Meddig szükséges a szoptatás? Baj, ha néha tápszert is kap? Vagy egyszerűbb, ha átállunk arra teljesen?
3 hetes a kislányunk. Imádjuk, meg tényleg nem vele van gond. De nagyon kimerítenek az éjszakai ébrenlétek (2-3 alkalommal ébred). Főleg, hogy a születése előtt 8-10 órákat alhattam, most meg örülök, ha sikerül egyben 3-4 órát...
Ez nem jó nekem sem, neki sem, a páromnak sem, mivel estére borzasztóan hisztis leszek és kb. félek az éjszakától, hogy vajon mikor kell felkelnem megint. Mondta ő is, az anyukám is, anyósom is, hogy ne csináljam ezt, elég, hogy 2 hetes koráig kapott anyatejet, álljunk át a tápszerre. Eleinte nem akartam, de most pár napja esténként tápszert kap és azóta megváltozott minden. Átvette a férjem az esti fürdetés-etetés-altatás rutint teljesen, és mivel alvás előtt tápszert kap este, nem ébred éjszaka. Csak hajnal 5-6 körül, de akkor a férjem megeteti és alszik a baba 9-ig simán.
Sokkal jobban érzem magam, nem vagyok nyűgös, fáradt, jut időm másra is. De közben valahol bűntudatom is van, hogy tápszert adunk neki... Vagy ne legyen?
Bevallom, hogy nekem sokkal szimpatikusabb a tápszerezés, a szoptatást csak egy "szükséges kellemetlenségnek" érzem, egyáltalán nem szeretem.
"Utolsó te ismered az anyatej élettani összetételét? "
Hagyjad, úgyse érti.
El tudod képzelni, hogy csak anyatejes kisfiam van aki most lesz 12 hetes és éjjel 2-3 óránként kel enni? Mellette 5-6 fele " szigorú" ébresztő van, hisz van egy nagyon aktív lassan 3 éves nővére aki a dackorszak kellős közepén van? :)
Mondjuk ezt még nem is nehez elképzelni...
Na de azt eltudod, hogy imádom őket, boldog vagyok és szívesen kelek éjjel szoptatni?
A lányom anno tápszeres lett 11 hetesen teljesen. És megfogadtam..ha lesz második küzdeni fogok. Sikerült!
Az anyaság lemondásokkal....Sok lemondással jár. Az első perctől kezdve.
Én nem bántalak téged. Nem gondollak szaranyának. Biztos, h nagyon szereted a lányod :)
De nem azt adod neki ami a legjobb volna számára! Tudod e ( amit talán eddig senki nem irt...vagy igen csak nem olvastam az összes választ) hogy a te melled nem csak táplálék a kicsinek. Hanem fájdalomcsillapitó, nyugtató is egyben?
Cumisüveg kötve hiszem, hogy ezt megadná neki. De ha valóban az ejjeli szopival van a " gond" akkor nappalra miért vennéd el tőle? Ezt tényleg nem értem :/ ??
Én úgy látom, hogy neked mentálisan van gondod a szoptatással. Nem szeretnél nem a te "pályád" van ilyen ez tény. Nem te vagy az első s utolsó sem. De ettől a tény még tény marad!! Nem azt adod ami a LEGjobb volna a kislányodnak! Megfosztod őt attól ami jelenleg ( 3 hetes te jó ég) a legfontosabb volna neki. A testi kontakt az édesannyával. A táplálék a nyugtató forrás.....
Szaranya nem, de önző igen.
Sokan irták.. Mit teszel majd ha fogzik?
( télen ejfekor vittük ki a kertbe babakocsiba elaltatni a gyereket mert annyira üvöltött és kivolt) hidd el én is szívesebben néztem volna a " szülcsifelcsit" a meleg szobában a puha takaró alatt..:) Lemondás. Majd megismerkedsz vele ;) mert muszáj lesz ;)
Hozzáteszem, fiatal 26 éves vagyok. Mégis megértem az anyaságra, és jogom nincs itélkezni, de véleményt alkotni igen.. S te még várhattál volna akarhány éves is legyél.. És nem.. Nem azt adod a lánynak ami neki kéne :( A válaszaidból itélve pl azt sem tudom minek tetted fel a kérdést?! Bűntudat? Hmmm érdekes ugye?
Hát jó reggelt! :D
Mert hogy az anyaság arról ,,híres", hogy az anyukák mind ki vannak pihenve, kímélve és hawaidizsinapfény!
