Hány hónaposan lettek ritkábbak a szopizások a ti babáitoknál? Mikor tudtatok kiváltani étkezést? Mikor már kiváltottátok, nem lett kevesebb a tejetek?
6 hónposan kezdtem hozátáplálni, kb 7 hónapos korára nem kért az ebéd után cicit.
1 éves koráig nappal 4x cicizett, ezzel párhuzamosan 8 hónaposan kétszer evett szilárdat, 10 hónaposn háromszor, 1 évesen meg négyszer.
Most lesz másfél éves, a reggeil , esti ciczés még fix, a délutáni alvás uán van ammikor kéri, van hogy kimarad.
Mindhárom gyermekemnél drasztikusan csökkent a tej mennyisége, amikor elkezdtük anno a hozzátáplálást, tápszeres pótlás, majd teljes elapadás lett belőle :( Pedig igyekeztem!
De szerintem féléves kor után nem árt, ha eszik mást is, mert az anyatej nem elég. Tudom, eltérőek a vélemények, de szerintem az első 6 hónap a legfontosabb.
De ha szopik és és eszik is, az jó még egy pár hónapig :))
Hogy lehetne megtartani a tejet? Talán fejéssel, ha tudsz. Nekem nem sikerült úgy sem, mert a 3 gyerek mellett nem volt mindig időm és lehetőségem rá, a napi 1 pedig édeskevésnek bizonyult.
második
Akkor én vagyik az ellenpélda:-))))
Fiam 21 hónapig szopott (3 hónaposan kedztem hozztáplálni), és mint írtam a lányom 1,5 éves lesz még többször szopik
Egy ideig még szopi UTÁN kínáld őt meg a szilárddal, ne előtte vagy helyette! Csak akkor érdemes megfordítani a sorrendet, ha már ő kéri előbb a rendeset, és/vagy jelentős mennyiséget eszik meg belőle, és/vagy úgy érzed, hogy már eljött az ideje a kiváltásnak. Ha ezek egyike sem áll fenn, akkor simán mehet így szopi+szilárd formában jópár héten át.
Nálunk így alakult: 6,5 hónaposan kezdtük, 7,5 hónaposan vezettem be az első komplett étkezést, 9 hónaposan a másodikat (itt én is megijedtem, hogy ez túl gyors lesz, úgyhogy lassítottunk), 12 hósan a harmadikat, 15 hósan a negyediket. Az ötödik csak 2 éves kora után jött be.
És még egy fontos! Az, hogy kiváltasz egy-egy szopit, nem feltétlenül kell, hogy azt jelentse, hogy végleg el is hagyod! Figyeld továbbra is a babádat, mert lehet, hogy máshová még be tudsz/be kell majd szúrnod egy "új" szopit. Pl. nálunk 11 hónaposan kellett egy plusz délutáni uzsi-nasit beiktatnom a rendes ebéd és rendes vacsi közé félidőben. (És az ezutáni 3. naptól a lányom már átaludta az éjszakát, jééé.:) Szóval ezután is igény szerinti szoptatás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!