Meddig szükséges a szoptatás? Baj, ha néha tápszert is kap? Vagy egyszerűbb, ha átállunk arra teljesen?
3 hetes a kislányunk. Imádjuk, meg tényleg nem vele van gond. De nagyon kimerítenek az éjszakai ébrenlétek (2-3 alkalommal ébred). Főleg, hogy a születése előtt 8-10 órákat alhattam, most meg örülök, ha sikerül egyben 3-4 órát...
Ez nem jó nekem sem, neki sem, a páromnak sem, mivel estére borzasztóan hisztis leszek és kb. félek az éjszakától, hogy vajon mikor kell felkelnem megint. Mondta ő is, az anyukám is, anyósom is, hogy ne csináljam ezt, elég, hogy 2 hetes koráig kapott anyatejet, álljunk át a tápszerre. Eleinte nem akartam, de most pár napja esténként tápszert kap és azóta megváltozott minden. Átvette a férjem az esti fürdetés-etetés-altatás rutint teljesen, és mivel alvás előtt tápszert kap este, nem ébred éjszaka. Csak hajnal 5-6 körül, de akkor a férjem megeteti és alszik a baba 9-ig simán.
Sokkal jobban érzem magam, nem vagyok nyűgös, fáradt, jut időm másra is. De közben valahol bűntudatom is van, hogy tápszert adunk neki... Vagy ne legyen?
Bevallom, hogy nekem sokkal szimpatikusabb a tápszerezés, a szoptatást csak egy "szükséges kellemetlenségnek" érzem, egyáltalán nem szeretem.
Anyukám 40 éves, azért nem volt annyira régen, mikor még ő babázott.
Nem tervezünk több babát. Egy kislányt szerettünk volna, sikerült is. :)
64%-os, még mindig nem érdekelnek a sértegetéseid. Lepereg. :)
"neked csak szimplán várnod kellett volna még 5-10 évet"
Már késő, a babánk itt van és nagyon szeretem.
" a babánk itt van és nagyon szeretem."
És ez miben nyilvánul meg, ha még táplálni sem óhajtod úgy, ahogy NEKI a legjobb lenne?
Semmivel sem vagyok rosszabb anya azoknál, akiknek a gyereke 8-10 órát tölt a mellükön.
Szerintem nem az dönti el, hogy ki milyen anya, hogy mit kap enni a baba.
Ha megerősítést vártál mert nem akarsz szoptatni, akkor ezt buktad. Persze így is abba fogod hagyni, ez nyilvánvaló.
Nem a mit eszik a gyerek a kérdés (vagyis számára nyilván az). Hanem hogy hajlandó vagy-e áldozatot hozni, kényelmetlenségeket vállalni azért, ami a babádnak a legjobb. Te nem vagy hajlandó, fontosabb a saját kényelmed mint ő. És ez később, más döntéseknél is így lesz.
Jól van, én nem osztogatlak tovább, inkább sajnállak hogy mi lesz veled később :)
Nem vagy szar anya, csak túl fiatal és tájékozatlan talán, nem erre számítottál.
Lényeg a lényeg, a 6 hónapot minimum szenvedd végig, addig hagyd a tápszert, hülyeség, én is próbáltam. Nekem attól se aludt jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!