Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Jól csinálom a szoptatast?

Jól csinálom a szoptatast?

Figyelt kérdés

Kedden szültem (17/10/24). Van valamennyi előtejem. Reggel fél6kor, majd fél12kor, majd fél3kor evett. Most kínalom de 10et szivott es annyi. Az égnek nem birom felkelteni 3 orankent.. Tudom hogy kb. 3 orankent ra kell tennem...

szolok a szoptatosnak, megnyomja a cicim, azt mondja van itt előtej, probaljam.

Ti hogy csinaltatok? 3-4ora? Nagyon aggodok. Egy par tanacs vagy barmi jol jonne

2017. okt. 26. 19:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is állandóan aludt a kórházban, szopizás közben is hamar elaludt.

Minket majdnem visszatartottak,mert esett a gyerek súlya.

Megnyomkodták a mellem és volt benne tej bőven.

Mondták hogy piszkáljam a fülét, orrát.

Igazából nem hatotta meg.

Én sokszor próbálkoztam,nem vártam ki a 3 órákat.

Ha alszik akkor is ráteheted a melledre, mert lehet hogy álmában elkezd szopizni.

Sokat tartsd a karodban,hogy érezze a tej illatát rajtad.

2017. okt. 26. 19:44
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Még annyit kérdeznék, hogy egy szopizás kb. mennyi idő volt? Nekem van hogy csak 5. Van hogy volt 20 is.

2017. okt. 26. 19:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez változó,de elvileg most még minimum 10-20 percet kellene szopiznia.

Az enyémnek hiába mondtam. :)

Egyébként én az igényszerinti szoptatást választottam,igy ő a későbbiekben is össze-vissza szopizott.

2017. okt. 26. 20:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Utólag 2 év után is felzaklat, kb ennyire voltak "segítőkészek" velem is.

Biztos, hogy jól szopizik? Nyel is, és érzed, hogy szív? Nálunk ez volt a gond a hasonló "van itt tej" felkiáltások mellett. Nekem a bimbóvédő segített, azzal tudott csak szopizni eleinte. Esetleg próbáld meg, mert ha nagyon aluszékony, elvesztette az érdeklődést a szopi iránt, akkor lehet, hogy nem is szopizott rendesen sosem. Az én kisfiamnál ez volt a gond, nem biztos, hogy nálatok is, de hátha.

2017. okt. 26. 20:06
 5/11 Adrienn0122 ***** válasza:
100%
Ha 10et szívott és nyelt is, akkor lehet, hogy jóllakott. Mert ugye akkora a gyomruk mint egy cseresznye. Jó lenne, ha tudnád, hogy alakul a súlya. Piszkálni, csikizni, stb. nem kell. Figyeld azt, hogy mikor nins mélyalvásban, ha látod, hogy szopómozgást végez, mocorog, akkor csak tedd mellre, nem kell, hogy éber legyen, az első napokban rengeteget alszanak. Amúgy lehet, hogy mivel nappal sokat aludt, majd éjjel többet lesz ébren, fel szokták cserélni. És az meg nagyon eltérő, hogy mennyi ideig szopik egy gyerek. A kislányom 30-40perc után sem engedte el, a kisfiam meg 3 perc alatt jóllakott, és közben 2x kellett böfiztetni mert dőlt a tej. Nem is komfortszopott utána. Igazából tényleg csak a súlygyarapodásból és a tele pelenkákból látja az ember, hogy eleget szopott. Magzatszurok távozott, pisi rendben?
2017. okt. 26. 20:49
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

császáros voltam, négy nap után sikerült először jól megszoptatnom, egy órán keresztül szopizott, kiürítette az egyik mellem. Onnantól kezdve kb. 3 óránként cicizett, de ha bealudt, nem volt gond, ha csak 4 óránként, de előfordult olyan is, hogy másfél órára rá mellre kéredzkedett. Majd beáll, csak légy kitartó, ne add fel ;)

U.i.: és attól sose félj, hogy a baba nem eszik annyit, amennyire szüksége van. Eszik ő, legfeljebb sűrűbben, keveset.

2017. okt. 26. 21:43
 7/11 anonim ***** válasza:

Tedd mellre akkor is, ha alszik. Nekem az ilyen cumizások is beindították a tejleadó reflexet, meg a mellednek is jót tesz az inger.

Ahogy írták, nagyon pici a gyomra még, néhány korttyal is jóllakik.

Légyen sokat nálad, érezze az illatod, az anyatej illatát is. Olvastam, hogy a babák képesek a saját édesanyjuk tejének az illatát megismerni.

Mindent jól csinálsz, ne aggódj, csak figyeld a babád és hallgass az ösztöneidre.

Gratulálok a picihez.😊

2017. okt. 26. 21:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Holnap lesz 3 hetes a kisfiam. Az első 12 napban volt, hogy képtelenek voltunk felkelteni, volt, hogy 8 órán keresztül nem evett. Hiába volt tejem, cumisuvegbol sem kellett. Ha véletlen evett az meg nagyon fajt. Én felhívtam egy szoptatási tanácsadót. 2-3 órát nálunk volt. Mutatott más pózokat, segített a technikakban elmondta mire figyeljek. Ő volt az aki észrevette, hogy rosszul próbál szopizni a babám.

Amióta többet eszik, kell magától, de ébreszteni is lehet. Nekünk pár nap alatt látványos volt a javulás.

Ha megtehetitek Hivj egy szoptatasi tanácsadót, mi 10.000 forintot fizettünk érte, de nagyon megérte.

2017. okt. 27. 08:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Próbáld álmában szoptatni. Sajna ha kaptál oxit v edat az befolyásolhatja. Szoptatási tanácsadót hívj bátran!!
2017. okt. 27. 10:10
 10/11 anonim ***** válasza:

A telefon ingyenes

[link]

2017. okt. 27. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!