Meddig szükséges a szoptatás? Baj, ha néha tápszert is kap? Vagy egyszerűbb, ha átállunk arra teljesen?
3 hetes a kislányunk. Imádjuk, meg tényleg nem vele van gond. De nagyon kimerítenek az éjszakai ébrenlétek (2-3 alkalommal ébred). Főleg, hogy a születése előtt 8-10 órákat alhattam, most meg örülök, ha sikerül egyben 3-4 órát...
Ez nem jó nekem sem, neki sem, a páromnak sem, mivel estére borzasztóan hisztis leszek és kb. félek az éjszakától, hogy vajon mikor kell felkelnem megint. Mondta ő is, az anyukám is, anyósom is, hogy ne csináljam ezt, elég, hogy 2 hetes koráig kapott anyatejet, álljunk át a tápszerre. Eleinte nem akartam, de most pár napja esténként tápszert kap és azóta megváltozott minden. Átvette a férjem az esti fürdetés-etetés-altatás rutint teljesen, és mivel alvás előtt tápszert kap este, nem ébred éjszaka. Csak hajnal 5-6 körül, de akkor a férjem megeteti és alszik a baba 9-ig simán.
Sokkal jobban érzem magam, nem vagyok nyűgös, fáradt, jut időm másra is. De közben valahol bűntudatom is van, hogy tápszert adunk neki... Vagy ne legyen?
Bevallom, hogy nekem sokkal szimpatikusabb a tápszerezés, a szoptatást csak egy "szükséges kellemetlenségnek" érzem, egyáltalán nem szeretem.
"Semmivel sem vagyok rosszabb anya azoknál, akiknek a gyereke 8-10 órát tölt a mellükön.
Szerintem nem az dönti el, hogy ki milyen anya, hogy mit kap enni a baba."
Valóban nem. Az dönti el, mennyire képes felelős döntéseket hozni, a gyermeke rövid- és hosszútávú érdekeit is szem előtt tartva. Te nem vagy rá képes, mert csak azt látod, hogy PÁR NAPJA végigalussza az éjszakát a gyerek, tehát TE nyugodtan pihenhetsz. Leírták részletesen, hogy miért előnyösebb az anyatej neki, de ez nem érdekel, azt a fáradságot se vetted, hogy utánanézz. Buta vagy, önző és felelőtlen, ergo nem jó anya.
Segítséget szerettem volna, megnyugtatást.
Ehelyett undorító, személyeskedő válaszokat kaptam, meg sz..ranyázást.
De privátban legalább megkerestek olyanok, akik nem teszik máglyára az olyan anyukákat, akik tápszereznek...
Buszke vagy ra ?
Hihetetlen ostoba vagy, szerencse, hogy nem ismerlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!