Ekkora baj, ha anyatejes a babám, de cumisüvegből eszik?
#8-as nincs igazad.
Nem a szoptatáson múlik a beszédtanulás üteme.
A fiamat 13 hónapig szoptattam.
Kizárólag anyatejes volt.
Rengeteget cicizett, mégis kb. 2 évesen kezdett szavakat mondani.
Áprilisban lesz 3 éves és még sokszor beszél babanyelven, bár már sok - sok értelmes szó is van.
Viszont a hugom kisfia tápszeres volt 1 hónapos korától és mégis korán kezdett beszélni.
2 és fél évesen már mondatokban beszélt.
Kérdező te pedig nefoglalkozz az anyósod véleményével, sőt senkiével sem, mert csak zavart fognak kelteni benned.
Tedd azt amit, az ösztöneid súgnak!
Ha nem megy ciciből, akkor nem.
Nem az életetek múlik rajta!
Az egyetlen baj az lenne, ha éhes marad! Ezt anyóssal is közölheted.
Egy tippet tudok adni: fejéssel indítsd be a tejleadó reflexet, és akkor tedd mellre a picit! Olyankor könnyen jön a tej, hátha ráérez, és szívesebben kezd enni.
Miben is, 12-es?
Fuss neki még egyszer!
Direkt kiemeltem, hogy nem csak ettől függ, ki mikor beszél, de a tény attól még tény marad: a szoptatás pont azokat az izmokat dolgoztatja meg, ami a jó artikulációhoz kell.
Az más tészta, hogy ezer dolog befolyásolja még ezen kívül a beszédfejlődést. Ezt se tagadtam.
Csak mivel nekünk pont amiatt van késlekedés, amire a szoptatás gyógyír lett volna, felhívtam rá a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!