én is pozitívan zárjam azért a történetem: nemsokára születik a 2. babám és elővettem a szoptatáshoz használt párnát. A nagyfiúm elkezdte ölelgetni, befeküdt az ágyba , magára húzta és megpuszilta, majd hozzámbújt vele és azt mondta "baba alszik, alszik anyával" :) Milyen érdekes, hogy bár konkrétan a párnára nem emlékezhet, de mégis kiváltott belőle ilyen pozitív érzéseket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!