Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudom megnyújtani a...

Hogyan tudom megnyújtani a szopizások közötti időt?

Figyelt kérdés
7 hetes a babám. Óránként szopizik 5-10 percet és bealszik. Az egész napunk szinte csak ebből áll.Rendesen hízik, gyarapszik!
2010. okt. 12. 08:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem még nagyon pici a babád, és nem kellene ezzel törődnöd. A babák nagyon szépen beállítják maguknak a szopizási szokásaikat, és 2-3 óránként szopiznak. 2-3 hónaposan áll ez be, hagyj még neki időt szerintem. De ha ezt te mégis másképp gondolod, akkor költögetéssel tudsz segíteni a dolgon. Ne hagyd, hogy elaludjon, mozgasd a kis fejét, arcát, simogasd, becézgesd, hogy felébredjen, s folytassa a szopit. Ha jóllakik, nem fog óránként cicit kérni.

Le is fejheted a tejet, és cumisüvegben is odaadhatod neki, akkor többet fog enni és gyorsabban, de ezt nem szokták ajánlani, mert könnyen leszokhat így a szopizásról. Ez mondjuk szerintem hülyeség, de szakértők ezt mondják. A lényeg, hogy lakjon jól, mielőtt elalszik.

Sok sikert!

2010. okt. 12. 09:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Maszirozd a kaza alatt, vagy a lábát én így csinálom, ne enged aludni.

Nézd meg mennyi tejed van, mert lehet túl kevés (fejéssel vagy mérlegeléssel) így elöször 2 órára kihúzhatod aztán tovább.

Ha óránként eszik csak te mész benne tönkre.

2010. okt. 12. 13:56
 3/4 anonim ***** válasza:

szia...mikor meglett a kisfiam mi is így voltunk...be fog állni.Sokat rakd cicire,hogy több tejed legyen-így ő is többet fog enni,eltelik és többet bír ki.

Mi sem hagytuk elaludni közben (bár teljesen mindegy volt,nem érdekelte :) )Most 4 hónapos és nagyon szeret cicizni-van hogy nem enni akar,hanem csak megnyugodni,vagy aludni és 2-3 órát bír ki szopizás nélkül. Hidd el,minden rendben lesz,még nagyon pici a babád.

2010. okt. 13. 14:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne aggódj egy hete még nálunk is ez volt. Mára már Ő alakítja úgy, hogy 3 óránként eszünk. De ne lepődj meg, ha közben még lesz egy olyan két nap is, mikor azt hiszed nincs elég tejed és üvölt mert még többet enne. De nekem ez is két nap alatt rendeződött. Igyál sokat. Kitartás.
2010. okt. 14. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!