Ez nem az instagram, kiscsillag! :D
A valóság az, ami számodra még csak most és majd az elkövetkezendő hónapokban jön el! ;)
Hát kösd fel a gatyát, anyám, mert ez még csak a jéghegy csúnya!
Nem tudom, szülés előtt láttál-e már babát 10 méternél közelebbről, de tudod, ők nem csak esznek (cumisüvegből) és alszanak! :-)
Persze, tudom, tudom! Mindenki irtó gonosz itt veled, csak a névtelen ,,celebfeleségek" merték leírni privátban, hogy nyugodtan adjad a port a kölöknek, meg instant fogadj fel egy szittert, nehogymár ne juss el a kozmihoz vagy a körmöshöz...
Nem tudom, miben mutatkozik meg ez a te nagy szereteted, de szerintem leginkább annyiban merül ki a dolog, hogy jól hozza a like-okat a facebook-on.
Na de te, én nem ijesztgetlek, meghagyom et az ÉLETnek, csak annyit mondok, hogy majd meglátod! ;)
"Imádjuk, meg tényleg nem vele van gond. De nagyon kimerítenek az éjszakai ébrenlétek (2-3 alkalommal ébred). Főleg, hogy a születése előtt 8-10 órákat alhattam, most meg örülök, ha sikerül egyben 3-4 órát...
Ez nem jó nekem..."
Kedves kérdező! Ezek szerint nem örülsz, hogy anyuka lettél. Bizony meg kell szenvedni érte, bìrd ki azt a 3 évet, utána valamivel könnyebb lesz.
Ha ennyire nyűg nektek, akkor inkább egy olyan házaspárnak adjátok, akinek nem lehet gyermekük. Ők aztán nem fognak panaszkodni.
Még szerencse, hogy nem te vagy a feleségem, mert úgy elzavartam volna mint a macskák szart!
Hány éves vagy Kérdező, hogy volt időd 8-10 óra alvásokra? Nem dolgoztál?
Nem olvastam végig a válaszokat. Szoptass, amíg csak tudsz, a gyermeknek az anyatej a legjobb (immunrendszer védelem!!), az anyai közelségről, intimitásról nem is beszélve. Ne legyen bűntudatod, ha nincs tejed, és nem ezért nem tudsz szoptatni, Viszont, ha csak az alvás miatt nem akarsz szoptatni, akkor legyen bűntudatod, mert megfosztod a babádat a legjobb élelemtől, amit csak kaphat,
Előttem, leírták, h mit gondolok. De az ilyen felfogás miatt itélik el az összes fiatal anyát!!! szégyeld magad!
Nem értem, h h lehet nyűg a szoptatás. 100szor egyszerűbb mint összekutyulni a tápszert. Sőt arról nem.is beszélve, h olyan bensőséges és meghitt az egész.
22éves vagyok, világéletembe jóalvokám volt, még ha csengettek vagy csörgöt a telefon nem keltem fel rá, az éjszakai műszakok után félholt voltam. De tudtam, h ha megszületik a kislányunk akkor nem fogok és nem is akarok 10-12 órákat aludni. Most ott tartunk, h simán elvagyok pár óra alvással, a picikém este 20:30-21:30 között elalszik, 4órát alszik utána 3óránként kell, napközben ha szerencsém van alszik összesen 2,5órát, kisebb időkre felbontva.a szopi simán megvan 10-15 perc alatt, plusz hagyom rajta cucizni is. Napközben egyáltalán nem lehet pihenni, de nem is igénylem. De tudtuk, h mit vállaltunk így ezt az egész nem alvás dolgot egyáltalán nem áldozatnak éljük meg.
Becsúszott gyerek? Mert aki tudatosan vállal gyereket az tudja, h mivel jár a gyerekvállalás .
Ezt a hisztit amit itt leművelsz azt fejezd be, viselkedj úgy mint egy felnött nő, anya!! Ha számodra nem a gyereked élvez elsőbséget mindenben és nem úgy állsz hozzá, h mindenből a legjobbat akarsz megadni neki, akkor az régen rossz.. Kicsit tegyél rendet a fejedben és gondold át, h mi a fontosabb..
H érted azt, h "jut időd másra is"?
Egy 4hetes kislány anyukája
" Nektek ez a legnagyobb erdemetek az eletetekben hogy szoptattatok? Ugy nez ki."
Neked még ennyi sincs, úgy tűnik.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!