Elment a tejem. Megvisel, bűntudatom van, de nagyon. Más hogyan élte ezt meg?
6 hós baba anyukája
Még sokáig szerettem volna szoptatni...
Bűntudatod? Nem te tehetsz szerintem róla van aki még kevesebb ideig tud csak szoptatni vagy egyáltalán nem.
Egyik barátnőm csak 4 hónapig tudott szoptatni. Emiatt szerintem ne legyen bűntudatod.
Szia! Ez akár én is irhattam volna... Sajnos nekem ez 5 hónapos korban kb 3 hete történt. Szerettem volna kb 1 éves koráig szoptatni de 6 hónapos koráig kizárolag csak szoptatni akartam :( még ez sem jött össze.. Napokig minden kajánál sirtam pedig a Drágám olyan szépen eszi a főzelékeket és a gyümiket.. na meg a Sinlac pépet is. Ez van.. sajnos.
Nekem maradt valamennyi tejem és még probáltam szaporitani is meg teákat is iszok de annyi nincs hogy elég legyen. Már könnyebb, de nagyon lelkiismeretfurdalásom volt, pedig szerintem nem rajtam mult :(
Neked is akkor lesz jobb szerintem amikor látod hogy milyen édesen eszi a főzelékeket. De ne legyen büntudatod. Miért lenne? Nem Te akartad hogy megjöjjön...
Szia!
Én értem, hogy min mész most át, én a baba 3 hónapos korában éltem ezt meg, nagyon rosz volt. Nézz rá a gyermekedre! Minden problémád el fog múlni! Van alternatíva az anyatej mellett is. 6 hónaposan már éppen itt van az ideje, hogy kipróbáljon mindenféle izgalmas ízeket! Gondolkozz azon, mivel tudod változatossá és érdekessé tenni neki a kajáját!
Az esti tápszer mellé mesélhetsz mesét, a reggeli üveg mellé, meg, hogy mit fogtok ma csinálni! Nekem ezek jöttek be!
Fel a fejjel!
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat. Aranyosak vagytok :)
Már kóstolgatunk kb 2 hónapja, csak hát mellette én szerettem volna még sokáig szoptatni. De majd megbarátkozom a gondolattal, hogy ennek így kellett történnie.
Mégegyszer köszi mindenkinek.
A hosszabb távú szoptatás egyik alapvető "titka", hogy nem szabad elsietni a hozzátáplálást. Nem véletlen a 6 hónapos ajánlás és az azt követő lassú, igény szerinti hozzátáplálás (gyors elválasztás helyett).
Minél többet fórumozok, egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy sok anyuka nem látja a pontos összefüggést a két dolog között, ill. hogy hogyan gátolhatja egyik a másikat. Persze millió okból apadhat a tej, de akkor is tény, hogy az anyuka tudása/tettei is sokat számítanak mindebben..
Ahogy írtad, ti már 4 hónaposan elkezdtétek a hozzátápit (bár nem tudom, most hol tartotok), ami valószínűleg most nem segítette a szoptatás fennmaradását.
Mindezt nem azért írtam, hogy további bűntudatod legyen, komolyan! El tudom képzelni, hogy mennyire rossz érzés lehet. :( De szakmai (objektív) szemmel nézve is ezt lehet elmondani. (Nézd el nekem, ezt tanulom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!