Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ekkora baj, ha anyatejes a...

Ekkora baj, ha anyatejes a babám, de cumisüvegből eszik?

Figyelt kérdés
Kis sullyal szuletett a babam, elso 2 nap nem is nalam volt, ott pedig sved itatopoharral etettek. Ezert mikor probalkozunk akk eleg gyorsan feladja a szopizast. En fejek neki a 2.naptol. 5.naptol teljesen anyatejes, de tovabbra sem megy cicibol. Gyakorlunk, de ugy erzem h ez mar nem fog menni. En orulok h anyatejes, de nagy problemanak nem erzrm h nem cicibol kapja. Azok a babak is felnottek akik tapszert kaptak es ok is cumisuvegbol ettek. Anyosek elitelnek amiert nem cicirol eszik a kicsi. Lehet kesobb hatranya amiert nem cicibol eszik?
2017. dec. 30. 13:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat!
2017. dec. 30. 16:30
 12/18 Alexa890610 ***** válasza:
54%

#8-as nincs igazad.

Nem a szoptatáson múlik a beszédtanulás üteme.

A fiamat 13 hónapig szoptattam.

Kizárólag anyatejes volt.

Rengeteget cicizett, mégis kb. 2 évesen kezdett szavakat mondani.

Áprilisban lesz 3 éves és még sokszor beszél babanyelven, bár már sok - sok értelmes szó is van.

Viszont a hugom kisfia tápszeres volt 1 hónapos korától és mégis korán kezdett beszélni.

2 és fél évesen már mondatokban beszélt.

Kérdező te pedig nefoglalkozz az anyósod véleményével, sőt senkiével sem, mert csak zavart fognak kelteni benned.

Tedd azt amit, az ösztöneid súgnak!

Ha nem megy ciciből, akkor nem.

Nem az életetek múlik rajta!

2017. dec. 30. 17:14
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Nem fog elapadni, barátnőm ezt fél éves korig csinálta, utána meg elkezdett szopni a babája.
2017. dec. 30. 17:18
 14/18 anonim ***** válasza:
67%
Én sokat küzdöttem a szoptatással.Az elején sehogy se ment. Fejni kezdtem és lett tejem. Mi kis pohárból adtuk a babának mert el akartam kerülni a cumizavart.Végül hívtam szoptatási tanàcsadót és hatalmas segítség volt.6 hetes volt a babám amikor elöször sikerült megszoptatni. Utána már sima ügy volt a szoptatás. Lassan a fejést is elhagytam. Úgy örültem neki, h sikerült. Sosem kellett tápszer.
2017. dec. 30. 17:22
 15/18 anonim ***** válasza:
71%

Az egyetlen baj az lenne, ha éhes marad! Ezt anyóssal is közölheted.

Egy tippet tudok adni: fejéssel indítsd be a tejleadó reflexet, és akkor tedd mellre a picit! Olyankor könnyen jön a tej, hátha ráérez, és szívesebben kezd enni.

2017. dec. 30. 17:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Miben is, 12-es?

Fuss neki még egyszer!

Direkt kiemeltem, hogy nem csak ettől függ, ki mikor beszél, de a tény attól még tény marad: a szoptatás pont azokat az izmokat dolgoztatja meg, ami a jó artikulációhoz kell.

Az más tészta, hogy ezer dolog befolyásolja még ezen kívül a beszédfejlődést. Ezt se tagadtam.

Csak mivel nekünk pont amiatt van késlekedés, amire a szoptatás gyógyír lett volna, felhívtam rá a figyelmet.

2017. dec. 30. 18:27
 17/18 anonim ***** válasza:
Fél éve fejem a tejet a babámnak. Egy hónapig szoptattam, refluxos volt mindent kihányt így nem volt választásom vagy tápszert kap vagy fejem neki a tejet és úgy rakom neki bele a sűrítőt. A 2.-at választottam. Először 3 óránként fejtem majd lecsökkentettem 4 majd 5 órára annyira megnövekedett a tejcsim mennyisége hogy elég mostmár csak 5-6 óránként fejnem. Napi 6-7 deci megy a fagyóba. Boldog vagyok mert gyönyörűen fejlődik az én saját tejemtől. Légy büszke magadra kemény munkát végzel. Barátnőm másfél évig csak fejte a tejet a kislányának, csak azért hagyta abba mert megjött a menszesze és onnantól kezdve a baba nem fogadta el az anyatejet. Remélem tudtam segíteni.
2018. jan. 2. 21:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz senkivel! Ugy csinald, ahogy nektek jo. Le a kalappal, h nem adod fel es fejsz a babadnak!! Bar egy szoptatasi tanacsadot tenyleg erdemes lenne felkeresned.
2018. jan. 3. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!