Amikor kiváltottatok egy-egy szoptatást nem feszült a melletek?
Most 7 és fél hós a kislányom, úgy néz ki, hogy lassan kiváltjuk a 10 órai és déli szoptatást. Uzsonna után már nagyon nyűgös, még szopizni akar. Reggeli és uzsonna között néha nagyon feszül a mellem. A védőnő azt mondja, hogy ne szaporítsam a tejet, csak akkor fejjek, ha nagyon muszáj.
Aki már csak reggel, meg este szoptat, elég neki a tej? Nap közben nem érzi, hogy termelődik, feszít?
Mikor mi kiváltottuk a tízórait, meg az uzsonnát (kb. hasonló korban), akkor 1-2 napig volt cicifeszülés. De utána alkalmazkodott az új helyzethez a mellem. Elcsépelt, de igaz: kereslet-kínálat. Ez elég hamar megy. Aztán 9-10 hósan volt egy nagyon nyüzsis hetünk, akkor elmaradt a többi cicizés is, csak az esti elalvós maradt. Észre sem vettem, hogy feszülne a mellem.
A reggeli ébredős cici tűnt el egyébkét leghamarabb. Ő utasította el. Kiköpködte, nem volt hajlandó elfogadni.
Az estit meg én vettem el. Már csak játszott vele.
De végig elég volt neki a tej, nem igényelt többet. Az elválasztás megkezdésénél is inkább az együttlét hiányzott neki. Ezt próbáltam más formában pótolni.
mi a tízórai szopi kiváltásával kezdtük. általában fél-egy órát alszik de. a babám, utána gyümölcs, játék vagy séta, újabb fél-egy óra alvás és ébredés után szopi. ez van, hogy egykor, de van, hogy négykor van, na addigra már majd' szétrobbannak a melleim, de nem fejem. ha egykor-kettőkor szoptatok, akkor észre sem veszem.
viszont éjjel ő még 4-5-6 alkalommal is szopizik egy keveset. pár hete belázasodott, adtam neki panadol baby szirupot, és életében először (és eddig utoljára is) végigaludta az éjszakát. én meg felkelhettem hajnali 4-kor fejni, mert nem bírtam aludni a cicijeimmel:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!