Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tehetnék, hogy rövidebb...

Mit tehetnék, hogy rövidebb ideig tartsanak a szopizások?

Figyelt kérdés
Sajnos akár két óráig is elnyúlnak főleg amióta 3 hónapos lett a babám, és keveset alszik...Eszik picit aztán nézelődik, aztán büfiztetés, megint eszik, szórakozik, aztán folytatja az evést, megint büfi és így tovább.Volt,hogy már elfogyott a türelmem, fogtam és beraktam a kiságyba, akkor meg ordított, mert éhen maradt.De ha meg mindig megvárom míg jól lakik,egyszerűen nem marad időm a saját dolgomat elintézni, nem tudom a házimunkát elvégezni.Mit javasoltok?
2010. máj. 19. 09:58
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Mennyi időnként szopiztatod?

Lehet ebben az esetben szigorúan 3-4 óránként kellene etetni a babádat, amig megszokja, hogy a cici nem játék és nem csak nyalakodni kell rajta!

A napirend is fontos!

Kb. Mindig mindent, ugyan abban az időben csinálni, az etetés, játszás, alvást beleértve!

2010. máj. 19. 10:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Eddig 3 óránként evett, volt rendszer, de mára teljesen felborult, pont a hosszú szopizások miatt.Ha hagyom, hogy jól lakjon, akkor 3 óra múlva éhezik meg, ha elveszem a cicit, akkor előbb, de volt már, hogy hagytam, hogy sírjon és kivártam a 3 órát.

2010. máj. 19. 10:19
 3/7 anonim ***** válasza:
34%

Még az jutott eszembe, hogy az Én babámnál kb. 10-12 hetes korban kezdődött a fogzás! Ettől független 5 hónaposan jött ki az első fogacska!

Viszont feszíti belülről a baba ínyét és jó a cici, amit szopizhat és nyugtatja!

A homeós dolgokat kezdtem adni, és pár nap alatt minden helyre állt és pár hétig jó is volt! Aztán megint homeós és, ez így megy a mai napig a nyűgisebb napokon adom a babámnak 13 hónapos most! (Chamomilla Ch15, Sedatif PC)

Lehet a Te babád is érzi a fogacskát és, azért kéri a cicit mindig!

2010. máj. 19. 10:27
 4/7 xStefix ***** válasza:

Biztosan megvan az oka, amiért ennyire lelassított a babád, csak rá kéne jönni, mi az. Kapásból nem biztos, hogy csak lustizik, lehet, hogy más (pl. a fent írt fogzás!) van a háttérben.

Szerintem azt is megpróbálhatod, hogy elkezded váltogatni a mellet szopi közben. Lehet, hogy az első "löket" után elbambul és csak nyammog rajta, de nem szívja. Én is csináltam ezt abban az időben, amikor a lányom felfedezte a külvilágot és elkezdett elforogni szopi közben, mert annyira érdekesek voltak a körülötte lévő dolgok. Próbáld meg, hátha az "újdonság ereje" felgyorsítja kicsit a dolgot. De azt azért ne várd, hogy rögtön leszokjon a cumizásról, ahhoz még picúrka. (Az én 27 hósom még mindig komfortszopik a napi 2 szopija közben.)

Az időhúzást szerintem akkor próbáld ki, amikor már nem maradt más tipp, mert ahogy írtad, éhes marad, ha nem eszi meg az adagját. Csak addig lehet őket noszogatni, amíg nekik is megfelel. :)

2010. máj. 19. 11:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Próbálok keresni az okát, hogy miért csinálja de egyszerűen nem jövök rá.Fogzás még nincs az biztos.Nagyon tanácstalan vagyok:S
2010. máj. 19. 14:27
 6/7 anonim válasza:
Én egyszerűen megszabtam az időt. Adtam neki először 20 percet, aztán 15 percet, majd 10 percet és szépen beállt neki. Nem is tartott sokáig. Egyszer csak azt vettem észre, hogy 5 percnél tovább nem akar cicin lenni.
2010. máj. 21. 14:25
 7/7 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Egyébként kb. 3 óránként adok neki enni a mai napig. Most már 8 hónapos múlt.
2010. máj. 21. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!