Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti mit gondoltok azokról,...

Ti mit gondoltok azokról, akik még 4-6 évesen is szoptatják a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Én kövezzetek meg, de gusztustalannak tartom az ilyen ősanyákat, ez már nem szolgálja a gyerek fejlődését, épp ellenkezőleg.
2017. okt. 29. 16:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon beteges...
2017. okt. 29. 16:30
 2/16 anonim ***** válasza:
72%
Beteges szörnyű és undorító :D
2017. okt. 29. 16:43
 3/16 anonim ***** válasza:
55%
Igazán semmit, mert még távolról sem. ismerek ilyen anyát, de az ő dolguk.
2017. okt. 29. 17:25
 4/16 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem az ő dolguk. Ha megtehetik és szeretik hát tegyék. Persze nem úgy hogy utcán ölbe kapja és megszoptatja, az már egy olyan nagy gyereknél furcsa lenne. De az hogy otthon mit csinálnak teljesen az ő dolguk. Nekem is van olyan ismerősöm aki sokáig szoptatott. Ott autista a kisfiú és ez mindig megnyugtatta. 7 évesen ment iskolába, akkor maradt abba a dolog.
2017. okt. 29. 18:02
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

Az én gyerekem 2 évesen választottam el. Utána majd egy évig tépkedte a szempilláit..

Ha nem ment volna borzasztóan az agyamra az egész dolog, és nem lett volna kényelmetlen, akkor 3 éves koráig szoptattam volna.

A felettem lévő autista kisfiú anyukáját megértem.

Szerintem mondjuk 3 éves korig nem nézek rá nagyon rossz szemmel, aztán még egy jó fél év az elválasztás, azért 4 éves kor után már csak speckó esetekben nem nézem bolondnak az anyukát..

De ilyenkor azért ne legyen már igény szerint szoptatás..

Szóval megoszlik. 4 felett valami erős indoknak kell mögötte lennie.

2017. okt. 29. 20:23
 6/16 anonim ***** válasza:
40%
Róluk semmit. Lesz.rom más családok életét, ami nem mellesleg az ő magánügyük. Inkább az ilyen Magdi anyus szökevényeket, mint amilyen pl. te vagy, tartom gusztustalannak. Az ősanya szó is az idegeimre megy a pocaklakóval egyetemben. Nem tudom melyik idióta találta ki. Mondjuk inkább egy úgynevezett ősanyát tartok normálisabb szülőnek, mint azokat akik jó ok nélkül (nincs elég vagy semennyi tej) adnak tápszert a gyereknek, illetve elegendő zöldség és gyümölcs helyett gyógyszert és mindenféle vitaminokat tömnek a gyerekbe. Egy tápos anyánál az ősanya ezerszer különb az én szememben. A tápos alatt az erdélyi kifejezést értem az átlag magyarországi magyarra, aki már szinte mindenből műt vesz magához. Kezdve a tápszerrel, a Marsalakócskákon át a gyorséttermi szemetekig.
2017. okt. 29. 20:26
 7/16 anonim ***** válasza:
69%
Beteg, de én mår attól is kiakadok amikor a 2 éves a jåtszótéren odamegy az anyjåhoz felhajtja a poloját szopok kettőt majd megy tovább... szoptatás témában nekem extrém alacsony az ingerküszöböm.
2017. okt. 29. 20:31
 8/16 A kérdező kommentje:

Ma láttam a tv-ben egy filmet, de a környezetemben láttam ilyet. Kikapta az anyja mellét és rajta csüngött.

Engem is idegesít ilxen pocaklakózás, de nincs jobb szóra, az ilyenekre, mint az ősanyák. :D A gyereknek nincs rá szüksége, inkább az anyja nem engedi leválni...

Szerintem az autizmus se lehet indok, de azt még kicsit meg is tudom érteni. Egy 7 évest nem így megnyugtatni.

Nem értem mi bajobb a tápszerrel? Azért egy babának fél éves kor felett nem elég, vagy nem csak, az anyatej. Szerinted mi más lehet az oka, mint hogy nincs tej vagy nem elég??? Hagyja éhen veszni?

A vitaminnal meg nem tudom mi baj van. Azért egy Marslakócskában alig van valami, az mellett ugyanúgy fontos az egészséges táplálkozás, nem helyettesíti azt. Semmi káros nincs benne.

2017. okt. 29. 20:40
 9/16 anonim ***** válasza:
81%

A gyereknek nincs szüksége rá, mint tápplálékra, de szüksége van rá, mint érzelmi töltetre. Amit természetesen még ezerféle formában és módon megkaphatna a gyerek, de ők ezt a módját választották. Az ő dolguk.

Én a fiamat két éves koráig szoptattam, a lányom most másfél, és már megőrülök az egésztől. De jónak tartom, hogy a bölcsit úgy kezdje, hogy még szoptatom, mert a közösségbe kerüléssel járó mindenféle nyavalyát könnyebben átvészelik, ahogy magát az elválást is.

Tehát én nem azért szoptatok relatíve sokáig, mert nekem jó, és nem akarom engedni leválni a gyerekemet, hanem mert úgy gondolom, hogy ha már olyan szerencsés vagyok, hogy van még tejem bőven, tudva, hogy az immunrendszernek jót teszek vele, az agyfejlődésének jót teszek vele, az érzelmi fejlődésének szintén, adom, kb. két éves korig.

Viszont a fiam most 5 éves, és kezdi felfedezni a nemiségét a maga szintjén, és bizony határozottan úgy gondolom, hogy ennyi idős gyereknek már nem való az anyja mellén csüngeni. Én nem tenném semmiképpen.

2017. okt. 29. 21:53
 10/16 anonim ***** válasza:
40%
A legjobb barátnőm szoptat régóta. Lánya játék közben odaszalad, kiszolgálja magát és fut tovább. Semmi közöm hozzá, de nekem ez már furcsa lenne. Valamint nekem ezzel az a bajom, hogy pl az én lányom egyáltalán nem tudta (hisz honnan is tudhatná) hogy hol illik és hol nem. Szeretett volna már cicizni orvosi váróban 4 férfi mellett, buszon, stb. Azt azért mégsem kéne :)
2017. okt. 31. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!