Normális 1 éves babát éjjel 2,5 oránként etetni?
Sziasztok, Van etéren valakinek tapasztalata? Hova vezet ha ilyen gyakran szopik a baba éjjel? Nappal márcsak kétszer szopizik. Csak tapasztalatot légyszi!!
Sose volt jó éjszakai alvo és ha felébred , addig üvölt amíg nem szoptatom meg,megspékelve egy nagy adag hisztivel. Vagy tényleg ennyire létszükséglete lenne szopizni ha így reagál?
Tápszert nem fogad el, sőt azóta sokkal erőszakosabban akarja, miota megpróbáltam párszor leszoktatni. Egyszer probáltam tejpépet adni lefekvés előtt fél orával, az lett a vége hgy szopi után kihányta.(Megtömés nem jött be)
Meddig hasznos az igény szerinti szoptatás éjjel?
Szia, három gyerek utáni tapasztalat. Az éjszakai szopi talán inkább visszaaltatás, mint igazi evés. Szerintem átmeneti a probléma, hamarosan el is felejted ezt a problémát. Lehet, hogy jön a foga, lehet hogy bármi más miatt ébred sűrűbben. Gondolom mindannyian hamarabb alszotok vissza, és pihentebbek vagytok reggel, ha engedsz neki. Szóval szerintem nem a szopi a fontos, hanem "anya" te vagy.. és ott vagy..
esetleg később csőrös pohár/cumisüveg teával vagy vízzel?
Szuper szerintem, hogy szoptatod, es figyelsz az igenyeire, szerintem nem hiaba teszed, es meg fog terulni.
Tapasztalatot tudok irni, mivel mindenkinek mast jelent a normalis. 18 honapos, es ejszaka meg most is ketszer szopizik (kiveve, mikor atalussza, es az sem ritka). 1 evesen 3-6x szopizott ejjel, ennyi idosen novekedesi ugras is van+szeparacios szorongas, fogzas, de akar egy lappango betegseg miatt is kerheti tobbszor.
Miert akarsz neki anyatej helyett tejpepet adni? 1 eves kor folott is nagyon fontos szerintem a szopi, tele van immunanyaggal, termeszetes vitamin- es asvanyianyagforras, antibiotikum, prebiotikum, probiotikum egyben, teged es a gyermeket is annal jobban ved a raktol, sziv- es errendszeri betegsegektol, cukorbetegsegtol, minel tovabb szoptatod. Ha volt a csaladban ilyen betegseg, kulonosen sokat szamithat, a
WHO nem veletlenul ajanlja minimum 2 eves korig, gyakorlatilag egy ingyen gyogyszer, ami ha minden betegsegtol nem is ved meg, az eselyet statisztikailag kimutathato modon jelentosen csokkenti. Szoval nem hiaba keri, 1 evesen szerintem meg nagyon kicsi. En addig szeretnem szoptatni, ameddig igenyli, nem veletlenul van ez az egesz igy biologiai szempontbol kitalalva.
Teljesen normalis, minden baba mas, o a te babad, es az o igenyire figyelj. Nagyon jol csinalod, biztos nehez ezt elhiszem de olyan rovid ideig picik. Elnezem a lanyomat es azt kivannam barcsak meg szuksege lenne ram ejjel.
Nemelyik valaszolo amugy leszallhatna a magas lorol... (akinek nem inge ne vegye magara.)
2 honaposan leszoktatni az ejszakai szopirol? Ez a legnagyobb marhasag amit hallottam 6 hos korig kizarolag anyatejjel(v tapszerrel) kell kinalni annyiszor ahanyszor akarja.
1 evesen meg igenis baba a baba. (en 33 vagyok de anyu meg mindig babamnak nevez lol)
Nem csoda hogy annyian feladjak a szoptatast ha ilyen okos tanacsokat osztogatnak...
Kedves kerdezo. Megegyszer szeretnem ha tudnad nagyon jol csinalod csak igy tovabb kitartast. :)
Na szuper!
Updateelek en is, 28 honapos koraban irtam utolja, 6 honappal kesobb valasztottam el, nem szuntek meg az ebredesek, ez volt 8 honapja. Vannak kofejezetten jo idoszakok 0-1-2 ebredessel (ahogy elotte is), es rosszabbak, 3-4 ebredessel. Szoval nalunk nem oldotta meg az elvalasztas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!