Miért nem jó? Én csinálok valamit rosszul? Vagy csak nem vagyunk jó, , páros, ,?
2,5 hónapos a fiam. 2 hete annyira vérzett a mellem, hogy az orvos tanácsára fejtem és üvegből kapta. Aztán hét elején lett egy csomó, mellre tettem, de türelmetlen volt az üveg után.Most napközben szopizik, éjjel üvegből kap, hogy a mellemből se dőljön a vér.
De megint kezd vörösödni az udvar és fájni a bimbó. És a legrosszabb, hogy eddig azt hittem a melegtől van a mellem kipattogva körbe(betéttől), de most 3 napja szoptatok és kezd megint irtó csúnya lenni.
És még küszködik a mellemen is. Teljesen tanácstalan vagyok?Most mit csináljak? Mitől lehetnek a kiütések?
Lehet, hogy a babád nem jól van mellen, nem találtátok meg a nektek való pózt. Ezért sebesedik még mindig a melled. Az is lehet, hogy a fiad szájával nincs minden teljesen rendben(lenőtt nyelv, gótikus szájpad). Sajnos a cumisüveg csak ront a technikáján. Most azt kéne eldöntened, hogy szeretnél-e (sokáig) szoptatni, mert akkor átmenetileg, amíg gyógyulsz, inkább valami szoptatásbarát módon (pohárból, kanállal) kellene adni a tejet. Vagy esetleg a másik, cseppet sem könnyebb, fejés-cumisüveg páros mellett döntesz.
Valóban jó lenne személyesen megmutatni magatokat valami szoptatásban jártas és pártoló védőnőnek, esetleg szoptatási tanácsadónak.
A sz§ja rendben, mivel amikor dokinál voltunk a vér végett megnézte a száját-torkát és rendben volt. Használok bepanthen és kalcium krémet. A mellbimbóm nem sebes, hisz már begyógyult, az udvar vörös-ki van szívva, pirosas pöttyös és a bőr a mellemen kezd kipattogni, először alul, de már oldalt is és szerintem 1-2 nap és fent is lesz:(
Lehet megpróbálok más márkájú mellbimbó védőt,ami jobban hasonlít a mellre, mert amim van az elég nagy és érdekes:)
Nekem is rettentően sebes volt a mellem, és nagyon fájt, és nem akarta elfogadni a védőt, aztán egyszer csak sikerült.
Utána azzal szoptattam hónapokig, de legalább szopott, nem volt gond. nem kellett fejni, stb.
A második gyereknél már a kórházban nagyon féjt, ott a csecsemősök adtak védőt, nem vittem, gondoltam, most már minden más lesz! és a fenét!
A lényeg, hogy már az egy napos babám is tudott bimbóvédővel enni, csak az a kérdés, hogy mit szokott meg. Erőltesd kicsit azt. hidd el, menni fog.
nekem is extra érzékeny a cickóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!