Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményetek? Én vagyok...

Mi a véleményetek? Én vagyok aki rosszul gondolkodik?

Figyelt kérdés

Három hónapja adom egy örökbefogadott babának a tejet, teljesen ingyen.Azt gondoltam,ha pénzt nem kérek érte,időnként az én gyerekemnek hoznak valamit, egy csomag pelenkát vagy popsitörlőt.Az edényeket visszahozzák elmosva én sterilizálok...

Kezdek fáradni, lassan én fzetek azért, hogy adhassam a tejet ( vízszámla,sterilizáló folyadék ).

2010. máj. 17. 16:20
 1/9 A kérdező kommentje:
Jönnek a tejért, kívánnak jó egészséget, aztán itt se vannak.Nagyon kellemetlen már ez az egész.
2010. máj. 17. 16:23
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Ha valamit vársz cserébe, mondanod kellett volna, ez a te hibád. Az is lehet, hogy egyszerre akarnak majd valamit adni, de az is, hogy nem kapsz semmit. amúgy meg elmosni egy üveget nem egy nagy költség, még hónapok alatt sem. Ez mégsem önzetlen segítség részedről?
2010. máj. 17. 16:24
 3/9 xStefix ***** válasza:
83%

Szerintem ne magadban morfondírozz ezen, hanem beszéld meg az illető anyukával a problémát. Mi most vagy egyet fogunk veled érteni vagy nem - de nem mi vagyunk az érintettek.

Udvariasan jelezd neki, hogy ez így neked nem egészen jó és rögtön kínálj is neki kompromisszumot, pl. hogy csinálja meg neked a sterizést, mert nincs rá időd (ha van, akkor is füllentheted ezt). Egy üveg folyadék ugyan 1000 ft. körül van, de meglehetősen sokáig elég.

2010. máj. 17. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is jelezni kellett volna, hogy valamit szeretnél. Vagyis már az elején így megbeszélni.
2010. máj. 17. 16:25
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Jól érzed: legalább a költségeidet állniuk kellene. Vagy sterilizálják az edényeket ők, és úgy hozzák, hogy neked már csak fel kelljen tölteni, ahogy az anyatejleadó állomás teszi. Ez a minimum. Ezt annak ellenére szóvá teheted, hogy előre nem beszéltetek meg semmit. Ez nem ciki, nekik ciki, hogy ingyen kapnak jó minőségű babaételt, nem kell tápszerre költeniük, és eszükbe se jut egy csomag pelenkát hozni érte cserébe.

De az előzőeknek is igazat adok: előre kellett volna tisztázni a feltételeket. Ugyanis senki sem gondolatolvasó, ők nem tudhatják, hogy te mit gondoltál 3 hónapja.

2010. máj. 17. 16:41
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

Én is adtam egy tejet fél évig egy babának. Én úgy kezdtem hogy nem kérek érte semmit, addig adok, amíg tudok, ebből lett fél év, majd utána 5 hónapig más vitte.

Minden egyes nap steril tárolókat hoztak, ebe fejtem, illetve hoztak nekem üdítőt, valamint a nagyobbik fiamnak ezt-azt. Nagyon csekély dolgok voltak ezek, én soha nem vártam el tőlük semmit.

Szerintem óvatosan jelezd, hogy szeretnéd, ha az eddigi tejért legalább egy sterilizáló folyadékot vennének neked! Tudom, hogy az egész ennyi idő után elég érdekesen hangzik, de én tudom, hogy mennyi idő és energia a fejés, s neked igazi hasznod nincsen belőle. Maximum annyi, hogy örülsz, hogy egy baba örömmel issza a tejed és gömbölyödik tőle.

Ha rendes, értelmes a család, akkor meg tudod velük beszélni a problémád!

2010. máj. 17. 21:31
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
Rossz anyagi helyzetben van a család? Mert ha igen, akkor lehet hogy nincs rá pénzük( bár olyan helyre meg nem adnak örökbe) De ha nem élnek rosszul, akkor minek adod nekeik ingyen?? Azért nem kevés macerával jár ez! És nem olcsó az anyatej, más kínlódik a fejéssel, de ezért nem kevés pénzt is kap, ami azért mindenkinek jól jön. És ha már ilyen rendes voltál, hogy ingyen felajánlottad nekik, akkor szerintem is illene apróbb szivességekkel viszonozni, mégha nem is volt róla szó. Mert ha a tényleges áráért adnád, jóval többet kapnál érte, mint sterilizáló vagy pelenka ára! Az a minimum hogy az "előállítási" költséget fedezzék, mert az neked nem lenne kiadás, ha nem adnád nekik a tejet! Én rendes árán hordtam egy anyukától a tejet, és az mellett még én vittem a steril dobozokat, meg apróságokat, mert hálás voltam hogy a lányom anyatejet kaphat.
2010. máj. 18. 09:13
 8/9 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem most sem késő egy anyatej gyűjtő állomásra adnod inkább a tejet, nekik meg ingyen lesz, ha onnan azt átveszik, ugyanis fizeti az állam. Nem is értem, miért nem igy csinálod... Literje tán 1000 Ft, vagy hasonló.

A szoptatós anyuka annyival több ételt igényel, hogy az nem kis pénz. Én kettőt szoptattam, duplán ettem bizony, mert különben éhenhaltam volna... De tényleg.

Szóval megértelek, jelenleg neked jár anyagi áldozattal, hogy ellásd a babájukat. Védőnő segit, hogyan adhatod le az anyatej gyűjtő állomáson, hogy pénzt is kaphass érte.

2010. máj. 18. 09:34
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Csak néhány gondolat a hozzászólásokhoz:

- közel sem élünk olyan körülmények között,mint a tejtesóék,

- egy nap nem egy üveget kell elmosogatni, hanem egy mellszívót naponta többször elmosni és sterilizálni, egy üveg folyadék kb. másfél hétig elég,

- ha én huzamosabb ideig, szeretetből, önzetlen segítségként NAGY értéket,vagy segítséget kapok valahonnan, akkor a magam módján viszonzom azt, nem szabad magamból kiiíndulnom, sajnos nem ilyen világot élünk.

Üdvüzlettel:K.

2010. máj. 19. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!