Ti folytatnátok így a szoptatást?
7 és fél hónapos a lányom és már alig van tejem. (A kezdetektől nagyobb részt tápszeres volt sajnos) Kb 40 ml anyatejet eszik meg egy nap, amiben mellszívásos tej is van... az esti szoptatást el kellett hagynom, mert nem volt hajlandó egy percig sem szopizni, napközben meg kb 3 percig van rajta. Utána kifeszíti magát és nem bírom visszatenni, jópárszor elkezd sírni is.
A hozzátáplálás során megeszik simán bébiételes üvegnek megfelelő mennyiséget és egyáltalán nem válogatós.
Néha úgy érzem "kínzom" Őt a szoptatással, de nem tudom mit csináljak, mert minden csepp számít. Ilyen mennyiség is adhat Neki még védelmet vagy feleslegesen küszködünk?
Köszönöm Mindenkinek a választ!!!
A védőnővel mindenképpen meg fogom beszélni. Az a baj, hogy a fejés is elég macerás, mert 20 percet legalább fejnem kell esténként mire jobb esetben kijön a 15 ml. Viszont, ha továbbra is nyújt még Neki védelmet ez a kis mennyiség is, akkor még megpróbálkozok a csak fejéssel és, ha már az sem segít, akkor abbahagyom.
Ha jól írtad, hogy 40ml/NAP, akkor én ennyiért már nem küzdenék. Még a 40ml/alkalomnál is erősen gondolkodnék, de azt lehet, hogy még adnám neki.
Első babámnál hasonló volt a felállás: az etetések 90%-a már a kezdetektől tápszerből állt és sehogy sem sikerült felszaporítanom a tejet. Aztán én kb. 6. hónapig húztam, akkor is csak 20-30 ml jött két mellből/szopi alkalom. Egyszerűen megterhelő volt, hogy: szopi, pótlás, hozzátáplálás és mindez ennyire kevés tej mellett. Végül is hasonló a sztori, egyszerűen úgy éreztem, hogy ez már "nem éri meg". Szerintem neked is át kell gondolnod, hogy mennyire teher ez nektek és lelki furdalásod ne legyen véletlenül se, így is szép, hogy eddig csináltátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!