Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vannak itt olyan Anyukák akik...

Vannak itt olyan Anyukák akik 2-3 éves gyereküket még szoptatják?

Figyelt kérdés
Hányszor?Nem bántad meg?Látod valami negatív hatását a gyerekre?A környezeted hogy fogadja ?
2009. okt. 9. 07:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem kicsi a lányom és nem is szopik, de az unokatesómnak már elmúlott 4 éves és éjjel még mindig szopik. Már ez is haladás náluk, már javában ovis volt a gyerek, amikor délben is állandóan szopott volna. Aztán sikerült éjjelre csökkenteni. Ő már nagyon bánja hogy kb másfél éves korában nem apasztotta el mert ez így nem állapot, mondja hogy most már tényleg nagyon terhes a dolog, és hogy kicsit gáz is ugye. Az oviban pedig a többi gyereknek dicsekedett a ki ssrác hogy ő még szopizik ott meg kinevették.A környezete szintén mondja neki hogy jó dolog ha szoptat de nem ennyi ideig, tudni kell leválasztani.
2009. okt. 9. 08:36
 2/8 anonim ***** válasza:
45%
Kisfiam ugyan 16 hónapos,de még csak szopik.Nem nagyon akar mást elfogadni,ebből kiindulva szerintem még biztos kéri a cicit 2-3 évesen is,csak ha csoda nem történne.nekem így már nagyon terhes a dolog.Mindig együtt kell,hogy legyünk,mert ha gondol egyet...éjjel is min.5-ször kel.Hát mi így állunk.Próbálok ellene tenni.Egyébként a babának is akarni kell az elválasztást ,bár én is úgy gondolom,hogy könnyebb lehet 2 éves kor előtt.De ha ő nem akarja,akkor drasztikusan nem szabad.
2009. okt. 9. 09:30
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
A barátnőm 2 éves fia még mindig szopik este, és éjszaka többször is. Ő nem bánja csak azt, hogy este hiszizik a ciciért, meg néha nappal is. Szerintem mindenki elfogadta náluk.
2009. okt. 9. 11:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kisfiam két éves koráig cicizett. Igaz már csak esténként. Nekem viszonylag könnyű volt leválasztani, mert két olyan hálópolóm volt, amiben tudtam szoptatni, ezért mindig azokat hordtam esténként. A gyerek már tudta, hogy ha valamelyik rajtam van, akkor kaja van, már mondta is mindig, hogy "ciczünk". Amikor elkzdtük a leválasztást, akkor egyszerűen nem azt a polót vettem fel. Kérdezte is hogy hol van a cicipoló. Aztán egyszerűen elfogadta, hogy ő már nagyfiú és nem kell ciciznie. Mi is pont az első válaszoló által említett okok miatt hagytuk el. Ráadásul ekkorra már a tápértéke sem az igazi már, bár az immunerősítők biztos benne vannak. 3 éves kor felett már szerintem sem jó szoptatni.
2009. okt. 9. 11:29
 5/8 anonim ***** válasza:
2.válaszoló vagyok:Köszi a lepontozást és a megértést.Örüljön az ,akinek nem kell kínlódnia azzal,hogy a gyereke a cici helyett elfogadjon mást.nem kívánom senkinek azokat a küzdelmes napokat,amiket mostanában átélünk(lelkileg).Még egyszer köszi.
2009. okt. 9. 22:19
 6/8 A kérdező kommentje:

Kedves második hozzászóló.

Nem én pontoztalak le,hiszen én magam is 3 éves koráig szoptattam a babámat.Azért tettem fel a kérdést háha van itt a fórumon hozzám hasonló Anyuka,mert engem nagyon le elmabajosoznak itt hogy miért szoptattam ilyen sokáig.

20 hónapos a kisfiam.Pár hete még én is azzal küszködtem amivel te.Szinte csak anyatejet akart inni a fiam (ő a 3 gyerekem).Én megbeszéltem vele és lekorkátoztam a szopik számát így:

1.reggel

2.délutáni alváshoz

3.délutáni alvás után

4.este alváshoz

Esetleg éjjel ha felkel,de általában hajnal 5-kor kéri az adagját újból.

Mióta ezt alkalmazom azóta jól eszik.A kimáradt szopik helyett pedig sokat játszunk.

Ajánlom figyekmedbe: Schneiderné Diószegi Eszter

IBCLC szoptatási szaktanácsadó

Nagyon kedves,hamar válaszol a kérdésedre,bizalommal fordulhatsz hozzá.

[link]

2009. okt. 10. 16:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm.
2009. okt. 13. 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:
kedves kérdező! A csak szoptató anyuka vagyok.Tudnál nekem írni privit,hogy miként sikerült megkedveltetni más ételt a babáddal?Hogyan csináltátok?Köszi.
2009. okt. 14. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!