Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Jól csinálom a szoptatást? Lent:

Jól csinálom a szoptatást? Lent:

Figyelt kérdés
Kisfiam egy hetes,kb. 2 és fél,3 óránként eszik. Ekkor ráteszem a cicire,szopizik egy negyed órát,abbahagyja,nem kell neki. Ilyenkor felveszem,megpróbálom büfiztetni,ez van,hogy eltart akár negyed óráig is. Ezután megint ráteszem cicire,mert látom,hogy még éhes és ez így megy vagy egy óra hosszat,de van,hogy másfél óráig is elhúzódik. Rosszul csinálok valamit? Túl sok idő?
2012. okt. 17. 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Ha szép lassan, kényelmesen eszik, akkor egyáltalán nem biztos, hogy nyelt annyi levegőt, hogy mindenáron büfiztetni kelljen. Nekem kicsit sok a negyed óra.

Egyébként semmit sem csinálsz rosszul. Gyenge még a babád, elfárad a szopásban, ezért vannak a szünetek.

Minél nagyobb lesz, annál gyorsabban fog megkajálni, hacsak nem a kényelmes, nézelődő típus lesz, mert akkor ő nagyon ráér a cicizéssel :)

Miből látod, hogy éhes? Ha hozzáérsz a pofijához, akkor rögtön ráfordul? Mert ha nem, akkor nyugodtan várj a szoptatással. Ha feleslegesen sokszor rakod cicire, akkor lehet könnyen hasfájós.

Nem kel izgulnod, a lényeg, hogy van tejed, a baba szívesen szopik, majd "összecsiszolódtok". Mindkettőtök rutinosabb lesz, és megy minden, mint a karikacsapás :)

2012. okt. 17. 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Jól csinálod, ne aggódj. :) Gondolom ugyanarra a cicidre teszed vissza olyankor ugye? Egyébként lehet, hogy nem feltétlen a büfi miatt hagyja abba, az én kisfiam is ki-kiköpi, aztán folytatja. De ha már kipróbáltad és csak a büfi után eszik tovább, akkor nem szóltam! Azért tűnik sok időnek, mert még kicsike, ahogy telik az idő, úgy fog egyre ügyesebben szopizni a babád és egyre rövidebb idő alatt lerendezi majd.

Gratulálok a babához!

2012. okt. 17. 14:21
 3/9 anonim ***** válasza:
1.! Te mit tartasz sok időnek a negyed óra evést, vagy a negyed óra büfizést? Mert nem mindegy... A büfizés szerintem is kicsit sok idő, de amúgy az én fiam is képes kaja után fél-háromnegyed óra múlva is büfizni, pedig én is büfiztetem. :) A sokszor kis szopitól amúgy nem fájhat a hasa.
2012. okt. 17. 14:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Abból látom,hogy megsimogatom az arcát és be akarja kapni az ujjam,nyitott szájjal próbálja becserkészni,mint a cicit :) azért ilyen sok idő,mert nehezen büfizik,de ha meg nem veszem fel,akkor bukik és nyüglődik. Ugyanarra a cicire rakom vissza természetesen. Köszönöm a gratulációt :)
2012. okt. 17. 14:35
 5/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok

A büfiztetésre értettem, bocsánat.

Egyébként a nagylányomat nem lehetett büfiztetni sosem(!) bukott, a kislányomat folyton büfiztettem és utána óriásiakat bukott.

Szóval a kettő nem feltétlenül függ össze. Sajnos.

2012. okt. 17. 14:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Egyébként a kórházban is a csodájára jártak,azt mondták csak gratulálni tudnak,mivel a kis mohó már 5 naposan 100 grammot megevett.
2012. okt. 17. 14:43
 7/9 anonim ***** válasza:

jól csinálod! ahogy nagyobb lesz, majd hamarabb végez.

az hogy 1 vagy 2 mellből eteted, sok tényezőtől függ, mindkét megoldás jó lehet. ha nektek ez vált be, és ilyen sokat eszik 1 mellből, akkor nagyon ügyesek vagytok!

2012. okt. 17. 14:51
 8/9 anonim ***** válasza:
1.! Képzeld, én ugyanígy vagyok a két fiammal! :D Az elsőt sosem kellett, nem is lehetett büfiztetni, valahogy ő olyan jó technikával szopizott, hogy nem volt rá igénye, mégsem bukott sosem. Most a kicsit büfiztetni kell, de még így is képes, hogy szopi után jóval folyjon belőle a tej. Sőt, 1 hete még a dokinénit kérdeztem, hogy mi a baj vele, mert fura volt, hogy eszik, abbahagyja, néhány perc múlva szerintem az összes addig megevett tej visszajött büfi ellenére is, aztán megint evett, majd még büfizett és még utána is bukott... az elsővel sosem volt ugye ilyen gond. Valószínűleg a kicsimnek fejletlenebb a gyomorszájzáró izma, így a dokinéni is azt mondta, hogy őt többször KELL büfiztetni és döntsük meg a kis testét, ha letesszük, mert különben sokat fog bukni és tápszert kell kiíratni neki. :S Most úgy néz ki normalizálódott a helyzet, már nem bukik annyit. :) És eleget eszik is, mert 3 hete született 3710 grammal és most 4550 gramm. :D Tényleg igaz, hogy ahány gyerek, annyi féle....! :D
2012. okt. 17. 15:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:) megnyugtattatok!
2012. okt. 17. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!